Puss-in-boots

Tämän syksyn ruskeiden saappaiden metsästys on päättynyt. Alunperin etsin tummanruskeita saappaita, mutta eilen postista hakemani Clarksin saappaat olivat niin hyvän tuntuiset jalassa, että hieman vaaleampi sävy saa nyt kelvata.

Päädyin tosiaan nahkaisiin Clarksin Mara Sandin saappaisiin. Kävin sitä ennen valehtelematta kymmenissä kenkäkaupoissa, sekä surffailin netissä monen monta tuntia. Helsingin keskustan Kenkämarskista ostin melkein viime viikolla saappaat, mutta koska kantamuksia oli valmiiksi jo niin paljon, ajattelin palata kauppaan joku toinen kerta. No, sitten posti toi kotiin alla olevassa kuvassa näkyvät Clarksin saappaat, ja ne olivat kuin tehty jaloilleni, joten Kenkämarskiin ei tarvitse enää palata.

Saappaiden pinnassa on Goretex-kalvo, joka tekee saappaista vesitiiviit ja hengittävät. Nämä ominaisuudet sopivat märkään syksyyn (ja talveen) todella hyvin. Ainoa miinus saappaissa on niiden lähes sileä pohja. Onneksi suutarilla kenkien pohjiin voi muutamalla kympillä laittaa kunnon pohjat, ettei jäisillä teillä tarvitse sitten pelätä kaatumista ihan niin paljon.

Clarks on tunnettu hyvistä ja kestävistä kengistä, joten todella toivon, että omat saappaanikin palvelevat minua monen monta vuotta. Toki ne vaativat myös huoltoa, jotta nahan pinta pysyy kauniina ja hyvänä mahdollisimman pitkään. Koska oletan saappaiden kestävän monta vuotta, etsin – ja myös ostin – klassisset ja yksinkertaiset saappaat, jotta en niihin kyllästy ja jotta ne sopivat mahdollisimman monen asun kanssa yhteen.

Nyt kaapistani löytyy sekä mustat että ruskeat saappaat, joten kaikki on saapasalueella hyvin. Mustien saappaiden vartta täytyy vain käydä kaventamassa suutarilla, joten ne esittelen kunhan ne ovat kasvojenkohotuksensa saaneet.

p.s. Saappaiden kollaasi (1. kuva) on tehty Photoshopilla, minusta jo ihan kohtuullisen hyvin onnistunut kollaasi. Taidot alkavat pikkuhiljaa palaamaan kouluvuosien jälkeen, mutta harjoituksia on vielä jatkettava.

2 kommenttia artikkeliin ”Puss-in-boots

  1. Hyvät saappaat. Mikähän siinä on, että aika arvokkaidenkin saappaiden korkolaput varsinkin ovat kovat ja sileät = liukkaat eli vielä täytyy investoida 10-20 EUR kunnon korkolappuihin. Omat Duonikin täytyy viedä suutariin ennen liukkaita, onneksi hyvä suutari löytyy heti kadun toiselta puolelta toimistolta. Suojaan saappaat vielä minkkiöljyllä, niin kestävät räntäkelejäkin paremmin.

    • Tätä olen minäkin usein miettinyt. Mullakin on luottosuutari tiedossa, joten täytyy vaan viedä saapaat sinne ehostettavaksi. Olen samalla suutarilla vaihdattanut vanhoihin kenkiin kokonaan uudet pohjat, muutamat kengät ovat saaneet monen monta lisävuotta suutarin osaavissa käsissä

Kommentti ilahduttaa aina!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s