Postikortti New Yorkista

New York

Heippa!

Täällä me nyt ollaan, siis täällä Isossa Omenassa. Ja totta tosiaan tää kaupunki on iso, ihan hiton iso. Tosin omenaksi en tätä kutsuisi, musta kaupunki muistuttaa enemmän tosi isoa bataattia (pitkä ja paksu). Parhaiten kaupungin massiivisuuden tajuaa metrossa – matka täältä meidän hotellilta (51 streetiltä) Lower Manhattanille kestää kauan. Pysäkkejä vaan tulee ja kadunnumerot eivät tunnu pienenevän sitten millään. Ilman metroa tää kaupunki varmaan kuolisi! Porukkaa on niin paljon ja kaikki on koko ajan menossa jonnekin, että jos se ihmismassa nousisi maan alla menevistä metrotunneleista ylös kaduille, tiet olisivat tukossa eikä yksikään keltainen taksi mahtuisi kaduille.

New York

Rockefeller center

New York

Rockefeller center

New York

Ground zero

New York

New York

Central Park – Great lawn

Lenkkeilijöiden ja urheilijoiden määrä on myös suuri. Läskejä ihmisiä emme ole nähneet kuin Bronxin puolella. Vähän säälittää tää jatkuva kiire ja näiden ihmisten pakonomainen tarve olla parhaita.. On hauska kuulla herra Longfiedin tarinoita Nykin ulkopuolelta, kaikki tuntuu olevan täysin erilaista ”tavallisissa” kaupungeissa, joissa asustaa ihan tavallisia ihmisiä.

New York

Chrysler building

New York

Bryant park

New York

Flatiron building

New York

Piknik High Linella

Itse yllätyin eniten kaupungin rähjäisyyttä. Odotin, että täällä olisi ollut samannäköistä kuin Singaporessa, mutta talot (muutamaa uudempaa pilvenpiirtäjää lukuunottamatta) olivatkin vähän rähjäisiä ja julkisivurempan tarpeessa. Esimerkiksi Empire State Building on musta ruma, ja näkymä Brooklyn Bridgeltä oli yllättävän kulahtanut. Lisäksi kadulla kuin kadulla on menossa remppaa, joten työmiehiä ja -koneita on ihan joka puolella (sivuilla, ylhäällä ja alhaalla). Mutta onhan täällä toki lääniä jota pitää kunnossa!

Mikä täällä on sitten ihanaa? No ainakin tunnelma, kaikesta kiireestä ja ihmismassasta huolimatta täällä on jotenkin tosi kodikasta. Lisäksi olen ihastunut suunnattomasti Chrysler Buildingiin, High Lineen, Bronx Zoohon, Flatiron Buildingiin, tummiin miehiin (hitto ne on KOMEITA), Central Parkiin sekä shoppailuun! Meillä jää outletkylät (tällä kertaa) väliin, sillä ostettavaa löytyy ihan tästä hotellin kulmiltakin enemmän kuin riittämiin.

New York

Bronx zoo

New York

King Kong

New York

Empire state building

New York

Tänään reissu jatkuu museoiden parissa. Loppuviikoksi on lupailtu sateita, joten pari viimeistä päivää on pyhitetty museoille ja ostoksille. Lauantaina matka jatkuu kohti Torontoa, sieltä kirjoittelen sitten uutta postikorttia!

Reissuterveisin: Huli ja Herra Longfield $$$


«Vuosi sitten: NESPRESSOn showroomilla»
«Kaksi vuotta sitten: Outfit of the day: Knitted skirt»

4 kommenttia artikkeliin ”Postikortti New Yorkista

 1. Vihdoinkin joku muukin bloggaaja, joka on käynyt Bronxissa! New York on todellinen ostostaivas, ei sieltä pahemmin tarvitse outletkyliin lähteä.

  Hugh Line on mahtava, erilainen urbaani puisto.

  Käykää Eatalyssa ja Chelsea Marketissa. Siellä on Anthriopologiekin, josta voisit tykätä.

  • Kyllähän mun oli pakko käydä Jennifer Lopezin hoodeilla. :) Ja eläintarhassa!

   Löysin ison Anthropologie-liikkeen Rockefeller centeristä, oli aivan mieletön. Tilasin sieltä aiemmin loppukesällä vetimiä, ne täytyy kiinnittää kunhan tullaan kotiin.

  • On täällä ollut kyllä ihanaa, mutta on nää kaupunkilomat myös tosi rankkoja. Ensi kerralla on pakko päästä löhölomalle!!

Kommentti ilahduttaa aina!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s