Puolan halki 9 päivässä

Tämän vuoden kesälomareissun kohteena oli Puola. Puola sen takia, että mieheni on reissannut siellä aika paljon töidensä takia ja minäkin halusin tutustua tähän maahan jolla on takanaan aika rankka historia.

Lennot olimme varanneet Helsingistä Gdanskiin ja 9 päivän päästä Krakovasta takaisin Helsinkiin. Tarkoituksena oli vuokrata auto Gdanskista ja hurauttaa sillä muutaman välietapin kautta Krakovaan.

Heinäkuun lopussa hyppäsimme sitten lentokoneeseen ja pian laskeuduimme Gdanskiin. Gdanskissa vietimme yhteensä 2 yötä ja tänä aikana kävimme tutustumassa myös Gdanskin lähellä sijaitsevaan Sopot-nimiseen kesäkaupunkiin. Gdanskista vuokrasimme sitten auton ja otimme suunnaksemme Malborkin, jossa sijaitsee kaunis teutonilinna. Malborkin linnaan tutustumisen jälkeen jatkoimme Chelmnon pieneen kaupunkiin, jossa mieheni on monen monta työpäivää viettänyt. Chelmnossa kävimme oikeastaan vain syömässä mieheni lempiravintolassa ja sen jälkeen jatkoimme matkaa kohti Lodzia, jossa vietimme 2 yötä. Tämän jälkeen matka jatkui kohti Krakovaa, jossa vietimme yhteensä 4 yötä. Krakovasta teimme päiväreissun Oswiecim-kaupunkiin, jossa sijaitsee surullisen kuuluisa Auswitchin keskitysleiri.

Kaikista kohteista tulee vielä tarkemmat postaukset, joten Puola tulee teille vielä lähiviikkojen aikana tutuksi. :)

Muutamia huomioita voisin hieman valoittaa Puolan liikenteestä. Autossa tuli istuttua jokunen kilometri, ja etukäteen olin hieman huolissani Puolan liikenteestä. Huolet osottautuivat kuitenkin vääriksi, ja ajaminen sujui oikein hyvin. Tosin juuri omalla etapillani tietöitä oli todella paljon ja noin kolmen tunnin ajomatka venyi kuudeksi tunniksi. Välillä liikenne pysähtyi kokonaan moniksi minuuteiksi, onneksi näiden taukojen aikana ehti hyvin vähän venytellä auton ulkopuolella ja kävellä ja verrytellä jalkoja.

Pienemmillä teillä ohitukset olivat välillä todella hurjia ja koska teillä on paljon liikennekameroita, vauhdit laskivat ja nousivat koko ajan. Maisemat olivat tylsiä, tasaista peltomaisemaa (lähinnä maissipeltoja) riitti ja aina aika ajoin ohitimme pieniä kaupunkeja, joissa ei ollut juuri mitään katseltavaa.

Käytimme mahdollisimman paljon tietullillisia teitä, ja siellä ajaminen oli todella helppoa ja nopeaa. Uusia teitä tehdään Puolaan koko ajan, joten suuret tietyöt, toimimattomat liikennevalot ym. hidastivat kyllä liikennettä.

Näistä aineksista oli Puolan liikenne tehty. Seuraavassa postauksessa voisin esitellä kaunista Gdanskin kaupunkia.

Yksi kommentti artikkeliin ”Puolan halki 9 päivässä

Kommentti ilahduttaa aina!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s