Alkukeväällä kolme leidiä asteli samaan keittiöön, tarkoituksenaan kokkailla Liemessä-blogin Jennin mahtavan muhkeasta ja värikkäästä Katukeittiö-kirjasta libanonilaista lammaspitsaa. Bongasin kyseisen pitsareseptin Katukeittiö-kirjan julkkareissa, ja laitoin heti paikan päältä libanonilaista sukujuurta omistavalle ystävälleni tiedustelun siitä, milloin kokkailtaisiin yhdessä lammaspitsaa.
Miettiessämme ystäväni kanssa illan menuta, tulimme siihen tulokseen, että pitsan kanssa olisi kiva syödä jotain muutakin. Ystäväni mainitsi tabboulehin, ja kerroin, että senkin resepti on Katukeittiö-kirjassa. Ystäväni kurkkasi reseptin ja totesi, ettei kyseessä ollut aito libanonilainen tabbouleh. Ainakin resepti erosi siitä, jolla ystäväni isä (täysiverinen libanonilainen) tekee tabboulehin. No, eihän siinä auttanut kuin pyytää iskä apuun! Ja niin me saimme herkutella pitsaillassa ystäväni ja hänen isänsä yhdessä tekemällä aidolla tabboulehilla.
Kokkailuilta pidettiin pääsiäisen aikoihin, ja mukaan pyydettiin myös velourasuinen leidi. Olimme jakaneet illan tuomiset keskenämme. Minä olin viini- sekä jälkkärivastaava (suklaamunat toimivat jälkkäreinä pääsiäisen kunniaksi). Velourasuinen leidi toi pitsa-ainekset ja tabbouleh jäi illan emännän harteille.
Kolmeen pekkaan me sitten väsäsimme lammaspitsan, jonka tekeminen kävi leidiporukalla näpsäkän nopeasti. Taustalla soi mukava musa ja kädessä oli aina välillä valkkarilasi. Toin mukanani pitsailtaan blogin kautta saamaani Running Duck -valkkaria, josta pidimme kaikki. Maku oli kivan kepeä, mutta viini ei ollut kuitenkaan liian helppo. Ja siihen loppui tämän viinitaidottoman kuvailut juomastamme viinistä, se oli hyvää ja sillä selvä.
Kokkaamamme lammaspitsareseptin voitte kurkata vaikkapa Andalusian auringossa -blogista. Pitsaa on tehty myös muissa blogeissa, joten resepti on helposti kaikkien saatavilla. Tässä postauksessa saatte kuitenkin käsiinne kohtuullisen arvokkaan, ja hirmuisen herkullisen, tabboulehin reseptin, jonka ystäväni pyysi minun vienosta pyynnöstäni isältään. Boon apitii!
Aito tabbouleh
noin neljälle
- noin 2 dl burgulia
- 5-6 kpl tomaattia
- nippu vihreää kevätsipulia (jos ei löydy, myös iso punasipuli tai tavallinen sipuli käyvät)
- 1 kpl vihreä paprika
- 1 kpl lime tai sitruuna (reilusti, salaatin tulee olla mehukas)
- tuoretta minttua
- 100 g tuoretta persiljaa
- oliiviöljyä reilusti
- maustepippuria
- mustapippuria
- sitruunapippuria
- kanelia
- suolaa
- paprikajauhetta
- pieni määrä kuminaa (mausteita saa laittaa reilusti, mutta kuitenkin niin, että maku on itselle sopiva)
1. Valmista burgul pakkauksen ohjeen mukaan. Valmis burgul kannattaa laittaa ensimmäiseksi tarjoiluastiaan, ja sitten lisätä pieneksi pilkotut tomaatit. Näin burgul ehtii liuota tomaattien mehussa.
2. Pilko kaikki ainekset hyvin pieneksi. Sekoita ainekset keskenään ja mausta makusi mukaan (mausta rohkeasti!).
Paluuviite: Aito tabbouleh ja lammaspitsa | Herkkusuu.fi
no on teillä ollut varmasti hauskaa :-) meillä pääsi muuten nuori poika käsitteöyyn viikonloppuna ;-)
Leidiporukalla on yleensä aina mukavaa! :) Kokkailunkin ohessa ehtii vaihtaa kuulumiset (lue: juorut) ihan loistavasti!
Lammaspitsa on ollut to do-listalla heti julkkareista asti, mutta tein pakkaseen ison määrän pizzapohjia 00-jauhoista ja niistä on pyöräytelty perunapizzoja viime aikoina. Mutta pakkohan tätäkin on kokeilla!
Mun mielestä tän pitsan pohja maistui vähän pitaleivältä. Itse pidän enemmän rapeasta pohjasta, oli se sitten ohut tai paksu. Pitaleipävaikutelman teki varmasti taikinaan tullut jogurtti. Eli voit hyvin käyttää sun omaa pitsapohjaa ja laittaa täytteet Jennin ohjeen mukaan – se toimii varmasti tosi hyvin! :P
Laitetaan harkintaan ”maailmanmatkailu”-ilta johonkin elokuun pimenevään mökki-iltaan :P
Kuulostaa hyvältä! :) Jään odottelemaan postausta.