Nyt te kyllä olette musta ylpeitä! Me tehtiin eilen illalla herra Longfieldin kanssa pastaa ilman mitään reseptejä. Wou! Pastaa parmesaanitahnasta on siis täysin meidän omaa käsialaa. Pastaa varten kaivettiin jääkaapin perukoilta kaikenmoisia jämäpurnukoita, joista sitten lähdettiin rakentamaan illallista. Kokkailujen ohessa kirjasin ruutupaperilla tarkasti ylös mitä kaikkea kasarin pohjalle laitettiin, jotta osaisin kertoa pastan tarkemmat ohjeet teille, mikäli pastasta saataisiin myös herkullista. Ja kyllähän me saatiin. Koko annos vedettiin viimeiseen naudanlihapalaan asti siltä istumalta. Kyllä me vielä joskus tehdään oma reseptikirja. Heheh!
Pastakastikkeen pohjana toimi kermainen parmesaanitahna/-levite, jonka olemme ostaneet WeeGee-museon kahvilan kaupasta. En tiedä onko kyseistä Crema al Parmigiano reggiano -tahnaa saatavissa tavallisten markettien hyllyiltä.
Pastaa parmesaanitahnasta
(2 isoa annosta)
- 2 annosta pastaa
- 1 kpl pieni punasipuli
- 4 kpl pientä salottisipulia
- 1 yksikyntinen valkosipuli
- 400 g naudan ulkofileetä kuutioina
- suolaa
- rouhittua mustapippuria
- 2 dl paprikasalaattia
- 1 rkl itse tehtyä BBQ-kastiketta
- 2 dl Puljongin kasvislientä
- ½ dl Worcestershire-kastiketta
- 1½ dl parmesaanitahnaa
- parmesaanilastuja sekä silputtua kevätsipulia koristeeksi
1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
2. Silppua sipulit ja laita ne hetkeksi yksin öljyttyyn kasariin. Lisää joukkoon naudan ulkofileekuutiot ja mausta suolalla sekä rouhitulla mustapippurilla.
3. Ruskista lihat ja lisää kasariin sen jälkeen paprikasalaatti, BBQ-kastike, kasvisliemi sekä Worcestershiren kastike. Anna kiehua viitisen minuuttia.
4. Lisää joukkoon parmesaanitahna ja anna sen sulaa kunnolla joukkoon. Tarkista maku.
5. Tarjoa kastike pastan kanssa. Annoksen päälle voi halutessaan raastaa parmesaanilastuja sekä silputa kevätsipulia.
Vaikuttaa hyvältä. Pitää joskus kokeilla.
Kantsii kyllä! Ja varmaan keksit millä on tahnan voisi korvata, jos sitä ei S-marketista löydy.
Herkullisen näköistä! Harvemmin tulee laitettua pastaan lihaa, joten tätä on pakko kokeilla. :p
Kiitos! Tästä tuli kyllä kivan värikäs ja tosiaan myös herkullinen. :P
Rohkeutta vaan omiin kokeiluihin jatkossakin! Mikä on pahinta, mitä voi tapahtua? Ruoka ei maistu hyvältä… Sitten vain pirautus pizzataksille 🍕
Olet kyllä oikeassa! Ja pitsahan on vielä ihan älyttömän hyvää. :)