Suppausta Bodominjärvellä

SUP-melonta (Stand Up Paddling), eli suppaus, oli ymmärtääkseni viime kesänä kova hitti Suomessa. Me ei kyllä mistään suppauksesta viime kesänä kuultu mitään, sillä maalasimme koko kesäloman vihreää Vihervaaraa. Suppauksen fanittaminen ei ole kuitenkaan viime kesästä vähentynyt, nyt kuuminta hottia suppausrintamalla ovat erilaiset kehonhallintatreenit ja joogaus SUP-laudan päällä. Me nyt kuitenkin fiilistellään vähän niin kuin vuoden myöhässä ihan perinteisestä suppauksesta.

suppaus (7) suppaus (8)

Päädyimme testamaan suppausta Espoon Bodominjärvelle. Bodominjärvellä toimii Oittaan kartanon välinevuokrauspiste, josta voi vuokrata melkein mitä tahansa ulkoiluvarusteita- ja välineitä. Twenty Knots -niminen firma tekee Oittaan kartanon kanssa yhteistyötä suppauksen tiimoilta.

SUP-laudan vuokraus maksoi kahdelta tunnilta 30 euroa per henkilö. Maksun voi suorittaa Smartumin kulttuuri/liikuntaseteleillä. Ennen vesillelähtöä saimme hyvät vinkit ja opastukset suppauksen saloihin hirmuisen mukavalta nuorelta mieheltä. Kiitokset vielä hänelle (nimeä emme hölmöinä tajunneet kysyä).

Ensikertalaisina otimme allemme isommat SUP-laudat. SUP-lauta on tajuttoman vakaa, sitä ei usko, ennen kuin laudan päällä seisoo itse. Laudan päälle tulee toki hieman vettä melonnan yhteydessä, mutta kaatumaan lautaa on kyllä aika mahdonta saada. Toki sieltä voi itse liukastua tai horjahtaa alas, mutta se ei ole laudan vika. Heheh! Kastumisen vaara on siis suuri, joten päälle kannattaa vetää uikkarit. Mulla oli päällä uikkarien lisäksi lyhyet juoksutrikoot ja tietenkin pelastusliivi. Mukana meillä oli myös vedenkestävä kamera ja iPhone vesitiiviissä pussukassa (pussukan saimme lainaan välinevuokraamosta).

suppaus (6) suppaus (4) suppaus (9) suppaus (11)

Lähdimme herra Longfieldin kanssa liikkeelle istuma-asennossa jalat pyllyn alla. Olemme molemmat meloneet aika paljon, joten melan käyttö oli heti tuttua ja saimme laudat hyvin liikkeelle. Muutamat ensimmäiset sadat metrit istuimme alhaalla, sen jälkeen nousimme polviasentoon ja pian sen jälkeen molemmat seisoivat jo ylväästi pystyssä. Tunne oli upea! Lähes peilityyni järvi ja horisontissa näkyvä ranta metsineen näytti SUP-laudan päältä todella kauniilta. Vesi liplatti SUP-laudan alla ihanasti, ja vaikka olimme vesillä yhdessä sai laudan päällä nauttia omasta rauhasta. Ihan huippua.

suppaus (2) suppaus (3) suppaus (1) suppaus (5) suppaus (10)

Seisoma-asento vaati kyllä totuttelua ainakin kaltaiselleni hyvin huonon tasapainon omavaalle henkilölle. Jalat tutisivat hulluna, ja melan käyttö oli hidasta. Pikkuhiljaa homma alkoi kuitenkin luistaa. SUP-laudan parhaita puolia on ehdottomasti sen monipuolisuus – jos seisominen alkaa kyllästyttää, aina voi meloa istuen tai ottaa vaikka torkut laudan päällä!

Meloimme herran kanssa Bodominjärvellä, ja löysimme vajaan tunnin melomisen jälkeen pienen saaren, jonne rantauduimme. Pieni saari oli kuin paratiisista, siellä ei ollut ketään muita kuin me kaksi. Raahasimme SUP-laudat rantaan ja pidimme pienen uimatauon. Polskuttelimme rantavedessä aikamme, jonka jälkeen aloin temppuilla SUP-laudan kanssa. Sisäinen lapseni kumpusi esiin molskiessani laudan kanssa matalassa vedessä. Meillä oli hirmuisen kivaa!

suppaus (16) suppaus (17) suppaus (18) suppaus (19) suppaus (15)suppaus (20) suppaus (12) suppaus (22) suppaus (23) suppaus (24)

Pienen breikin jälkeen jatkoimme matkaa. Suppailimme kaikessa rauhassa järvellä ja jossakin välissä käänsimme nokan kohti lähtölaituria. Aurinko porotti lähes pilvettömältä taivaalta ja me kaksi meloimme keskellä järveä. Ketään muita ei tullut vastaan laudoilla, veneillä eikä kajakeilla.

Suomen luonto upeine saaristoineen on varsin oivallinen suppauskohde. Nyt vaan rohkeasti kokeilemaan tätä erään tiedon mukaan Havaijilta lähtöisin olevaa kesäurheilulajia. Tästä on pakko tykätä!

suppaus (14) suppaus (13)suppaus (21)

2 kommenttia artikkeliin ”Suppausta Bodominjärvellä

  1. Olen katsonut suppaajia Helsingin vesillä, mutta vähän epäilen ettei oma tasapainoni siihen riitä…Ainakaan ihan kuivana selviämiseen…

    Viime viikolla uin Lauttasaaren Poliisien majan laiturilta, ohi, meni kaksi suppaajaa. Toisella oli mukana laudalla russeli pelastusliiveissä. Koira seisoi laudan kärjessä tukevassa haara-asennossa ja nautti selvästi kun maisemat lipuivat ohi, eikä itse tarvinnut tehdä mitään sen eteen.

    • Lumo menkää ihmeessä miehesi kanssa kokeilemaan! Mä en pysty seisomaan yhdellä jalalla sekuntiakaan, mutta SUP-laudan päällä ei pienen harjoittelun jälkeen ollut mitään ongelmaa pysyä tasapainossa. Lauta on todella vakaa! Etureidet kyllä huutaa tänään vähän, mutta sehän on vaan hyvä juttu. Ja jos seisominen tuntuu liian hurjalta voi istualteen meloa ihan yhtä hyvin.

      Kurkin heti kommenttisi jälkeen Instagramista #supdog ja sieltähän löytyi vaikka kuinka upeita kuvia suppaavista koirista! Tosi ihania kuvia. :) Harmaata karvaista kaveria en viitsi laudan nokkaan törkätä, vaikka Instasta löytyi meidän koiraa isompia koiria laudan päältä istumasta ja seisomasta.

Kommentti ilahduttaa aina!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s