Vadelmainen valkosuklaaunelma

Vadelmainen valkosuklaaunelma

Nyt olisi aika paljastaa velourasuisen leidin tekemän herkullisen valkosuklaisen jälkkärin resepti! Ahmimme jälkkäriä ystäväni (eli siis juuri tämän velourasuisen leidin) loihtimalla päivällisellä, josta kirjoittelin jo aiemmin. Resepti on napattu Valion sivuilta, eikä ystäväni sitä tietääkseni muutellut, joten tämän postauksen kirjoittaminen käy lähes kokonaan copy+paste toiminnolla. Toiminto sopii varsin hyvin niihin iltoihin kun tulee kotiin kymmenen aikaan, aivan kuten mulle kävi torstaina (eli siis eilen). Oltiin torstaina äidin kanssa syömässä paljon kehuja keränneessä Villetassa sekä katsomassa Boris Eifmanin koreografioima baletti Anna Karenina. Baletti oli todella huikea, joten menkää sinne jos vain saatte lipun tämän illan tai huomisen esitykseen! BRAVO!

Villetan pastoihin sekä balettiin palataan kuitenkin myöhemmin tarkemmin, sillä kello on nyt jo tosi paljon ja tämä postaus pitää saada valmiiksi huomista varten.

Vadelmainen valkosuklaaunelma

Valion nettisivuilla olevissa resepteissä on yksi tosi hyvä ominaisuus – sieltä voi valita kätevästi tekemänsä reseptin annoskoon jonka seurauksena aineiden määrät vaihtuvat automaattisesti. Tämänkin jälkkärin voi siis tehdä tosi helposti ilman laskinta vaikka vain itselleen! Mun pitäisi varmaan kyllä selvitä ilman laskintakin, luinhan sentään pitkän matskun..

Hyvän mauan lisäksi jälkkärin teko onnistuu ripeästi, ja sen voi tehdä valmiiksi hyvissä ajoin ennen arvovaltaisten vieraiden saapumista. Tätä kannattaa ihan totta kokeilla!

Vadelmainen valkosuklaaunelma

Vadelmainen valkosuklaaunelma
(4 annosta)

  • 100 g valkosuklaata
  • 1,3 dl kuohukermaa
  • 1,7 dl kreikkalaista jogurttia
  • 0,7 tl vaniljasokeria
  • n. 3-4 dl tuoreita vadelmia

1. Pilko valkosuklaa pieniksi paloiksi.

2. Kuumenna kuohukerma kattilassa kiehumispisteeseen. Nosta kattila levyltä. Lisää valkosuklaa kerman joukkoon. Sekoittele, kunnes suklaa sulaa ja seos on tasaista.

3. Lisää jogurtti ja vaniljasokeri. Sekoita tasaiseksi.

4. Laita annosmaljoihin kerroksittain valkosuklaaseosta ja vadelmia. Nosta jääkaappiin. Anna maustua vähintään 1/2 tuntia ennen tarjoilua.

5. Koristele vadelmilla (ja valkosuklaalastuilla).

Vadelmainen valkosuklaaunelma

8 kommenttia artikkeliin ”Vadelmainen valkosuklaaunelma

  1. Kiitos vinkistä! Ei tulisi itsellä mieleen yhdistää kreikkalaista jogurttia valkosuklaaseen, mutta tuohan pitää kokeilla joskus.

    • Ne sopivat yhteen kuin irttari mun suuhun! ;)

      p.s. Olisin ehkä voinut oikolukea postauksen hieman paremmin myöhään illalla. Eräs lause jäi kokonaan kesken ja en edes tajunnut sitä. Nyt on postaus kuitenkin sellainen kuin sen piti olla. :)

  2. Nam! Kuulostaa herkulliselta! Olettaisin jogurtin tuovan mukavasti raikkautta tähän. Pitääkin kokeilla. Mistäköhän johtuu, että joka paikasta puskee esiin herkullisia reseptejä juuri nyt kun olisi tarvetta pienelle kurinpalautukselle, ettei housunvyötärö alkaisi kiristää…

    • Älä muuta sano! Mulla on ihan sama ongelma, tosin vastaan tulee koko ajan pastareseptejä joita pitää ehdottomasti päästä kokeilamaan. Mutta ei sitä pastaa voi kyllä joka päivä kuitenkaan syödä.. Mälsää!!

  3. Mmm… näyttääpä hyvältä!

    Villetassa olen oltu vain kerran, haska paikka. Pari kertaa myöhemminkin olemme ajatelleet mennä sinne pizzalle, mutta ravintola onkin ollut kiinni, joten olemme suunnanneet Mamma Rosaan.

    • Oli kyllä myös tosi herkullista! :P

      Mamma Roosa on tosi kiva paikka, ollaan käyty useampaan kertaan, mutta postausta ei olekkaan tullut koskaan tehtyä. Täytyy jossain välissä yrittää korjata tämä(kin) asia.

    • Mulle Valion reseptisivut olivat ihan uusi tuttavuus, mutta ihastuin heti tohon ruokailijoiden määrä -valikkoon!

      Mä en vihaa punajuuria enkä Aurajuustoa, joten keitto pääsee varmasti meillä testiin. Kiitos vinkistä! Nyt vaan klikkailen annoskoon kahdelle ja tulostan reseptin, ihanan helppoa. :)

Jätä kommentti Katriina Peruuta vastaus