Arkiaamupala Bembölen kahvituvassa (ESP)

Herra Longfieldin piti suunnata taas täksi viikoksi työmatkoille. Reissun peruuntumisesta herra sai kuitenkin tiedon perjantaina kello 16.00 (jeee!). Minä olin kuitenkin vielä perjantaiaamuna siinä uskossa, että olen seuraavan viikon yksikseni kotona. Päätinkin siis yllättää herran jo heti aamusta, ja järkätä molemmille mukavan aamun ennen reissuun lähtöä. Aamu alkoi tuttuun tapaan kellon soidessa 5.30, mutta ylös ei noustu kuin vasta joskus seitsemän aikaan. Oli kyllä ihanaa köllötellä sängyssä arkiaamuna hyvä tovi ennen kuin sieltä oli viimein pakko kömpiä ylös.

Aamutoimet sujuivat tuttuun tapaan, mutta kun oli aamupalan aika, käsinkin herran ottaa takapakkia ja siirtyä suoraan autoon, sillä tiedossa oli arkiaamupala työmatkan varrella olevassa suloisessa Bembölen kahvituvassa.

Bembölen kahvituvalla on pitkä historia, se on toiminut alunperin Espoon vanhimpiin kuuluvan maatilan päärakennuksena. Rakennus on luultavasti rakennettu vuonna 1737. Rakennusta uhkasi purku vuonna 1916, mutta koska sitä alettiin suunnitella museorakennukseksi, purku-uhka loppui. Vuosina 1917-1938 rakennus ja tila toimivat muonamiehen asuntona, suutarin työpajana, kouluna jne. Kahvilatoiminta Bembölessä alkoi vuonna 1939, mutta talvisodan aikana rakennukseen oli vielä sijoitettu kätilöopiston synnytysosasto.

Aamupalaksi söimme tässä historiaa tihkuvassa kahvilassa leivät sekä makean leivoksen kahvin sekä veden ja mehun kera. Minä valitsin makeaksi leivonnaiseksi bebe-leivoksen, kun taas herra otti oman suosikkinsa, aleksanterinleivoksen.

Olin hommannut herralle myös pienen paketin, joka avattiin aamupalaa syödessä. Herra Longfield lukee kovasti paljon kirjoja, joten paketista paljastui Steve Jobsista kirjoitettu kirja. Kirjasta muodostui Aasian reissullamme pieni vitsi, joten kun näin kirjan kaupan kirjahyllyssä, oli se pakko kaapata mukaan (kyllä mä sen kuitenkin ihan kassan kautta kotiin vein).

Aamupalan jälkeen suunnattiin sitten töihin. Olin kokonaan unohtanut, että minulla alkoi palaveri kello 9.00.. Kellon ollessa noin 9.15 pälähdin sitten kokoushuoneeseen, ja kokouksen jälkeen selittelin myöhästymistäni sillä, että vein mieheni aamulla aamupalalle. Kyllä varmaan muita miehiä harmitti. ;)

Advertisement

4 kommenttia artikkeliin ”Arkiaamupala Bembölen kahvituvassa (ESP)

  1. Kiva kun kirjoitit tästä Bembölestä! Olen nimittäin jo kauan aikaa halunnut mennä sinne, mutta jotenkin se on vaan jäänyt toteuttamatta.

    Aika kivat yllärit olit muuten herrallesi suunnitellut <3

    • Kiitos, kyllä se herralle kelpasikin oikein hyvin. :)
      Naapurimme on muuten kertonut, että käy aina silloin tällöin Bembölessä myös päivällisellä. Siellä on kuulemma myös maittavat ja laadukkaat ruoat. Paikka on varmasti tunnelmallinen iltaisin kynttilöiden valaistessa tilan ja puiset pöydät. Kesäisin pihalla järjesteään myös pieniä teatteriesityksiä. Eli ehdottomasti käymisen arvoinen paikka!

    • Tämä oli meidän toinen arkiaamupala, tuo kyllä kivasti virkistystä työpäivään. Kesällä käytiin Fazerilla tässä oman työpaikkani lähellä, terassilla oli ihana aloittaa aurinkoinen päivä. :)

Kommentti ilahduttaa aina!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s