Kolme museotärppiä Müncheniin

1. Spielzeugmuseum, lelumuseo

Neljän euron sisäänpääsymaksulla saa käteensä oranssin pääsylipun, jota koristaa nallet. Olemme matkalla lelumuseoon. Museo sijaitsee turisteja ja paikallisia vilisevän Marienplatzin kulmalla vanhassa raatihuoneessa, tarkemmin sanottuna sen tornissa.

Pienen ja suloisen museon kiertää noin tunnissa. Leluja voi ihailla lasiseinien takaa, täällä ei saa koskea mihinkään. Leluja on näytillä viidessä eri kerroksessa. Älä pelästy, yksi kerros pitää sisällään yksi tai kaksi pientä näyttelyhuonetta. Pääsymaksun maksamisen jälkeen hissi vie ylimpään kerrokseen, josta matka jatkuu kerros kerrokselta alas kapeita kierreportaita pitkin.

Museo on kotikutoinen, ja siellä vierailuun ei tarvitse varata paljon aikaa. Museossa ei ole kahvilaa, mutta pienestä museokaupasta voi ostaa matkamuiston mukaan.

Spielzeugmuseum
Marienplatz 15, 80331 München
auki joka päivä kello 10-17.30

Spielzeugmuseum münchen Spielzeugmuseum münchen Spielzeugmuseum münchen Spielzeugmuseum münchen Spielzeugmuseum münchen Spielzeugmuseum münchen

2. Deutsches Museum, tieteen ja tekniikan museo

Valtava museo, jota ei tunnissa parissa kolua mitenkään läpi. Varaa aikaa ja hyvät kengät! Museo on omassa lajissaan maailman suurin, pinta-alaltaan 47 000 neliön museoon mahtuu nähtävää ja ihmeteltävää kaikille.

Museo sijaitsee noin 10 minuutin kävelymatkan päässä Marienplatzilta, Isar-joella sijaitsevalla saarella. Museossa on noin 50 ryhmiteltyä osastoa, jotka pitävät sisällään yli 100 000 esinettä. Museon sisään mahtuu ainakin lentoaluksia, suuria purjeveneitä, avaruusaluksia, sähköelektroniikkajuttuja (herra Longfield tajusi niistä enemmän kuin minä), valokuvaukseen liittyviä juttuja (tajusin niistä enemmän kuin herra Longfield), tunnelirakennusta, junia ja ihan kaikkea muuta tekniikkaan ja tieteeseen liittyvää.

Museossa on toki myös kahviloita ja tosi iso museokauppa, jossa kiertelimme museokierroksen päätteeksi pitkän tovin. Sisäänpääsy maksaa aikuisilta 8,50 euroa. Tätä museota ei kannata jättää väliin.

Deutsches Museum
Museumsinsel 1, 80538 München
auki joka päivä kello 9-17

Deutsches Museum Deutsches Museum Deutsches MuseumDeutsches Museum Deutsches Museum Deutsches Museum Deutsches Museum Deutsches Museum Deutsches Museum

3. BMW Welt ja BMW Museum

Bemarien koti löytyy Münchenistä. Hulppeat rakennukset (toimistot, tehdas sekä museot) ovat 1972 olympiakylän vieressä. Paikalle pääsee keskustasta metron ja junan yhdistelmällä.

BMW Welt on ilmainen näyttely-/esittelyhalli, josta löytyy esittelyautoja, bemarikrääsää myyviä liikkeitä ja muutamia ihan hulppean näköisiä ravintoloita.

Itse museoon kuljetaan näyttelytilan lävitse. Museon sisäänpääsy maksaa aikuisilta 9 euroa ja rahalle saa kyllä vastinetta, jos siis tykkää autoista. Museosta löytyy tietenkin paljon tietoa bemarien historiasta, jonka lisäksi näytillä on sekä uusia että vanhoja bemareita. Löytyy autoja, motskareita ja formula-auton näköisiä kulkupelejä. Lisäksi oli isoja moottoreita joista ei tajuttu herran kanssa yhtään mitään.

Lähes kaikkeen saa koskea, ja osaan autoista saa mennä istuskelemaan ja ottamaan pari päheetä selfietä muistoksi kotiin. Suosittelen!

BMW Welt ja BMW Museum
Am Olympiapark 2, 80809 München
BMW Welt auki joka päivä kello 7.30-24.00
BMW Museum ti-su kello 10-18.00 (maanantaisin suljettu)

BMW Welt ja BMW Museum BMW Welt ja BMW Museum BMW Welt ja BMW Museum BMW Welt ja BMW Museum BMW Welt ja BMW Museum BMW Welt ja BMW Museum BMW Welt ja BMW Museum BMW Welt ja BMW Museum BMW Welt ja BMW Museum BMW Welt ja BMW Museum BMW Welt ja BMW Museum

Kommentti ilahduttaa aina!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s