Kuala Lumpurin TOP 3

Kuala Lumpurista kerroinkin hieman tarkemmin kyseisen kaupungin postikortissa jo matkan päältä, joten tähän postaukseen voisin tiivistää oman TOP 3 listani kaupungista.

TOP 3 lista on hieman vaikea koota, sillä se voisi helposti muuntautua TOP 5 listaksi. Listan ulkopuolelle jäivät tälle kertaa ainakin ensimmäinen hotellihuoneessa syöty illallisemme (en ihan totta ole koskaan ennen tilannut mitään huonepalvelusta) sekä muutama muukin ravintolareissu. Mukavia muistoja nimittäin herää niin tutusta ja turvallisesta Hard rock cafesta kuin myös Shook!-nimisestä ravintolasta, jossa syömämme sushit sekä nuudelit olivat taivaallisia (ja tulisia).

Mutta palataan nyt siihen viralliseen TOP 3 listaan.

1. Illallinen KL Towerissa

Kuala Lumpurin tornissa, joka tunnetaan myös nimellä Menara Kuala Lumpur, sijaitsee vaikka mitä huvitusmahdollisuuksia. Me kuitenkin suuntasimme päättäväisesti krääsäkorujen, kahviloiden, sademetsän sekä muiden mestojen ohi ravintolaan nimeltä Atmosphere 360. Ravintola sijaitsee 421 metrin korkuisessa tornissa, mutta ei kuitenkin ihan siellä ylhäällä (siellä on vaan sellainen pitkä masto, jolla saadaan paljon metrejä lisää), mutta kuitenkin 282 metrissä.

Luettuani hetken arvosteluja ravintolasta, sain sellaisen käsityksen, että ravintolaan mennään enemmänkin sieltä avautuvien upeiden näkymien, ei niinkään ruoan takia. Tämän luettuani en odottanut saavani kovin kummoista ruokaa, mutta jättimäinen buffet kyllä täytti kaikki omat toiveeni. Ja enemmän minä keskityin illallisella siihen ruokaan kuin niihin näkymiin. Onhan ne kaupungin valot pimeällä hienon näköiset, mutta ne on kuitenkin aika äkkiä nähty, ruokaa sen sijaan oli niin paljon, että siinä sitä näkemistä vasta olikin.

Jos siis minulta kysytään, niin illallisesta kannattaa noin 50 euroa per nenä maksaa. Pääseehän sillä hinnalla myös näköalatasanteelle ihailemaan ja ottamaan kaupungista kuvia, ennen kuin pääsee sen ruoan kimppuun.

2. Petronas Towers

Olen niin kovin kansainvälinen, että kirjoitan tuon Petronaksen tornit ihan englanniksi tuohon otsikkoon. Niistä kaksoistorneista on siis kyse. Päivällä ne näyttivät minusta jopa hieman rumilta (aivan kuten Eiffel-tornikin), mutta kun pimeys laskeutui kaupungiin ja tornit valaistiin, ymmärsin ja näin niiden upeuden ja isouden ihan eri tavalla (aivan kuten Eiffel-torninkin).

Tornit ovat hyvin näkyvä osa kaupunkikuvaa, ne vilahtelevat sieltä sun täältä näkyviin ja niiden avulla suunnistaminen kaupungissa kävi aika helposti. Jos oli hieman eksyksissä niin sen kun vain etsi tornit näkyviin ja suuntasi niitä kohti. Torneille suuntaaminen oli siitäkin syystä hyvä idea, sillä hotellimme sijaitsi aivan tornien läheisyydessä.

Tornit olivat vuoteen 2004 asti maailman korkeimmat rakennukset. Tällä hetkellä ne ovat kuitenkin edelleen maailman korkeimmat kaksoistornit. :) Korkeutta torneilla on noin 450 metriä.

3. Shoppailu

Tätähän tänne mentiin siis tekemään. Ja Kuala Lumpuria voi oikeasti mielestäni sanoa shoppailijan paratiisiksi. Jokaiselle kukkarolle löytyy ostettavaa, kunhan hieman tekee taustatutkimusta siitä minne kannattaa suunnata (riippuen siis siitä kukkaron paksuudesta). Ostoskeskuksia löytyy esim. kultaisen kolmion alueelta todella monta, me kävimme varmaan noin 10 eri ostostaivaassa. Kerroksia on yleensä aika monta, mutta liikkeet ovat sijoiteltu niihin varsin kätevästi, yhdestä kerroksesta löytyy leluja, yhdestä vaatteita, yhdestä elektroniikkaa, yhdestä kelloja ja koruja ja tietenkin myös laukku- ja kenkäfriikeille oli yleensä raivattu tilaa ainakin yhdestä kerroksesta.

Olen tehnyt itseni kanssa sellaisen sopimuksen, että en tuhlaa reissuilla aikaa sellaisiin liikkeisiin joita löytyy myös Suomesta. Etsinkin siis aina paikallisia liikkeitä ja uusia tutustumisen arvoisia vaatemerkkejä. Tällaisia liikkeitä ja merkkejä löytyi Kuala Lumpurista paljon. Ilokseni myös huomasin, että vaatekokoja oli tarjolla kattavasti, ainoa ongelma tuli vastaan kenkien kanssa, aasialaisilla naisilla ei selkeästi ole koon 41 jalkaa..

Myyjät (ja ihmiset yleensäkin) olivat todella ystävällisiä. Hymyt tuntuivat aidoilta, ja palvelu pelasi ihan joka paikassa. Ainoa, mikä minua ostoskeskuksissa ja kaupoissa ärsytti, oli se miten ostokset piti maksaa ja miten ja missä vaatteita sai sovittaa. Useat liikkeet pitivät sisällään usean eri merkin tuotteita, vähän niin kuin Stockan vaateosastolla. No, niitä vaatteita ei kuitenkaan saanut kuljettaa mukanaan liikkeessä, vaan ne piti sovittaa kyseisen merkin/osaston sovituskopeissa. Myös ostospäätös piti tehdä siellä. Itselläni kun on tapana vaellella kamalien sovituspinojen kanssa ympäri ämpäri, niin tämä menettyly tuntui aluksi todella tyhmältä ja hankalalta. Ja tuntuu se siltä kyllä vieläkin.

Ostoksia tuli tosiaan tehtyä ihan mukavasti, osan omista vaateostoksistani olenkin jo esitellyt. Muita ostoksia varmaan tippuu tänne blogiin pikkuhiljaa, joten pitäkäähän silmät auki! Myös herra Longfield teki Kuala Lumpurissa ihan kivasti löytöjä ja ostoksia.

4 kommenttia artikkeliin ”Kuala Lumpurin TOP 3

  1. Hassua, mekin tilailimme huonepalvelusta vähän väliä kaikenlaista – ja myös ekaa kertaa.. =D Käteväähän se on. Kotiin pitäisi saada sama palvelu. Tyhjät ruokakärryt voisi vaan lykätä rappukäytävään siivottavaksi =)

    • :) Me ollaan joskus huonepalvelua mietitty, mutta jotenkin olen aina halunnut lähteä jonnekin ulos katselemaan ihmisä ja kaupungin menoa. Tuntuu hölmöltä syödä hotellihuoneessa, kun ulkona olisi sadoittain ihania ravintoloita. Mutta ihana se illallinen oli siellä huoneessakin – pitkän lennon jälkeen hirveässä nälässä illalla hotellihuoneessa syöty illallinen oli oikein rentouttava, varsinkin kun se syötiin yökkärissä. :)

  2. En ole koskaan tilannut huonepalvelusta mitään, vaika hyvissä hotelleissa ruana taso voi olla korkeakin.

    MInulle ruokailu on olennainen osa matkaa, haluan nähdä erilaisia ravintoloita ja katsella ihmisiä, joten huonepalvelu jääkäyttämättä varmaan jatkossakin. Hong Kongin Royal Gardenissa käytimme hyväksemme huoneen hintaan kuuluvia Crown club-etuja; aamianen, iltapäivätee ja iltacocktailit pikkupaloineen kubiloungessa. Tarjoilu oli niin yltäkylläistä ja herkullista/valmistettu hotellin lukuisia Michelintähtiä saaneessa keittiössä, joten olisimme hyvin pärjänneet vain loungen tarjoomuksia syömällä. Halusimme kuitenkin käydä kaupungilla syömässä; välillä gourmetpaikoissa, välillä kansankuppiloissa.

    • Olen kyllä kanssasi ihan samaa mieltä! Ruokailu ja ihmisten ihmettely kuuluu isona osana matkusteluun. Tällä kertaa väsymys vei ensimmäisen kerran voiton, sillä pitkä päivä ja lento olivat vieneet kaikki mehut. Ärtyisenä ja väsyneenä on vaarallista lähteä etsimään sopivaa ruokapaikkaa, joten huonepalvelun menu saattoi jopa estää pienen rähinän. :)

Kommentti ilahduttaa aina!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s