Kesän aikana tulee normaalisti järjestettyä erilaisia juhlia ja kestejä useammin kuin talvisaikaan. Kesäviikonloput täyttyvät nopeasti, ja pian huomaa, että eka vapaa viikonloppu on vasta alkusyksyn puolella. Kesän juhlat ovat ihania, ja olisi mukavaa jos lämpimästä kesästä – ja erityisesti lämpimistä illoista – saisi nauttia Suomen suvessa hieman pidempään. Tai jos ne lämpimät ilmat edes alkaisivat joskus..
Ei saa kuitenkaan valittaa, Pakistanissa (lue osat yksi ja kaksi) on asiat aina huonommin kuin meillä, vaikka siellä kesä kestää lähes läpi vuoden. Valittamisen sijaan onkin hyvä keskittyä juhlimiseen ja juhlissa tarjottaviin ruokiin. Suolainen piirakka koristaa kesäjuhlien kuin kesäjuhlien nouto- ja buffetpöytää. Piirakoiden tekeminen käy valmiiden piirakkapohjien ansiosta nopeasti, ja piirakoita voi nauttia sekä lämpiminä että kylminä. Olen itse suuresti ihastunut Myllyn Parhaan pyöreisiin piirakkataikinoihin. Kyseisen tuotemerkin pyöreää ruis-kaura piirakkataikinaa meiltä löytyy pakastimesta lähes aina.
Juhlia ja mukavia illanistujaisia on tiedossa meilläkin tänä kesänä useammat. Kesän rientoihin tulen varmasti tekemään jälleen kerran näitä herkullisia suolaisia piirakoita.
Pinaatti-lohipiirakka
Pinaatti-lohipiirakka on parasta lämpimänä. Sen tekeminen on helppoa, ja silti piirakka on tyylikäs ja herkullinen. Piirakka sopii mihin tahansa juhlaan, ja sen voi koristella upeaksi esim. kirsikkatomaateilla ja herneenversoilla.
Meetvursti-paprikapiirakka
Meetvursti-paprikapiirakkaa tarjoilin viime kesänä tupareissamme. Tämä piirakka on tulista, mutta silti vallan herkullista. Piirakka loppui kesken tuparien, eikä esim. isäni saanut siitä toista palaa, vaikka olisi kovasti halunnut.
Lammaspiirakka
Lammaspiirakka jakaa mielipiteet. Tätäkin tuhtia piirakkaa oli tarjolla viime kesän tupareissamme, jossa se keräsi kyllä kehuja. Omaan makuuni lampaanjauheliha on hieman liian lampaanmakuista, joten omaan top 3 -piirakkalistaan lammaspiirakka ei yllä. Mutta jos lampaanliha maistuu, tuo tämä piirakka hieman erilaisilla täytteillä kivaa vaihtelua noutopöytään.
Katkarapu-vuohenjuustopiirakka
Katkarapu-vuohenjuustopiirakkaa tein ensimmäistä kertaa talvella 2013. Rakastuimme herran kanssa piirakkaan, ja ennen kaikkea sen rapeaan pohjaan (tässä piirakassa en käyttänyt valmista piirakkapohjaa), ensi haukusta alkaen. Piirakkaa on tuon helmikuisen päivän jälkeen päätynyt pöytään useaan kertaan, se on yksinkertaisesti todella hyvää.
Suppilovahveropiirakka
Suppilovahveropiirakkaan sienet poimimme Omenaisen kanssa yhdessä. Me myös kokkailimme sekä söimme sienipiirakan yhdessä tuumin. Suppilovahverot voi hyvin korvata muillakin sienillä, koskaan kun ei voi tietää mitä sieltä sienimetsältä tarttuu mukaan.
Tomaatti-vuohenjuustopiirakka
Tomaatti-vuohenjuustopiirakka on mun ehdoton ikisuosikki. Piirakka on niin herkullista, että söimme piirakan kerran velourasuisen leidin kanssa muuttopuuhien yhteydessä yhdeltä istumalta kokonaan. Tätä kannattaa ihan totta testata (mutta vain jos tykkää vuohenjuustosta ja ei ole allerginen tomaatille).
Italialainen salamipiirakka
Italilainen salamipiirakka on komea ja herkullinen tapaus, jossa on paljon makuja. Blogissani reippaat kaksi vuotta sitten julkaistu resepti pääsi muuten koristamaan Keltaisen keittiön Martinan ja Henkan kihlajaisbrunssipöytää tänä keväänä.
Quiche Lorraine, pekoni-juustopiirakka
Ranskalainen quiche lorraine on varsin tuore tapaus blogissa. Tein sitä siskoni ja hänen miehensä järkkäämälle brunssille toukokuussa. Suolainen pekoni-juustopiirakka upposi brunssiväen masuihin oikein hyvin. Piirakan erikoisuutena on tummassa oluessa marinoidut sienet, nam!
Salami-paprikapiirakka
Tämä suolainen piirakka on kaikista tuorein tapaus blogissa. Kokkasin sitä Clothing swap -kekkereihin kesäkuun alussa. Pidin salami-paprikapiirakasta hurjasti, sen mahtava suolainen olemus oli tämän leidin mieleen. Piirakka pitää sisällään tuttuja ja turvallisia makuja, jotka uppoavat varmasti usean vieraan makuun.
Kuvasta uupuvat vielä piirakan koristeet, joten oikeasti herkullinen piirakka näyttää vähän apaattiselta tapaukselta. Kuvitelkaa päälle komeat herneenversot.
Pekoni-parsapiirakka
Pekoni-parsapiirakan tein koulukaverini emännöimille Living and Room -sisustuskutsuille. Suolainen piirakka teki kauppansa, ja siinä maistui kevät.
Siinä niitä piirakoita nyt oli. Toivottavasti saitte näistä ideoita omiin kesäkekkereihinne!
Paluuviite: Parhaat suolaiset piirakat | Herkkusuu.fi
Kiitos tästä postauksesta. Kaivelenkin tämän seuraavan kerran esiin, kun mietin mitä piirakkaa pöytään taikosin :). …juurikin kaksi päivää sitten tein muuten tuota salami-paprikapiirakkaa; se sai kovasti kehuja.
Eipä mitään piikkipaatsama! Tämä on itsellekin hyvä piirakkakimara, löytyy herkulliset reseptit yhden ja saman linkin takaa. :)
Ihania piirakoita, näistä pitää hakea inspiraatiota seuraavaan kokeiluun!
Mä vannoin aiemmin Myllyn Paras Ruis-Perunataikinan nimiin, mutta ensimmäisen julkisen hehkutuksen jälkeen menivät ja lopettivat valmistuksen :) Onneksi löysin helpon vastaavan kotitekoisen ohjeen, mutta pitää kokeillakin kauraversiota.
Kiitos Karkki! :)
Mun täytyy varmaan äkkiä lopettaa Myllyn Paras ruis-kaurataikinan hehkuttaminen, sen valmistusta ei saa lopettaa!
Oletkin varsinainen piirakkamestari!
Ainakin yhdelle picnicille (jos siis säät suosivat), olen suunnitellut piirakan tekoa. Kiinteä piirakka on helppo kuljettaa, paloitella ja syödä luonnon helmassa.
Blogin kirjoittamisessa on se(kin) hauskuus, että tulee tosi harvoin tehtyä samoja ruokia toistamiseen, sillä blogiin pitää saada matskua koko ajan. :) Piirakoita en olisi varmasti näin montaa sorttia ilman blogia tehnyt koskaan.
Piirakat ovat tosiaan hirveän monipuolisia! Nyt odotellaan vaan niitä piknik-ilmoja takaisin. :)
Kiitos linkeistä. Täytyypä kokeilla näitä :)
Eipä mitään! Kannattaa kokeilla, suolainen piiras istuu niin moneen tilaisuuteen. :)