Lisukereseptejä ei ole koskaan liikaa. Nappaa siis ihmeessä tästä mukaasi mehevien, hunajaisten ja pehmeiden uunivihannesten resepti. Me popsimme näitä Sara La Fountainin Healthy kitchen -kirjasta löytyneitä uunivihanneksia kaupasta valmiina ostetun grillibroilerin kaverina. Oli nannaa! Niin ja salaattina toimi tuolloin tulinen tabasco-tomaattisalaatti.
Tänään en jaksanut lätistä tämän enempää.
Hunajaiset uunivihannekset
6-8 annosta, noin 110 kcal per annos
- 4 kpl (620 g) palsternakkaa viipaloituna
- 4 kpl (240 g) porkkanaa viipaloituna
- 4 kpl (450 g) isoa sipulia lohkottuna
- ½ (350 g) lanttu viipaloituna
- suolaa
- rouhittua mustapippuria
- ½-1 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl juoksevaa hunajaa
1. Sekoita leivinpaperilla peitetyllä pellillä kaikki viipaloidut ja lohkotut vihannekset.
2. Viskaa päälle suolaa ja rouhittua mustapippuria maun mukaan ja lorauta päälle vielä öljyä ja hunajaa. Sekoita hyvin keskenään.
3. Paista vihanneksia 200-asteisessa uunissa noin 60 minuuttia.