Brunssi: Midhill (HEL)

Mulla on meneillään kausi, jonka aikana olen kokenut ravintolapostausten kirjoittamisen todella vaikeaksi, ehkä jopa ärsyttäväksi. Sopivia sanoja ja lauseita ei löydy millään, saati että saisin kokoon jotenkin yhtenäisen postauksen, joka kokoaisi yhteen fiiliksen sekä sepustukset mahaan päätyneistä pöperöistä.

Tästä omituisesta kaudesta johtuen olen suunnannut muutamaan eri ravintolaan sekä jopa parille brunssille kokonaan ilman kameraa. Jo on aikoihin eletty! Brunssipostauksia on lisäksi tällä hetkellä ainakin kolme kappaletta jonossa, joten pakko kai tässä on pienen tauon jälkeen ottaa itteään niskasta kiinni ja alkaa kirjoittaa – menee tässä sitten kuinka montia tuntia tahansa.

Midhill brunssi

Midhillhän on se paikka, joka pääsi kunnolla julkisuuteen yhden maksullisen vesilasin ja ylimielisen asiakaspalvelun takia. En takerru tähän vesilasiepisodiin sen enempää, jokaisella kun on siitä jo varmasti joku mielipide omaan päähänsä kehkeytynyt.

En ollut edes kuullut uudesta Midhillin brunssista, ennen kuin sain sinne kutsun. Midhill lähetti erinäiselle määrälle bloggaajia kutsun tulla testaamaan uutta brunssia ensimmäisten joukossa (tämä tapahtui syyskuun puolessa välissä). Minä suuntasin brunssille Paikka elämässä -blogin Omenaisen kanssa ja oli hauska huomata, että brunssilla oli meidän lisäksi myös kourallinen muita bloggareita. Hieman myöhemmin paikalle valui myös muuta porukkaa, ja keskipäivän jälkeen paikka oli jo kohtuullisen täynnä.

Midhill brunssi

Midhill brunssi

Midhillin brunssi ei ole perinteinen buffabrunssi, täällä annokset tilataan suoraan brunssi a la carte -listalta. Annokset ovat isoja, joten kovin montaa annosta ei yhden brunssin aikana voi testailla. Ellei sitten ole maksetulla brunssilla ja vedä totaalisia övereitä, niin kuin mä ja Omenainen tehtiin! Tosin me ei tilausvaiheessa tiedetty, että annokset olivat niin kookkaita..

Olimme lukeneet brunssilistan tarkasti etukäteen ja tehneet myös valinnat valmiiksi. Tilaus saatiin siis nopeasti sisään ja sitten jäimme jännittynein fiiliksin odottamaan mitä kaikkea kivaa eteemme pian kannettaisiin! Kohtuullisen pitkän odotuksen jälkeen pöytään alettiin tuoda lautasta lautasen perään! Syömisvaiheessa tajusimme, että kaiken sapuskan ahtamiseen tarvittaisiin jopa hivenen onnea. :)

Midhill brunssi

Midhill brunssi

Midhill brunssi

Midhill brunssi

Yllättävän hyvin me kyllä jaksettiin syödä. Istuttiin ravintolassa pitkään ja välillä pidettiin vähän taukoa. Mukaan mahtui myös pirusti puhetta, sillä satumme olemaan Omenaisen kanssa aika puheliaita leidejä. :) Brunssin suolaisten annosten parhaimmistoa olivat tuhdit leivät (tosin leivän olemassaolosta ei ollut aluksi edes tietoa, kun leipäviipaleen päällä oli niin paljon kaikkea herkullista). Lisäksi Omenaisen salaatti toi brunssiin hitusen vihreyttä ja vitamiineja.

Makeiden annosten tullessa pöytään olimme kuin pikkulapset karkkipäivänä! Kaikki näytti niin herkulliselta, että kuvien ottaminen meinasi unohtua. Creme brulee sekä letut olivat levottoman hyviä. Itse pidin myös pirtelöstä, mutta Omenainen jätti omansa juomatta sillä, se oli hänestä liian litkuista. Herra Longfield kuitenkin kertoi mulle kotona vanhana jenkkimatkaajana (ja muutaman pirtelön työmatkoilla juoneena), että pirtelöt eivät ole rapakon takana paksuja kuten meillä, vaan juurikin sellaisia litkuja.

Midhill brunssi

Midhill brunssi

Midhill brunssi

Midhillin brunssi noudattelee pirtelöistä lähtien jenkkityyliä. Jenkeissä ei usein törmää myöskään buffabrunsseihin, vaan annokset tilataan lähes poikkeuksetta omalta listaltaan. Tähän törmäsimme myös New Yorkissa, jossa jätimme brunssit tästä syystä väliin, ja söimme aamupalan aina hotellissa (munakokkelia ja mustikkamuffineita on jo ikävä). Eiku nyt mä valehtelin, mun synttäripäivänä söimme aamupalan eräässä kivassa kahvilassa, jossa sai ensin valita ruokansa buffatyylisestä valikoimasta ja maksaa ruoat sitten kappalemäärän ja painon mukaan.

Midhillin brunssi oli kokonaisuudessaan tosi hyvä ja erityisen herkullinen! Arvosanakseen brunssi saa 9. Toki tilasimme ruokaa liikaa ja tämmöistä settiä ei tulisi tilattua jos kaikki pitäisi maksaa itse (laskimme, että brunssi olisi näillä valinnoilla tullut maksamaan normaalisti pari lanttia reippaan sata euroa). Paikka on kuitenkin tosi viehättävä, palvelu ystävällistä ja ruoka just niin rasvaista ja ihanaa kuin vain kuvitella voi. Nams ja iso kiitos Midhillille!!

Midhill brunssi
Oliks tää nyt ihan hyvä ja punaisen langan sisältävä postaus? Kirjotin postauksen bussissa matkalla yhdelle toiselle brunssille (Minne? Blogin facebook -sivuilla se(kin) paljastuu), joten punainen lanka on voinut hyvin katketa jo alkumetreillä. Lupaan kuitenkin, että kuulette tästä toisesta brunssista hieman nopeammin kuin Midhillistä!


«Vuosi sitten: Miniloman sisältö»
«Kaksi vuotta sitten: Spa room»

4 kommenttia artikkeliin ”Brunssi: Midhill (HEL)

  1. Olipa ihanan näköiset pirtelöannokset! me ei olla ikuisuuksiin käyty ulkona brunssilla, mutta nyt sain Fazerille lahjakortin niin voitaisiin taas mennä. Ollaan niin mukavuudenhaluisia että kotibrunssit on sopineet meille kun ei tarvitse poistua kotoa ;)

    • Fazun brunsseista on oikein hyvä aloittaa – niissä on laatu kohdallaan. Stockan F8 on törkeen pähee samalla kun Kluuvikadun Fazun brunssi on klassikko. Käytiin ystävän kanssa pari viikkoa sitten Munkkivuoren Fazerin brunsilla, sekin oli tosi kiva ja rauhallinen (joskaan valikoima ei ollut niin laaja kuin Kluuvikadulla). Mullakin sattuu olemaan Fazerin käyttämätön lahjakortti, haluisin ehkä käydä uudestaan tuolla Munkan brunssilla, sillä viime kerralla kamerasta unohtui muistikortti kotiin.. Ja kyllä se postauksen arvoinen paikka kuitenkin on. :)

  2. No jopa oli ruokaa!

    Ruoka näyttää hyvältä ja paikan sisustuskin on kivan näköinen. Harmi, että Välimäestä on jäänyt minulle todella tympeä kuva (siis jo ennen sitä facebook-kohua, jossa hän ei edes ollut se yrityksen puolesta vastaaja). Olin eräissä juhlissa, joissa hän oli vieraana ja myös hoitanut cateringin, mutta livenäkin hän jäi ylimielisen ja etäisen oloiseksi. Monet muut julkkiskokit ovat taas olleet luonnossakin mukavia ja verbaalisia.

Kommentti ilahduttaa aina!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s