Panostuksen arvoiset huonekalut: Ruokailutilan kalusteet

Panostuksen arvoisten huonekalujen postaussarja saa nyt jatkoa. Viimeksi höpötin sohvasta, jonka osalta lopullinen ostopäätös saatiin tehtyä ihan ennätysajassa. Sohva tuodaan meille viikolla 24, joten juhannuksena saamme jo möllötellä kaikessa rauhassa upottavan sohvan uumenissa.

Olohuone sekä ruokailutila ovat uudessa asunnossamme yhtä ja samaa tilaa, josta päästään oivaa aasinsiltaa pitkin ruokailutilan kalusteisiin. Ruoanlaitto sekä syöminen kuuluvat meidän lempparihommiin, joten on täysin normaalia, että haluamme panostaa kauniiseen ruokapöytään sekä hyviin tuoleihin. Meillä on tällä hetkellä Ikeasta hommattu jatkettava ruokapöytä, joka on toiminut hyvin, mutta ei kuitenkaan ole se kaikista toimivin ruokapöytä. Jatkopalan ollessa käytössä ovat pöydän jalat esim. koko ajan tiellä, eikä ekstrapaikoilla istuvilla ole kovin kivat oltavat. Nykyinen pöytämme ei myöskään sovi värinsä puolesta uuteen asuntoon ollenkaan.

Sohvan kanssa meillä oli todella selkeät sävelet siitä mitä haluamme. Ruokapöydän kanssa taas oikeastaan kaikki on vielä auki – koko, muoto sekä väri ovat asioita joihin emme ole osanneet sanoa sitä viimeistä sanaa. Olemme pyöritelleet pohjapiirroksessa vaikka kuinka montaa erilaista pöytää, mutta lopullista päätöstä emme ole saaneet aikaiseksi. Tämän takia olemme tällä hetkellä tulleet siihen päätökseen, että raahaamme vanhan pöytämme mukanamme ja mittailemme sen(kin) avulla minkämoinen pöytä ruokailutilaan olisi kaikista paras.

Jotain speksejä olemme kuitenkin ruokapöydälle saaneet asetettua. Pöydän täytyy olla puuta, pinta saisi olla vanhahtava ja vähän kulutetun näköinen, pöydän ääreen tulee mahtua vähintään 8 henkeä ja väri saisi olla jotain muuta kuin kokonaan valkoinen. Pöydän jaloiksi emme halua paksuja tukkijalkoja, vaan jotain siroa ja muodokasta. Ja kaikki muu onkin sitten auki! Olemme ihastuneet kovasti neliönmallisiin pöytiin ja minä myös hieman pyöreisiin pöytiin. Tavallisenkaan muotoista pitkulapöytää emme ole sulkeneet pois, sillä pitkuloihin pöytiin on saatavilla eniten jatkettavia malleja. Piirrustustemme mukaan ruokailutilaan voisi sopia parhaiten neliönmuotoinen tai pyöreä pöytä, mutta pitkulan saisi toisaalta työnnettyä kätevimmin ikkunan eteen, silloin kun ylimääräisiä istumapaikkoja ei tarvita (eli n. 99 % ajasta).

Tuoleista en osaa sanoa vielä mitään, sillä ensin pitäisi saada päätettyä pöytä, jotta voidaan lähteä metsästämään siihen sopivia tuoleja.

Jotain varmoja päätöksiä olemme kuitenkin ruokailutilan suhteen osanneet jopa tehdä. Takan viereen tulemme hankkimaan Juvilta kustavilaisen puffettikaapin. Juvilla olemme tutustuneet myös heidän massiiviseen ruokapöytävalikoimaan, ja ehkäpä hommaamme pöydän sekä puffettikaapin samasta paikasta. Tai mistä sitä nyt vielä tietää, varsinkaan kun mieli muuttuu päivittäin. :)

Tämän puffettikaapin suhteen mieli ei kuitenkaan muutu, se on täydellinen! Lasioviin tulemme ottamaan ristikkokuvoinnin tuon salmiakkisen mallin tilalle, ja kaapin lopullinen väri on myös vielä hieman auki. Tuohon tyhjään koloon saa ihanasti esille vaikka tarjoiluja ja jouluna kolo on aivan ihan mahtipaikka jouluseimelle.

Juvin tuotteissa on se idea, että ne ovat täyspuuta ja ne tehdään käsityönä, jota arvostan suuresti. Pääosa liikkeiden tuotteista on pintakäsittelemättömiä, joten asiakas saa itse päättää minkälaisen pinnan ja värin huonekaluihinsa haluaa. Asiakas voi viimeistellä huonekalun itse tai teettää työn Juvin ammattilaisten käsissä (arvaatte varmaan kumpaan vaihtoehtoon me kallistutaan). Pintakäsittelyn teettäminen kestää noin pari viikkoa, joten kamalan kauaa ei tuotteita joudu kotiinsa odottamaan.

Meidän silmiimme osui Juvin myymälässä vaikka mitä ihanaa, mutta päädyimme kuitenkin tällä erää vain tähän yhteen kaunokaiseen, joka sopii arvokkaaseen ja hieman vanhahtavaan Kannustalon tyyliin kuin irtokarkki mun suuhun. Ja hei, muuttoon on oikeasti enää 4-5 viikkoa – APUA (eiku JEEEE!).«Vuosi sitten: Ensitreffit ♥»

2 kommenttia artikkeliin ”Panostuksen arvoiset huonekalut: Ruokailutilan kalusteet

  1. Kivoja kalusteita, etenkin tuo ensimmäinen pöytä on aivan ihana! Haluaisin tuollaisen rustiikkisen pöydän modernien tuolien pariksi. Sohva on tosin ostoslistalla ensimmäinen, joten katsotaan, koska päästään pöytähankintoihin saakka. Teillä sen kun muutto lähenee!

    • Kyseistä pöytää (tai ainakin hyvin samantyylistä) löytyy myös Askosta nimellä Aspen. Ei olla sitä vielä paikan päällä käyty katsomassa, mutta täytyy ehdottomasti käydä! Siihen sai musta myös jatkopalan.
      Muutto lähenee ja jännitys kasvaa. Täytyy yrittää kertoa blogissakin mitä tontilla on tähän asti tapahtunut, on aika erinnnäköinen paikka kuin reilu kuukausi sitten. :)

Kommentti ilahduttaa aina!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s