Quiche Lorraine

Quiche lorraine on ranskalainen pekoni-juustopiirakka. Google väittää sen olevan klassikko. Siitä en itse tiedä sen enempää, joten uskotaan googlea – se tuppaa olemaan aika tietäväinen kaveri.

Quiche Lorraine

Tein suolaisen piirakan viime sunnuntaina siskoni ja hänen miehensä luona pidetylle iki-ihanalle brunssille (aurinkoisen sneak peek -kuvan voi kurkata blogin Instagramista). Brunssista tulee hieman myöhemmin oma postaus, mutta ensin keskitytään Quiche lorrainen reseptiin.

Piirakan yhtenä salaisuutena on tummassa oluessa marinoidut sienet. Ohjeessa luki tatteja, mutta meidän kaupasta löytyi ruskeita herkkusieniä. Ajattelin niiden ajavan tattien virkaa varsin hyvin. Toisena maukkaan suolaisen piirakan salaisuutena on juusto – sen pitää olla tuhtia ja voimakkaan makuista. Minä käytin Valio Mustaleima emmentalia, koska se mainittiin alkuperäisessä reseptissä.

Quiche LorraineQuiche Lorraine

Quiche Lorraine

Kahvi ei kuulu piirakan reseptiin. Join leipomisen aikana aamukahvit (multitasking..).

Me pidämme herra Longfieldin kanssa suhteellisen kuivista piirakoista (sekä tosi kuivasta makaronilaatikosta). Niinpä annoin quiche lorrainen möllötellä suljetussa uunissa kaikessa rauhassa reilun 30 minuutin ajan paistoajan täyttymisen jälkeen. Tämä takasi sen, ettei piirakka ollut sisältä löllö ja löysä, vaan tiukahko ja vähän kostea.

Piirakan nappasin suoraan uunista autoon, joten saimme brunssilla syödäksemme vielä mukavan lämmintä ranskalaista pekoni-juustopiirakkaa, joka sai osakseen mukavasti kehuja.

Quiche Lorraine

Quiche Lorraine, ranskalainen pekoni-juustopiirakka

  • 1 pkt Myllyn Paras Pyöreä piirakkataikina, suolainen
  • 100 g tuoreita ruskeita herkkusieniä tai tatteja
  • 1 dl tummaa olutta (esim. portteria)
  • 120 g luomu fileepekonia
  • 150 g Valio Mustaleima emmentalia
  • 3 kpl luomu kananmunia
  • 2 dl Valio kevytkermaa
  • 1 dl rasvatonta luomu maitoa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • muskottipähkinää
  • 1 dl tuoretta persiljaa
  • herneenversoja koristeeksi

1. Paista sienet paistinpannulla tilkassa öljyä, ja laita ne sen jälkeen olueen marinoitumaan (noin tunti riittää hyvin).

2. Sulata ja painele valmis piirakkataikina voideltuun piirakkavuokaan.

3. Paista suikaloitu pekoni pannulla. Raasta juusto. Valuta sienet oluesta.

4. Levitä sienet, pekoni ja juustoraaste piirakan pohjalle (huom! Jätä juustoraastetta pieni määrä piirakan päälle).

5. Sekoita muut aineet vispilällä sekaisin ja kaada muna-maitoseos mausteineen päivineen vuokaan täytteiden päälle. Ripottele pinnalle vielä loput juustoraasteet.

6. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Koristele valmis piirakka juuri ennen tarjoilua halutessasi tuoreilla herneenversoilla.

Quiche Lorraine Quiche Lorraine

Advertisement

4 kommenttia artikkeliin ”Quiche Lorraine

  1. Paluuviite: Quiche Lorraine | Herkkusuu.fi

  2. Tosi hyvä idis laittaa sieniä! En tykkää kamalasti paprikasta piiraassa, mutta jotain potkua olisi hyvä saada… Pitää kokeilla :)

    • Nyt vaan ostamaan olutta ja sieniä. :) Olut pehmensi sieniä tosi kivasti ja piirakka oli hirmuisen hyvää. Kantsii kokeilla!

  3. Paluuviite: Parhaat suolaiset piirakat | Meanwhile in Longfield..

Kommentti ilahduttaa aina!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s