Halpa, halvempi, Puola – osa 1

Ja otsikko on totta! Puolassa oli jopa niin halpaa, etten enää osannut tehdä ostoksia sillä kaikki oli niin halpaa. Vaatekaupoissa vaan naureskelin hintalappujen hinnoille, sillä ne eivät vain voineet pitää paikkansa. No onneksi selvisin tästä shokista aika nopeasti ja sen jälkeen Mastercard oli kovassa käytössä. Mutta vaikka käytin sitä kuinka, eivät rahat vain loppuneet. Kummallinen maa. :)

Sen pidemmittä puheitta, tässä olisi saaliini (olen pahoillani, mutta en millään muista kaikkien tuotteiden kauppojen nimiä, joten laitan näiden perään vain kaupungin mistä tuote on ostettu..).

Nalleteline kökötti eräässä sisustuskaupassa Gdanskissa. Se on oiva lisä korutelineilleni, sillä tähän saan ripustettua korut iltaisin ennen pesulle menoa. Tästä syystä nalle koristaa muutamine koruineen tällä hetkellä toista vessaamme. Matkalta tarttui mukaan myös muutamat korvakorut sekä puinen rannekoru. Niistä ei varmaan sen enempää tarvitse kertoa.

lilat korvakorut: I am; nalleteline, robottikorvakorut ja rannekoru: Gdansk

Silmälasikotelon upea kuviointi kiinnitti katseeni heti kun sen näkökenttääni sain. Tämä oli pakko saada, ja koska hintaa oli vain 8 euroa, ei ostospäätöstä tarvinnut kovin kauaa tehdä.

silmälasikotelo: Wawelin linnan matkamuistomyymälä

Vastaavia käsintehtyjä puisia pieniä rasioita oli tarjolla vaikka kuinka paljon. Näitä raahasimme sekä kotiin että tuliaisiksi. Aivan ihania, ja periaatteessa ilmaisia.

puiset rasiat: Cloth Hall (Krakova)

Haaveena oli löytää reissulta ruskeat nahkasaappaat, mutta mukaan tarttuivat sittenkin mustat kiiltonahkaiset kengät. Nämä ovat loistavat kunhan ilmat hieman viilenevät. Ne saappaat pitää metsästää sitten jostain muualta.

nahkakengät: Zebra

Sephoran meikkeihin en ole ennen tutustunut, mutta tämä paletti sai sydämeni sykkimään ja se lähti kassalle samantien. Parasta jättimäisessä paletissa on se, että siitä voi irrottaa haluamansa luomivärit, huulipunat ym. ja sijoittaa ne kätevän kokoiseen rasiaan ja sujauttaa sen jälkeen rasian vaikka laukkuun.

Muutaman kerran olen palettia jo käyttänyt, ja luomivärit ovat kestäneet silmissä hyvin ainakin 8 tunnin ajan. Vielä en ole varma voittavatko ne Lancomen luomivärit kestävyydellään, mutta värivalikoima on niin laaja, että varmasti testailen värejä lähiaikoina oikein olan takaa.

meikkipaletti: Sephora

Nämä suloiset huonetuoksut osuivat silmääni eräässä sisustuskaupassa. Ne voi ripustaa vaikka vaatehuoneeseen tuomaan sinne hyvää tuoksua. Aamutakit taas sopivat loistavasti vaikka kylpyhuoneeseen.

huonetuoksut: Home & You

Yksi Krakovan tunnetuimmista symboleista on lohikäärme. Legenda kertoo, että Wawelin linnan alla olevassa luolastossa eli ennen vanhaan ilkeä lohikäärme. Lohikäärme rakasti nuoria naisia, ja jotta se pysyi jotenkin kilttinä, sen piti saada joka kuukausi yksi nuori nainen syötäväkseen. Kuningas kyllästyi tähän ja julisti kilpailun, jonka palkinto oli hänen oma tyttärensä. Voittaja saisi hänen tyttärensä itselleen, kunhan vain tappaa ensin ilkeän lohikäärmeen. Monet yrittivät tätä, mutta turhaan. Lopulta eräs köyhä mies osallistui myös kisaan ja käytti samalla hieman järkeä. Hän tappoi lampaan ja täytti sen sulfurilla ja vei lampaan sen jälkeen lohikäärmeen luolan eteen. Lohikäärme popsi lampaan ja sulfurin takia sille tuli ihan kamala jano. Lohikäärme hyppäsi vieressä olevaan Wisla-jokeen, ja juotuaan siitä puolet se poksahti rikki. Köyhä mies sai vaimokseen kuninkaan tyttären ja he elivät loppuelämänsä onnellisina.

Me tietysti ostimme liput lapsiperheiden kanssa lohikäärmeen luolastoon. :) Sieltä ulos tullessa vastassa oli suuri patsas, joka esitti lohikäärmettä. Patsaan on suunnitellut Bronisław Chromy vuonna 1972.

Lohikäärmeen luola sisältä ja lohikäärmeen patsas

Ostamme jokaiselta matkaltamme jonkun pienen matkamuiston, joka sijoitetaan matkamuistohyllyyn kotona. Puolan reissulta hommasimme tälle hyllylle minikokoisen lohikäärmeen patsaan, sillä tarina patsaan takana on niin hauska.

Jotta tämä postaus ei lähentele pituudeltaan metriä, on parempi, että esittelen vaateostokset omassa postauksessa. Eli tässä kaikki tältä erää. :)

Kommentti ilahduttaa aina!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s