Tulossa: Arjen nautintoja nakkimakkaroista

En tiedä teistä, mutta mulle iskee aina viikon viimeisenä arki-iltana ihan tajuton väsymys. Muina kuin tänä viimeisenä arki-iltana saatan valvoa vaikka kuinka myöhään, touhuta ties mitä outoja juttuja ja sekoilla muutenkin koko illan saaden aikaan vaikka mitä. Mutta auta armias kun tulee perjantai (tai torstai, kuten tänään, kun perjantai on vapaa). Väsähdän (lue: nukahdan) sohvalle hirmuisen aikaisin ja kropan valtaa sellainen ”takki tyhjä” -fiilis. Lempparipäiviäni viikossa ovat perjantai-ilta sekä sunnuntaiaamu, näinä kahtena hetkenä koen olevani kaikista rauhallisin ja pystyväni ihan oikeasti rentoutumaan. Muuten mennäänkin sitten tukka putkella.

kukkakimppu

Olen paasannut jo kyllästymiseen asti erityisen kiireistä syksyä. Töissä on lisää vastuuta, joka tarkoittaa eittämättä lisää töitä ja lisää stressiä. Omalla kontollani olevia projekteja ollaan onneksi alettu saamaan jo pois alta, mutta kiireisin aika on kuitenkin vielä juuri nyt päällä. Mulla olisi ennen 9.1.14 neljän eri projektin h-hetki, joten hommia tullaan paiskimaan joulun välipäivät ja kaikki muutkin mahdolliset raot.

Tämmöisinä kiireisinä aikoina kotona vietetyn ajan merkitys kasvaa. On ihana tulla töiden (ja jumpan) jälkeen joulukoristeilla kuorrutettuun kotiin ja läsähtää sohvalle katsomaan Boardwalk Empiren toista tuotantokautta. Kun jaloissa häärii vielä harmaa karvainen kaveri, vieressä möllöttää herra Longfield ja edessä on lautasellinen hyvää arkiruokaa, on työasiat karistettu mielestä hetkessä!

beloved avaimenperä

Meillä tullaan tulevana pitkänä viikonloppuna nauttimaan iso määrä herkullisia ruokia, keräämään voimia ensi viikolle ja hakkaamaan ilmaa (olen varannut sekä lauantaille että sunnuntaille Combatin – ou jee!). Huomenna suuntaamme anopille Itsenäisyyspäivän viettoon ja viikonloppuna kipitämme myös omien vanhempieni ruokapöydän ääreen. Valmiisiin pöytiin istumisten lisäksi kokkaamme kotona viikonloppuna varsinaista arjen nautinto -sapuskaa Atrian Arjen nautintoja ja Juhlahumua -haasteeseen osallistumisen takia. Arjen nautintoja -haasteessa on tarkoitus kokkailla Atrian A-lk Kulinaari herkkunakeista arkisen hyvää ruokaa. Juhlahumua-haasteessa taas kokkaillaan Atrian Kulinaari 1 kg pihvinaudan ulkofileesta juhlavampaa herkkua. Me päätimme osallistua Arjen nautintoja -haasteeseen, sillä sopiva resepti tuli mieleeni saman tien kun luin Atrialta tulleen sähköpostiviestin.

Atria_Kulinaari

Atria Kulinaari n1kg  Pihvinaudan Ulkofileepala Atria Kulinaari 240g A-lk HerkkunakkiKyseessä on samalla bloggareiden välinen kisa! Haasteen otti vastaan lopulta viitisentoista bloggaria, joten ensi viikon aikana voi bongailla monesta eri ruokablogista arkisia sekä hieman juhlavampia reseptejä. Kisaan osallistujat saivat testiin reseptissä käytettävät lihatuotteet, jonka lisäksi jokaiselle osallistujalle toimitetaan 7 kilon kotimainen kinkku kotiovelle juuri sopivasti ennen joulua. Haasteen voittajat palkitaan Atrian kotimaisella joulukinkulla (voittajat taitavat saada kaksi kinkkua, joten heidän joulupöydistään ei ainakaan kinkku lopu kesken!), kaikilla perinteisillä joululaatikoilla sekä Ridderheims Gourmet -joululajitelmalla. Lisäksi voittajat saavat ainutlaatuisena palkintona oman reseptinsä ravintolaan: upein juhla-annos liitetään Ravintola Graniittilinnan menuun ja kekseliäin arkiruokaresepti pääsee vähintään yhden Palmia-ravintolan lounaslistalle.

Meidän resepti on niiiin arkinen, etten uskalla toivoa sille kovaa menestystä kisassa. :) Pysykäähän kuitenkin kuulolla, tiedossa on ihan totta maailman simppelein ja parhain nakkisapuska!

Advertisement

Kommentti ilahduttaa aina!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s