Postikortti Singaporesta

Tällä hetkellä lomailemme Langkawin saarella ja nautimme auringosta. Kerrotaan nyt kuitenkin ennen Langkawin kuulumisia hieman upeasta ja mahtavasta Singaporesta.

Vietimme Singaporessa neljä päivää ja kaupunkiin on palattava vielä joskus takaisin. Singapore sytytti tämän leidin ihan tosissaan, vaikka koko neljän päivän ajan minua kiusasi paha vatsatauti.. Sen verran sissi täytyy kuitenkin olla, että en antanut taudin selättää reissua tähän upeaan kaupunkiin. Päätin siis kerätä kaikki voimani ja nähdä ja kokea kaupungin, vaikka olo oli välillä oikeasti ihan kamala. Onneksi siistissä kaupungissa oli kuitenkin vessoja ihan joka paikassa, joten pääsin helpottamaan oloani aina kun tarve sitä vaati. Voitte muuten myös unohtaa Singaporen TOP-5 ravintolat postauksen, sillä ruokavalioni reissun ajan oli aika yksipuolinen – hiilitabletit, imodium-tabletit, vesi, hedelmäpalat, jäätelö sekä sellainen urheilujuoma, joka sisälsi suoloja sun muita juttuja, jotka antoivat väsyneelle matkaajalle lisää voimaa, silloin kun vatsa oli tyhjennetty sekä ylä- että alakautta.

Kaupunki tosiaan lumosi minut – se oli niin helppo, siisti, kompakti ja upea iltavalaistuksessaan, että välillä unohdin kaiken muun ja tuijotin paikkaa täysin lumoutuneena.

Yksi tällainen hetki koettiin heti ensimmäisenä iltana kun lähdimme tutustumaan kaupunkiin jalan. Satuimme osumaan oikeaan paikkaan oikeaan aikaan. Olimme nimittäin kuvaamassa Marina Bay Sands -hotellia iltavalaistuksessa, kun hotelli aloitti valo- ja musiikkishown. Eriväriset laserit ja valot välkkyivät musiikin tahdissa noin 15 minuutin ajan ja saivat ainakin kaksi turistia aika hiljaiseksi.


Upea oli myös Singaporen kasvitieteellinen puutarha orkideapuutarhoineen. Olo oli täällä vaan niin huono, että koko puistoa en jaksanut millään kävellä läpi. Tänne on siis päästävä vielä takaisin. Puistoon on vapaa pääsy, vain orkideapuutarha maksaa erikseen (noin 2 euroa). Puistossa viettävät aikaa sekä paikalliset että turistit. Vastaamme kävelikin sekä koiran ulkoiluttajia että turisteja kamerat ja vesipullot kädessä. Tiesittekö muuten, että orkideapuutarhasta löytyy myös Tarja Halosen mukaan nimetty orkidea?


Jotta kirjoitettavaa tästä lilliputtivaltiosta jää myös kotiin, lisään tähän loppuun enää muutaman hauskan kuvan herra Longfieldin eräästä annoksesta, jonka hän söi Singaporen suurimman ostoskadun (Orchard road) kupeessa. Minä sen sijaan vietin suurimman ajan kyseisestä ravintolavierailusta vessassa. Mutta nämä kuvat saavat silti hymyn huulille kun iltaa muistelen.

2 kommenttia artikkeliin ”Postikortti Singaporesta

    • Juu aika paha vatsatauti iski. :( Se tietenkin hieman hidasti kaupunkiin tutustumista, mutta kyllä me siellä paljon kuitenkin kierreltiin. Kaupunki oli ihana, sinne on päästävä vielä joskus uudestaan, voin siis suositella lämpimästi. Muutaman päivän aikana näkee jo tosi paljon, sillä kaupunki on todella kompakti ja helppokulkuinen.

Kommentti ilahduttaa aina!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s