Aakkoset: B niin kuin Beatrix Potter

Hulin aakkoset jatkukoon!

B oli helppo. Pidän nimittäin suunnattomasti Beatrix Potterin hyväntahtoisista Petteri Kaniini -kirjoista. Tällä hetkellä luen Petteri Kaniinin satumaailma -kirjaa, joka sisältää 23 alkuperäistä Petteri Kaniini -kirjaa & 4 aiemmin julkaisematonta teosta. Maailmalla Beatrix Potterin kirjoja on tähän mennessä myyty miljoonia kappaleita, ja ne on käännetty liki kolmellekymmenelle kielelle.

kuva lainattu täältä

Beatrix Potter syntyi vuonna 1866. Hän kävi koulunsa kotiopettajattaren kanssa, joten hän tapasi vain harvoin muita lapsia. Beatrixin vakituisiksi seuralaisiksi muotoituivat lemmikkieläimet, joiden liikkeitä ja touhuja hän saattoi seurailla useita tunteja. Seuraillessaan eläimiä, lähinnä pupuja, hän alkoi piirtää niistä luonnoksia.

Vuonna 1902 ilmestyi ensimmäinen kirja, Petteri Kaniini. Vuoteen 1910 mennessä Beatrix kuvitti ja kirjoitti noin 2 kirjaa vuodessa. Vuonna 1913 Beatrix avioitui toistamiseen (ensimmäinen mies kuoli vain muutaman viikon jälkeen siitä, kun he kihlautuivat) ja asettui pysyvästi Sawreyhin. Kirjoittaminen ja maalaaminen jäivät vähemmälle, sillä elämänsä viimeiset kolmekymmentä vuotta hän keskittyi maanviljelyyn ja luonnonsuojeluun. Beatrix Potter kuoli vuonna 1943, ollessaan 77-vuotias.

Omia suosikkihahmoja ovat ehdottomasti Rosina Ankkanen, joka on tärkeilevä, hiukan yksinkertainen, mutta samalla hyvin herttainen sekä Hanna-hiiri, joka on taas hirmuisen siisti ja pikkutarkka hiiroinen. Naurun pyrähdyksiä pääsi ilmoille myös Hemmo Harmaatassusta lukiessani. Hemmo Harmaatassu on pieni pullea harmaaorava, jonka rouvan nimi on Ruusa. Enkä tietenkään saa unohtaa Rouva Siiri Sipistä, joka on pieni piikkejä täynnä oleva siili!

Jos teitä muita viehättää Beatrix Potterin kirjat suloisine eläimineen ja tunnelmallisine kuvineen, kehotan myös katsomaan elokuvan nimeltään Miss Potter, joka kertoo kyseisen neidin elämästä enemmän.

Advertisement

2 kommenttia artikkeliin ”Aakkoset: B niin kuin Beatrix Potter

    • Kiitos kommentista! :) Ihanaa jos postaukset piristävät toisten päivää!
      Vieläköhän jostakin löytyisi Petteri Kaniinia vaikka DVD:llä? Mä tahtoisin ainakin katsella niitä vielä näin aikuisenakin!

Kommentti ilahduttaa aina!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s