Ystävät ovat aika ihania. Heidän kanssaan on ihana viettää aikaa, vaihtaa kuulumisia, shoppailla, tehdä ruokaa, katsella valokuvia ja möllöttää sohvalla syöden mustikoita ja vadelmia.
Tätä oli tiedossa eräänä maanantaina kun vanha työkaveri saapui Hollolasta asti tänne Helsingiin. Mukana heilui myös toinen työkaveri, joka hengailee edelleen samassa työpaikassa kanssani.
Tapasimme eräässä lauttasaarelaisessa vaatekaupassa, jossa meidän on tapana käydä aina kun hollolalainen tänne asti tulee kyläilemään. Syksyn vaatevarastoa sai jokainen kasvatettua, ja sen jälkeen lähdimme kohti Espoota. Itselleni muuten tarttui mukaan tältä ostosreissulta kahdet housut, toppi sekä alusmekko. Sen verran ”tavallisia” nämä koltut kuitenkin olivat, että en jaksa niistä alkaa kuvia ottelemaan.
Sateinen maanantai jatkui keittiön puolella, loihdimme kolmeen pekkaan yrttilohta uunijuuresten kera. Tosin lähes koko ruoantekovaiheen minä köpöttelin koiran kanssa metsässä, mutta olin hengessä kuitenkin mukana. :) Lohi juureksineen oli hyvää, tämä sapuska ei voi epäonnistua! Koska molemmat ystävistäni kinusivat reseptiä, niin tässä se nyt tulee:
Yrttilohta ja uunijuureksia
- 600 g lohifileetä
- 0,5 tl suolaa
- 1 purjo
- 1 rkl juoksevaa margariinia
- 3 rkl punaista pestoa
Uunijuurekset:
- 400 g uusia perunoita
- ½ juuriselleri
- 1 palsternakka
- 3 porkkanaa
- 1 punasibali
Marinadi:
- 3 rkl rypsiöljyä
- 2 rkl sitruunamehua
- 2 tl suolaa
- 1 rkl kuivattua rosmariinia
- 1 tl mustapippuria
- 3 valkosibalinkynttä
Kuumenna uuni 250-asteiseksi.
Sekoita uunijuuresten marinadi kookkaassa kulhossa.
Kuori ja paloittele juurekset ja sekoita ne marinadin joukkoon.
Ripottele lohifileelle suola ja mustapippuri.
Kuullota suikaloitu purjo ja sekoita pesto niiden joukkoon.
Levitä purjotahna lohifileen päälle.
Törkkää uunijuurekset ensin uuniin noin 15 minuutuksi.
Laske uunin lämpö 200 asteeseen ja siirrä myös lohi uuniin.
Anna juuresten ja lohen olla uunissa reilut 30 minuuttia.
Valmista, nauti ystävien seurasta ja hyvästä ruoasta!
Meidän juurekset oli leikattu sen verran isoiksi, että ne olivat uunissa lohen kanssa melkein tunnin. Kannattaa maistella juureksia, kovia juureksia ei ole kiva syödä.
Jälkkäriksi oli sitten pensasmustikoita ja vadelmia. Toinen ystävistäni sekoitti mustikat maitoon, tämä sai hymyn huulille, sillä näin minäkin metsämustikoita pienenä kotipihalla söin.. :)
Ja sitten pitäisi keksiä vielä joku kiva ja ytimekäs lopetus.. Hmm. En keksi, en sitten millään, joten annetaan tällä kertaa olla. Kello on jo liian paljon, joten menen nukkumaan.
Paluuviite: Kunniaa (ja Sushikirja) kalahaasteen voittajalle | Suolaa ja hunajaa
Paluuviite: Kunniaa (ja Sushikirja) kalahaasteen voittajalle | suolaa & hunajaa