Nyt olisi vuorossa jo kolmas perättäinen jouluaikaan liittyvä resepti. Luonnoskansio on saatu tämän postauksen myötä puhtaaksi joulupostauksista, joten jouluun palataan seuraavan kerran joskus 10 kuukauden kuluttua. Silloin mä olen kolmekymmentävuotias – eli ihan oikea aikuinen nainen (tää tämmöisenä tosi tärkeänä lisäinfona). Jotta mut saataisiin reippaassa puolessa vuodessa vielä käyttäytymään kuin aikuinen, pitää kyllä tapahtua jonkin sortin ihme! Odotan innolla sitä aamua kun pääni sisällä höyryävä ikiteini on lähtenyt matkoihinsa, ja tilalle on saapunut fiksusti ajatteleva ja käyttäytyvä nainen. Sitä odotellessa popsitaan yhdessä juustoista porokeittoa sekopäisten juttujen leijaillessa ympärillä (eilen me esimerkiksi mietittiin herran kanssa, ketä hahmoa tuntemamme koirat esittäisivät Game of Thrones -sarjassa. Tultiin siihen tulokseen, että meidän harmaa karvakasa olisi ehdottomasti Khaleesi ja Popcorn (eräs partacollie) olisi Khal Drogo. Edesmennyt vanhempieni ruskea lapinkoira taas olisi esittänyt kuningas Robertia.).
Juustoista porokeittoa syötiin itsenäisyyspäivänä. Keiton takana on Keltaisen keittiön Martina, joka vastasi itsenäisyyspäiväillallisen alkupalasta. Martina nimesi keittonsa savuporo-pekonikeitoksi, mutta otan sen verran valtaa itselleni, että nimeän keiton täällä mun blogin puolella juustoiseksi porokeitoksi ihan vain siitä syystä, että olen kutsunut keittoa itsenäisyyspäivästä eteenpäin tällä nimellä. Keiton reseptiä olen odotellut kärsivällisesti, ja vihdoin tänään se ilmestyi Keltaiseen keittiöön. Nappasin reseptin heti talteen ja kopsasin sen törkeästi omaan blogiini. Tai eihän siinä mitään törkeää ole – herkullisen keiton reseptiä jakaa enemmän kuin mielellään eteenpäin!
Juustoinen porokeitto
(6 annosta)
- 2 pkt pekonia
- 150 g savupororouhetta
- 1 l lihalientä (mä käyttäisin Puljongin lientä)
- 3 pkt savuporo-Koskenlaskijaa
- tuoretta persiljaa
- suolaa
- rouhittua mustapippuria
1. Pilko toisen pekonipaketin sisältö pieneksi ja ruskista pekonit kattilan pohjalla. Lisää kattilaan sitten savupororouhe ja lihaliemi. Anna kiehahtaa ja sulata sitten Koskenlaskija nokareina keittoon. Anna taas kiehahtaa, tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita, kuten suolaa ja mustapippuria. Jätä keitto pulputtamaan pienelle lämmölle siksi aikaa kun valmistat lisukkeet.
2. Ruskista toisen pekonipaketin sisältö pannulla ja lisää keittoannoksen päälle rapeita pekonisiivuja sekä pieneksi silputtua persiljaa.
Sä olit nopea! :) Onpa kiva nähdä oma resepti täällä ja nimikin on oikein osuva, olihan keitto todella juustoinen tapaus. Seuraavia ruokabileitä odotellessa. Viimeistään pääsiäisenä voitaisiin kokoontua taas yhteisen ruokapöydän ääreen?
Mulla oli kuvat jo valmiina, sen kun vain kirjoitin jotain huuhaata – kävi nopsaan. :)
Pääsiäinen kuulostaa hyvältä! Sunnittelut vaan käyntiin. :)
Löytääkö savuporo rouhetta eines hyllystä, vai mistä?
Löytääkö savuporo rouhetta eines hyllystä vai mistä?
Itse etsisin leikkelehyllystä, tai sen välittömästä läheisyydestä! En tosiaan tehnyt tätä keittoa itse, joten en ole sen aineksiakaan hommannut. Mutta rouheeksi sopii varmasti hyvin myös itse paloiteltu savuporo (savuporoleikkeleitä löytynee helpommin)!