Katkarapu-vuohenjuustopiirakka

Katkarapu-vuohenjuustopiirakka

Tein katkarapu-vuohenjuustopiirakkaa ensimmäisen kerran tämän viikon alussa ja toisen kerran tämän viikon lopussa. Tiedän jo nyt, että piirakan teko ei jäänyt vain näihin kahteen kertaan, sillä käsissäni on uusi luottoreseptini.

Parasta piirakassa on sen rapea ja suussa sulava pohja. Ehkä pohjan maukkauteen vaikuttaa siihen lisättävä turkkilainen jogurtti, joka takaa juuri sopivan rapeuden, tekemättä pohjasta kuitenkaan liian kuivaa.

Ensimmäisellä kokkauskerralla käytin piirakassa yhden pussin normaaleja pakastekatkarapuja ja yhden pussin Pirkan paprika-chili katkarapuja. Katkaravut olivat paljon tulisempia kuin osasin odottaa, joten piirakkaan tuli tosi kivasti potkua. Toisella kokkauskerralla reseptin ainekset ostettiin S-marketista, jossa ei ole Pirkan tuotteita tarjolla. Herra Longfield löysi kuitenkin yrtti-valkosipuli katkarapuja, joita sekoittelin yhden pussin normaalien katkarapujen sekaan.

Piirakan tekeminen onnistuu periaatteessa tosi nopeasti. Ainoa asia mihin tulee varata riittävästi aikaa, on katkarapujen sulattaminen. Homma on tosi hidasta puuhaa, ja ensimmäisellä kerralla en jaksanut odottaa ihan tarpeeksi kauan, jonka seurauksena piirakkaa sai pitää uunissa tooosi kauan, ellei halunnut syödä hyvin kosteaa torttua. Väsätessäni piirakkaa eilen illalla odotin kärsivällisesti katkarapujen sulamista Office-sarjan pyöriessä dvd:llä. Sulamisen jälkeen puristelin sulaneita katkarapuja vielä talouspaperissa, sillä en onnistunut saamaan niitä kovin kuiviksi painelemalla niitä lusikalla siivilässä.

En vielä tiedä miltä piirakka maistuu yrtti-valkosipuli katkarapujen kanssa, sillä valmistin piirakan tämänpäiväiselle brunssille. Meille saapuu pariskunta A&O suloisen tyttärensä kanssa iltapäivällä, ja tarkoituksena on syödä ja juoda niin, että maha paukkuu! Kello neljän aikaan alkavaa brunssia ei ehkä voi kutsua luvallisesti enää ”brunssiksi”, mutta me ei välitetä tänään säännöistä! Ja sitä paitsi, vaikea brunssia on aloitella kovin paljon aikaisemmin jos erään (lue: mun) pitää tulla aamulla seitsemäksi töihin lopettelemaan jälleen yksi projekti.

Katkarapu-vuohenjuustopiirakka

Katkarapu-vuohenjuustopiirakka
(10 palaa)

Pohja

  • 100 g perunamuusijauhetta (Mummon muussi)
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 100 g margariinia tai voita
  • 0,8 dl turkkilaista jogurttia

Täyte

  • 2 pussia pastekatkarapuja (à 180 g)
  • 1 ruukku tilliä
  • 1 rkl rouhittua roseepippuria
  • 100 g vuohenjuustoa
  • 150 g ranskankermaa
  • 2 kpl kananmunaa

1. Valmista pohja. Yhdistä muusijauhe ja jauhot. Nypi ne yhteen kuutioidun margariinin tai voin kanssa. Lisää jogurtti ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

2. Valuta sulaneista katkaravuista neste siivilässä kevyesti lusikalla painaen. Jaa katkaravut pohjalle. Lisää silputtu tilli, roseepippuri ja paloiteltu juusto. Sekoita ranskankerma ja kananmunat. Kaada seos täytteen päälle.

3. Paista 200-asteisen uunin alatasolla 35–40 minuuttia tai kunnes täyte hyytyy.

Katkarapu-vuohenjuustopiirakka



«Vuosi sitten: Krysanteemi ja Postikortti Kuala Lumpurista»

7 kommenttia artikkeliin ”Katkarapu-vuohenjuustopiirakka

    • Totta, kivaa vaihtelua kaupan valmispohjille, joita tuppaan aina ostamaan. Mutta tän tekeminen oli niin vaivatonta, että teen ehdottomasti myös jatkossa. :)

  1. Paluuviite: Parhaat suolaiset piirakat | Meanwhile in Longfield..

  2. Heinäkuun puoliväli – vuoden mökkikiintiön huomaa tulleen täyteen, kun alkaa miettiä, mitähän hyvää kokkaisi venetsialaisiin ;) Taidanpa pyöräyttää katkarapupiirakan ja salaatiksi karpalo-pinjansiemensalaatin…millaista vuohenjuustoa käytit tuossa piirakassasi? :)

    • Käytän aina juustohyllyn vuohenjuustoa. Sellaista isoa rinkulaa, joka on pakattu elmukelmuun ja hinnoiteltu erikseen. Sellaista valmiiksi pakattua ohuempaa vuohenjuustorullaa en käytä juuri koskaan, sillä sen maku ei ole läheskään yhtä voimaks ja hyvä kuin tuon yksittäispakatun palan maku on.

Kommentti ilahduttaa aina!