Soijapostaukset saisivatkin heti jatkoa! Helatorstaina me tosiaan söimme soijanakkihodareita ja perjantaina oli aika tehdä kunnon kisastudiosapuskaa parin tunnin tontilla sekoilun jälkeen. Tontilla meitä jeesasi velourasuinen leidi ja saimmekin kolmeen pekkaan tontin siivotuksi todella nopeasti. Ihanaa kun sattuu omistamaan erityisen reippaita ystäviä. :)
Suomen ja Venäjän välinen peli oli jo alkanut kun saavuimme likaisina kotiin. Olimme kuitenkin laittaneet pelin nauhoitukseen ja aloimme siis rauhassa kokkailla hamppareita. Radiot ja facebookit piti kyllä pitää visusti kiinni, sillä emme halunneet tietää pelistä etukäteen mitään.
Hamppareiden täytteinä nähtiin helatorstaisten hodarien täytteitä, joita jäi jonkin verran yli. Ylijäämätäytteiden lisäksi pilkoimme hamppareiden väliin punasipulia ja tomaattisiivuja. Murensimme myös jääkaapin perukoilta löytyneen Aura-juuston hampparitäytteiden sekaan ja tekaisimme nopean wasabimajoneesin Sara La Fountainin reseptin mukaan.
Wasabimajoneesi
- 4 rkl Becel-majoneesia
- 1½ tl wasabitahnaa
- 1 tl vastapuristettua limetinmehua
- suolaa
- mustapippuria
1. Sekoita kaikki ainekset sekaisin ja tarkista maku.
Hamppareiden pihveiksi emme käyttäneet tuttuja jauhelihapihvejä, vaan testiin pääsivät Hälsans Kökin kasvispihvit, joita sain testiin Buzzadorin kautta. Valmiita kasvispihvejä en ole ennen syönyt, mutta työpaikan ruokalassa niitä kyllä aina välillä popsin. Kerroin eilen kuinka saman sarjan soijanakit olivat hieman apaattisen värisiä, joten kasvispihvien paketin avaaminen jännitti hieman. Onneksi paketin sisältä ilmestyi kuitenkin ihan normaalin pihvin värisiä kasvislätysköitä. Kasvispihveissä oli vielä sellaiset mustat viirut, joita saadaan normaalisti pihvin pintaan grillissä, joten kasvispihvit näyttivät tosiaan ihan normaaleilta jauhelihapihveiltä.
Valmistin pihvit uunissa 200 asteen lämmössä kymmenisen minuutin ajan. Uunista kantautui kypsennyksen loppuvaiheessa outo tuoksu, mutta yllätykseksi pihvit olivat koostumukseltaan ja maultaan yllättävän lähellä jauhelihapihvejä. Kasvispihvien hyvästä mausta yllättyi minun lisäkseni herra Longfield sekä velourasuinen leidi! Itse en kasvispihvejä söisi jauhelihapihvin sijasta esim. perunan ja kastikkeen kanssa, mutta hampparin välissä ne toimivat tosi hyvin. Oli levollista popsia hampparia suuhun tietäen ettei yhtäkään nautaa ole tarvinnut teurastaa aterian takia.
Hampparien lisukkeena ei nähty perjantaina salaattia, mutta ripeitä ranskiksia kylläkin. Näihin ihastui myös velourasuinen leidi, joten eiköhän ole aika paljastaa näiden nopeiden ja ihanan rapeiden (ja rasvaisten) kaverien salaisuus.
Ripeät ranskikset
(2 annosta)
- 250 g uusia perunoita
- 60 g (rypsi)öljyä
- suolaa
1. Pese perunat (älä kuitenkaan kuori niitä), ja laita ne vahvaan pakastepussiin.
2. Murjo perunat rikki lihanuijalla. Kannattaa murjoa perunat aika pieniksi, jotta ne kypsyvät tasaisemmin ja nopeammin.
3. Kaada öljy paistinpannulle ja lisää perunat kuumaan öljyyn. Sekoittele murjottuja perunoita noin 10 minuutin ajan ja lisää lopuksi perunoiden sekaan suolaa.
4. Nosta kypsät perunat hetkeksi talouspaperin päälle ja sitten vain herkuttelemaan!
Hyvän aterian lisäksi saimme nauttia illan aikana ihan hiton jännästä lätkäpelistä! Tunteet kävivät niin kaukalossa kuin kotisohvallakin kuumina ja pelin päätteeksi oli ihanaa huutaa hurraata selkeästi paremmalle joukkueelle! Hah, tyhmä Venäjä hermostui ihan täysin – vieläkin naurattaa. :)
«Vuosi sitten: Hedelmäpommi»
Näyttää ihan mielettömän herkulliselta! Ja lätkäpeli oli kyllä jännä! Tuomareilta jäi aika paljon kaikkea huomaamatta, mutta onneks voitettiin. Ilyan hermostuminen oli hieno päätös pelille.. :D
Jos toi peli oltaisiin hävitty niin tuomaripelistä olisi kyllä tullut vielä isompi huuto. Mutta parempi kuitenkin näin, voitto on aina voitto! Nyt vaan loppuun asti yhtä hyvällä tsempillä. :)
Voi apua mikä nälkä iski todella herkullisen näköisi burgereita! usko tai älä, mutta en ehtinyt reissussa hampurilaiselle kertaakaan, nyt kyllä maistuisi :P
Tervetuloa takaisin Anne! Reissu oli varmasti ihana, jään vaan odottelemaan kivoja postauksia reissulta. :) Ja en muuten voi uskoa, ettet popsinut hamppareita. ;) Tosin varmasti tarjolla oli tuhatpäin muitakin herkullisia juttuja, joten hampparit saattoi varmasti helposti jättää väliin!