Lisuke (savu)lohelle: Värikäs ratatouille

Eräänä elokuisena sunnuntaina vanhempani tulivat käymään meillä. Vierailun tarkoituksena oli käydä isäni kanssa tarkasti läpi tontille nousevan varaston kokoamisen kaikki vaiheet, sillä ilman tarkkoja neuvoja saisimme herra Longfieldin kanssa vain järisyttävän ison riidan aikaan (mä alan tekemään ennen kuin mietin mitään ja herra ei saa tehdyksi mitään kun suunnittelee, piirtää, miettii ja pohtii niin paljon).

savustettu lohi

Parissa tunnissa isäni oli takonut päähämme ohjeet ja myös rautakauppaan saatiin tarkka ostoslista (kiitos!!). Varastoa ei alettu kuitenkaan tuona sunnuntaina kokoamaan – homma jätettiin seuraavaan viikkoon. Kotiin emme vanhempiani kuitenkaan heti opetustuokion jälkeen ajaneet, vaan tarjosimme heille ruokaa. Herra Longfield savusti jälleen lohta (resepti on ihan sama kuin savustetussa kuhassa), minä tein fetasalaatin ja nostettiin tarjolle myös uusia perunoita sekä ihanan värikästä ranskalaista ratatouillea.

fetasalaattisavustettu lohi

Ratatouille eli ranskalainen kasvishöystö maistuu mukavasti esim. juuri kalan lisukkeena, mutta sitä voi popsia loistavasti myös ihan sellaisenaan. Olen inhonnut ratatouille-sanaa koko elämäni, joten ristin ruoan omassa päässäni kasvispadaksi. Mutta olkoon höystöä, pataa tai ratatouillea – tämä kasvisjutska oli tosi herkullista!

ratatouille

Ratatouille
(4-6 annosta lisukkeena)

  • 1 pieni (300 g) kesäkurpitsa
  • 2 kpl suippopaprikaa
  • 4 kpl tomaattia
  • 1 kpl punasipuli
  • 1 kpl yksinkyntinen valkosipuli
  • 1 rkl öljyä
  • 3 rkl sitruunanmehua
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 2 tl Pasta basilico -mausteseosta
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria

Pinnalle tuoretta basilikaa.

1. Paloittele kesäkurpitsa, paprika ja tomaatti kuutioiksi. Hienonna punasipuli ja valkosipulinkynnet.

2. Kuullota sipuleita hetki pannulla öljyssä. Lisää muut kasvikset ja kääntele kuumalla pannulla muutaman minuutin ajan, jotta kasvikset pehmenevät hiukan ja niistä irtoaa nestettä. Mausta sitruunanmehulla, tomaattipyreellä, mausteseoksella, suolalla ja pippurilla.

3. Laita kasvisseos uunivuoan pohjalle. Paista 200-asteisessa uunissa 25-30 minuuttia. Asettele valmiin ratatouillen päälle tuoretta basilikaa ja tarjoa esim. savustetun lohen ja keitettyjen uusien perunoiden kanssa.

ratatouille


«Vuosi sitten: Lettuja pää- ja jälkiruoaksi»
«Kaksi vuotta sitten: Aakkoset: E niin kuin Espanja»

Advertisement

Kommentti ilahduttaa aina!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s