Mun pitää ihan ensin kiittää teitä tuhottoman monista ja ihanista kommenteista, joita sateli kamalat määrät sekä Hooked! että Oi juustopuu -postauksiin! Olin aivan ällikällä lyöty kun kävin aika ajoin iPhonella kurkkaamassa mitä blogissa tapahtuu, ja lähes joka kerta sinne oli putkahtanut ihana uusi kommentti. Ootte aika ihania, tiesittekö? :) Suuri kiitos vielä kerran, kommentit piristivät kiireistä leidiä ihan kamalasti.
Oi juustopuu -postaukseen tuli parikin kysymystä pöydällä lojuvista vihreistä muffineista. Marika jopa tiedusteli, sattuisivatko vihreät jutskat olemaan vihreää ruohosmoothieta. Hahah – ei todellakaan, sitä smoothieta en ystävilleni haluaisi tarjota koskaan! Hauskan väriset jutskat tulivat Vihervaaran pikkujouluihin Turkinpippurin keittiöstä. Turkinpippuri leipoi omin pikku kätösin herkullisia feta-pinaattimuffineita, jotka sopivat tosi ihanasti jouluiseen noutopöytään! Reseptin Turkinpippuri nappasi KakkuUnelmia-blogista, mutta käski sanoa, että muffiniseokseen kannattaa lisätä (reippaasti) suolaa sekä tujaus mustapippuria. Herra Longfieldin mielestä muffinit olivat tosi hyviä ilman näitäkin lisäyksiä, ja samaa mieltä olen minäkin. Muffinit maistuivat tänäänkin tosi hyviltä treenin jälkeen mikrossa lämmitettyinä. Nam!
Feta-pinaattimuffinit
- 150 g pakastepinaattia
- 3 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- n. 100 g paloiteltua fetaa
- ripaus (jos toinenkin) suolaa
- mustapippuria
- 1,25 dl maitoa
- 1 kpl luomu kananmuna
- 1 dl öljyä
1. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Pinaatti on sulatettava ennen taikinaan lisäämistä ja puristettava siitä ylimääräinen neste pois.
2. Jaa valmis taikina muffinivuokiin (noin 10 isohkoa muffinia). Paista 175-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.
3. Tarjoa kylminä tai lämmitettyinä.
Onpa ihana vihreä väri noissa muffineissa :)
Niin on! :) Moni kutsui näitä terveysmuffineiksi niiden värin takia, vaikkei semmoisista ollutkaan kyse. Toisaalta on ihan kivaa ainakin kuvitella syövänsä jotain tosi terveellisestä. ;)
Näyttää kyllä tosi söpöiltä noi muffinssit! Pakko kokeilla… :)
Testaa ihmeessä! Muista vaan laittaa taikinaan tujaus suolaa ja pippuria.