Aakkoset: D niin kuin Damages

Aakkossarjan intohimoinen kirjoittaminen jatkuu!

Nyt vuorossa olisi aakkosten alkupäästä kirjain D. D-kirjainta piti jo vähän miettiä, mutta kun sain mieleeni Damages-sarjan oli kirjaimen kohtalo sinetöity sillä sekunnilla. D-kirjaimella olisin voinut kirjoittaa myös eräästä ihanasta koirasta, joka on katsellut meitä vuoden verran pilvenhattaralta. Kirjoittaminen olisi kuitenkin aiheuttanut vielä(kin) liikaa kyyneleitä, joten on parempi kirjoittaa jostain muusta.

Damages on amerikkalainen draamasarja, tarkemmin sanottuna loistava sellainen. Sarja on Gloden Globe -palkittu ja ensimmäinen osa pyöri Amerikassa 24.7.2007.

Sarjaa on tehty kolme tuotantokautta, ja mikäli tuotantoyhtiön sanaan voi luottaa, olisi vielä kaksi kautta luvassa. Suomessa Nelonen on näyttänyt sarjasta kaksi ensimmäistä tuotantokautta. Neloselta en ole sarjaa seurannut ollenkaan, vaan törmäsin sarjaan työkaverin kehujen perusteella. Hän kiikutti minulle ensimmäisen tuotantokauden lainaan, ja se oli sitten menoa sen jälkeen. Jaksoja katseltiin aika monta illassa ja pian työkaveri sai roudata minulle myös toisen ja kolmannen kauden DVD:t.

Sarjassa seurataan lakiyhtiö Hewes & Associatesin johtaja Patty Hewesin sekä hänen alaisensa Ellen Parsonsin ja Tom Shayesin tekemisiä ja elämää. Jokainen kausi kertoo yhdestä tutkittavasta lakijutusta. Hyvin nopeasti selviää, että Patty käyttää apunaan myös ei-niin-sallittuja keinoja voittaakseen jutut ja saadakseen päätekijät vastuuseen teoistaan.

Hauskin ominaisuus sarjassa on se, että siinä seurataan kahta eri aikajanaa. Toinen sijoittuu kauden loppupäähän ja toinen sitten taas kuroo välimatkaa tähän toiseen aikajanaan ja mysteeri ratkeaa näin pala palalta. Eli suomeksi sanottuna, ensin näytetään pieni pala siitä miten kausi tulee loppumaan ja sen jälkeen aletaan ratkomaan sitä miten kyseiseen tilanteeseen on päästy/jouduttu. Loppupään tapahtumia paljastetaan lisää pitkin kautta, joten katsoja pääsee mukaan mysteerin ratkomiseen.

Toki sarjassa seurataan myös sarjan päähenkilöiden elämää, joka on sidottu upeasti yhteen ratkottavien lakijuttujen kanssa. Ehdottomasti oma suosikkihahmoni on 1-3 kausilla nähty itserakas, hellyyttävän sokea omille virheilleen oleva moni-miljonääri Arthur Frobisher, jota esittää loistavasti Ted Danson.

Arthur Frobisher

Sen enemmän kausien juonista en ala tässä kertomaan, sillä siinä menisi joiltain koko jännitys. Draamaa ja jännitystä riittää kyllä jokaiselle jaksolle, joten suosittelen ehdottomasti katsastamaan tämän sarjan!

Niin ja täytyy vielä loppuun sanoa, että tämän sarjan nähtyä CSI Horatioineen ja hänen typerine aurinkolaseineen tuntuu jokseenkin pliisulta.

Advertisement

Kommentti ilahduttaa aina!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s