Brunssi: Cafe Talo (HKI)

Jos kotiosoite on Hämeentie 2, on Cafe Talo kohtuullisen lyhyen matkan päästä kotiovelta, sillä myös Cafe Talo sijaitsee osoitteessa Hämeentie 2. Meidän kotimme ei sijaitse osoitteessa Hämeentie 2, mutta sinne ovat muuttaneet ystävämme, joiden luona kävimme eilen. Ihasteltuamme hetken täydellisen valkoisesti sisustettua asuntoa, suuntasimme koko porukan voimin alakertaan, jossa oli alkamassa Cafe Talon suosittu sunnuntaibrunssi.

Muiden värjötellessä jonossa sateenvarjojen alla, saavuimme me paikalle ilman takkeja ja sontsia! Hah, alan vihdoin ymmärtää keskustassa asumisen hyviä puolia. Ajatelkaa nyt mikä valikoima ravintoloja, teattereita, museoita, kauppoja ja kahviloita on ihan siinä kävelymatkan päässä? Mä tahdon keskustaan, mieluiten muuttaisin kauniiseen Kruununhakaan, jotta voisin käydä viikottain syömässä tunnelmallisessa Kuurnassa. Kruununhaasta ei olisi myöskään pitkä matka täydellisen härkäpastan luokse, saati ihaniin sisustuskauppoihin – kävisin päivittäin ainakin Piirongissa sekä Olkkarissa. Hmm, täytyy varmaan vähän vilkaista Krunikan asuntoja.. Tai sitten mä vaan rauhoitun ennen kuin menen pankkiin, ja löydän itseni (herran ja karvaisen kaverin kanssa) jostain yksiöstä Kruununhaasta (ei meillä isompaan olisi varmaan varaa).

Ennen Kruununhakaan muuttoa palataan kuitenkin takaisin Cafe Talon brunssiin. Brunssia tarjoillaan tässä nuorekkaassa ravintolassa sunnuntaisin kello 12-16. Pöytävarauksia ei oteta vastaan, joten paikalle on syytä mennä ajoissa, jos pöydän haluaa itselleen/seurueelleen löytää. Hintaa brunssilla on vaivaiset 15 euroa, joten jo hintansa puolesta Cafe Talon brunssi on ehdottomasti käymisen arvoinen. Olimme lukevinamme Cafe Talon ovelta, että viime sunnuntain brunssi oli kesän viimeinen.. Emme kuitenkaan ole asiasta ihan varmoja, sillä mitä järkeä olisi pitää kesän viimeinen brunssi silloin kun kesä ei oikeastaan ole kunnolla edes alkanut? Asia kannattaa kuitenkin tarkistaa jostain, jos Cafe Talon brunssi on ollut tarkoituksena seuraavien viikkojen aikana testailla. Ei ole kiva mennä nälkäisenä paikalle, ja huomata ovien olevan kiinni.

Me saimme neljän hengen pöydän yläkerrasta. Oli oikeastaan tosi hyvä, että emme mahtuneet alakertaan, sillä ulko-ovet olivat koko ajan auki, ja seurueemme leidit (minä mukaan lukien) ovat vilukissoja, joten emme varmaankaan olisi brunssilla kovin hyvin viihtyneet, jos koko ajan olisi ollut vilu ja kylmä.. Mutta yläkerrassa oli lämmin, joka sopi siis meille enemmän kuin hyvin.

Ruokapuoleen olimme kaikki tyytyväisiä. Ainoa mistä tulee miinusta, on munakokkeli, sillä tämä keltainen möhnä ei oikeastaan maistunut millekään. Herra Longfield yritti metsästää jostain suolaa munakokkelin kaveriksi, mutta ei onnistunut etsinnöissään, joten me siis syötiin mautonta munakokkelia. Tarjolla oli mauttoman munakokkelin lisäksi erilaisia salaatteja (caesar oli taas mun lempparia), nakkeja, lihapullia, lohkoperunoita, lohta, sellaisia aasialaisia nyyttejä, leikkeleitä, juustoja, tomaattia, kurkkua, sieniä, tuoreita sämpylöitä, croissanteja, hilloa, munavoita sekä karjalanpiirakoita. Sivupöydällä oli näiden lisäksi vielä jogurttia, mysliä, hedelmiä, puolikkaita verigreippejä (näihin en olekaan ennen brunsseilla törmännyt) sekä marjoja. Juomina oli mehuja, vettä sekä kahvia ja teetä. Muutaman euron lisähintaan sai mm. skumppaa. Kahvi oli muuten tummapaahtoa, joka oli kivaa vaihtelua peruskahveille, joihin brunsseilla yleensä törmää. Hyvä Cafe Talo!

Jälkkäripöydässä suut sai makeaksi mm. suklaakakulla sekä domino-kekseillä. Kakku oli minusta todella herkullista, ja olisin voinut syödä sitä vaikka kuinka monta palaa. Tyhmänä menin kuitenkin tunkemaan suuhuni liian monta domino-keksiä, joten kakkupaloja mahtui mahaan vain puolitoista.

Kuten jo aiemmin sanoin, olimme kaikki sapuskaan ja paikkaan tyytyväisiä. Ja vaikka paikka oli tupaten täynnä, ei melutaso noussut kovin korkealla. Kuulumisten vaihtelu ja muu jutustelu onnistui siis meidän neljän hengen porukassa oikein hyvin. Syömisen jälkeen luovutimme paikkamme seuraaville, ja astelimme takaisin ystäviemme täydellisen valkoisesti sisustettuun asuntoon – matkaa kertyi huimat 10-20 metriä.

Arvosanaa mietiskelin pitkään ja hartaasti. Sapuska oli tosiaan hyvää, mutta se oli sellaista perinteistä brunssimättöä, ainoa erikoisuus oli tummapaahtokahvi sekä ne verigreipit. Mutta kyllä maittavalle ja mukavalla brunssille täytyy silti antaa hyvä arvosana, olkoot se vaikka tällä kertaa .

Vinkki!

 • Saavu paikalla ajoissa.
 • Jätä kaveri(t) maksamaan brunssi ja mene varaamaan pöytä vaikka pipolla tai huivilla.
 • Lue myös Brunssipartion analyysi Talon brunssista.
Advertisement

5 kommenttia artikkeliin ”Brunssi: Cafe Talo (HKI)

 1. Näyttää hyvältä ja hintakin tosiaan on kohtuullinen!

  Keskustassa asumisessa olisi lukuisat hyvät puolensa, mutta tänään törmäsin autoilijan todellisuuteen… Tähän mennessä olen voinut parkkeerata töissä yksityiselle parkkipaikalle, mutta paikka irtisanottiin. Otin yrityspysäköintitunnuksen ja ajelin ensimmäistä kertaa tänä aamuna ympäri Punavuorta etsimässä autolle paikkaa; 20 min meni siihen puuhaan… Odotan kauhulla talvea… Jos sama vaiva olisi vielä kodin luona, menisi hermo. Nyt on kotipihassa autopaikka miltei ulko-oven edessä, mutta kotikadultakin löytyisi hyvin paikkoja hieman keskustan ulkopuolella.

  • Parkkipaikan metsästäminen on kyllä varmaan (varsinkin talvella) todella puuduttavaa hommaa.. Mutta mä jo pienessä päässä suunnittelen, että mehän säästettäisiin vaikka kuinka paljon rahaa, kun ei tarvittaisi enää autoa! :)

   Mutta nää on näitä haaveita, joita tulee ja menee. Sisimmissäni olen kuitenkin omakotitaloasuja – tahdon oman pihan, puutarhan, grillipaikan sekä aurinkotuolin. :)

 2. Selailin tässä taannoin näitä brunssiarvostelujasi, mutta ei osattu sitten päättää ja mentiinkin vaan syömään leipää ja leivosta Ursulaan ;) Mikäs noista on paras, että sitten ensi kerralla tiedämme minne suunnata?

 3. Paluuviite: Ravintola Alia Brunssi | LaatuRavintolat

Kommentti ilahduttaa aina!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s