Siskonmakkarapasta on parasta pastaa

Kun olen työmatkaleskenä, kokeilen yleensä hieman erikoisempia sapuskoja, tai emmä tiedä onko ne mitenkään erikoisempia, ehkä enemmänkin sellaisia joista herra ei välttämättä pitäisi. Eräänä lauantaina muutama viikko sitten olin yksikseni, ja päivälliseksi oli tarkoitus kokkailla siskonmakkarapastaa Suolaa&hunajaa-blogista löytämäni ohjeen mukaan. Siskonmakkarakeitto on yksi lempparikeitoistani (ellei jopa lemppari), ja jotenkin muistelin, että herra ei vaaleista makkarapalloista kamalasti pitäisi (muistin väärin, tätä pastaa on kuulemma pakko tehdä joskus myös herran kanssa).

Olin ostanut jo aikaisemmin Stockan herkusta pappardellepastaa, joka oli oikeastaan hyvä, sillä kyseistä pastaa en olisi onnistunut löytämään S-marketista. Samahan se varmaan on mitä pastaa tässä sapuskassa käyttää, mutta itse ainakin ihastuin kovasti pappardellepastan muhkeuteen ja paksuun ja tuhtiin olemukseen – ja toki pastan nimi on ihan tosi hauska, pappardelle. Hah.

Sanomattakin on siis selvää, että tätä pastaa kannattaa ehdottomasti koittaa. Söin tätä kahtena päivänä peräkkäin, ja se maistui todella maukkaalta myös seuraavana päivänä mikron avulla lämmitettynä (ja parmesaanilla peitettynä).

Pappardellepastaa siskonmakkaroilla
(pari reilunkokoista annosta)

  • pappardellepastaa
  • 250 g siskonmakkaraa
  • 250 g (chorizo) raakamakkaraa
  • 1 tlk säilöttyjä kirsikkatomaatteja
  • 3 kpl tomaattia kaltattuna
  • 1 kpl sipuli
  • 1 kpl yksikyntinen valkosipuli
  • 1 kpl punainen tuore chili
  • silputtua basilikaa
  • öljyä
  • suolaa ja mustapippuria
  • parmesaania

1. Kalttaa tomaatit, eli tee tomaattiin ristiviilto terävällä veitsellä. Kasta tomaatti kiehuvaan veteen noin puoleksi minuutiksi tai kunnes kuori alkaa irrota. Jäähdytä tomaatti kylmässä vedessä, kuori ja pilko pieniksi paloiksi.

2. Pilko sipulit sekä raakamakkara pieniksi paloiksi. Raakamakkarasta kannattaa poistaa kuori.

3. Purista siskonmakkaroista pienen pieniä palloja kiehuvaan veteen ja anna kiehua pari minuuttia ja nosta sivuun esim. reikäkauhalla.

4. Kuullota makkarat ja sipulit pannulla. Lisää tuoreen tomaatin palat ja hauduta hetki. Lisää sen jälkeen kirsikkatomaatit ja chili ja keitä hiljalleen noin vartin ajan. Tässä välissä on hyvä laittaa pappardelleasta kiehumaan.

5. Lisää loppuvaiheessa mausteet ja reilusti silputtua basilikaa.

6. Sekoita kastike pastan joukkoon ja raasta päälle parmesaania maun mukaan (eli paljon).

Itse en ollut koskaan ennen kaltannut tomaatteja, se kävi kuitenkin onneksi tosi kätevästi. Kuori irtosi kuin itsestään, ja nyt on tomaatin kalttaustakin kokeiltu. Nyt kaikki vaan metsästämään pappardellepastaa, jotta tekin pääsette kalttaamaan tomaatteja ja syömään tätä herkullista siskispastaa!

Advertisement

2 kommenttia artikkeliin ”Siskonmakkarapasta on parasta pastaa

Kommentti ilahduttaa aina!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s