Pihalla tapahtuu: varastokoppi

Kevään ja kesän aikana pihallamme on tapahtunut ihmeitä. Mutainen, massiivisia kivi-, roska- ja ja multakasoja täynnä ollut piha saatiin selätettyä – hurraa!! Tilalle saatiin vihreä nurmikko, kaunis kivimuuri, suuri istutusallas, puiset portaat rinteeseen sekä vihreä varastokoppi terasseineen pihan perukoille.

Pihan kanssa hommat tulevat jatkumaan vielä vuosia, mutta ette usko miten upealta vihreä piha tuntuu jo nyt. Pelkkä nurmikko sai tämän tytön niin onnelliseksi, ettei ole tosikaan. Nurmikon lisäksi söpö pieni vihreä varastokoppi istuu pihaamme kuin nakutettu. Varastokopista puuttuu vielä valot (kuten puuttuu koko pihalta, lukuunottamatta talon seinässä kiinni olevia ulkovaloja), mutta muuten se on valmis. No okei, varastokopin puiselta terassilta puuttuu vielä vähän ruuveja.. Mutta ne uupuvat vain siitä syystä, ettei Hong Kong saanut enää myydä ostamiamme ruuveja. Herra Longfieldille ei kelpaa kuin tietyn väriset ruskeat ruuvit, joten niitä metsästetään nyt netistä.

Kurkataan seuraavaksi miltä pieni varastokoppi näytti kevään alkumetreillä ja kesän lopussa!

varastokoppi

Ensimmäinen kuva on otettu aivan kevään alussa. Todella kaunis näky! Yök. Saimme vietyä roskakasan (kuvan oikea alakulma) ilmaiseksi naapuritontin roskalavalle. Naapuritontille nousee luhtitaloja, ja uskalsimme käydä kysymässä eräänä alkukevään päivänä josko voisimme kipata omat roskamme heidän lavalleen maksua vastaan. Homma sopi virolaisille työmiehille hyvin, ja he jopa sanoivat että sen kun tuotte roskat veloituksetta, he kun kuulemma kuitenkin ärsyttävät meitä olemalla töissä joka päivä. Hah!

varastokoppivarastokoppivarastokoppivarastokoppi

Kun aurinko alkoi paistaa ja päivät hieman lämmetä, oli vihdoin aika poistaa varastokopin katolla läpi talven ollut kamalan ruma pressu, ja nikkaroida sinne punainen huopakatto. Punainen siitä syystä, että talonkin katto on punainen.

Tykkään touhuta kamalasti, joten teimme kattorempan tuttuun tapaan yhdessä. Naapurit olivat varmasti onnesta soikeana kun hakkasimme herran kanssa pieniä huopanauloja koko sunnuntain. Mutta kun me päästiin vauhtiin, niin ei hommaa halunnut lopettaa sitten millään! Illansuussa varastokopin katto oli punainen ja meidät kädet olivat vasaroinnista kipeät.

varastokoppivarastokoppivarastokoppi

Kun katto oli saatu valmiiksi, alkoi varastokopin maalaus. Sain viime syksynä varaston oven maalattua kertaalleen, mutta muuten maalausurakka jäi tälle vuodelle. Herra maalaili varastokoppia toukokuun lopun päivinä. Mun piti samoihin aikoihin tehdä iso määrä koulujuttuja pois kurssien päätteeksi, joten vasten tahtoani en osallistunut maalaamiseen kuin ihan vähän.

Varastokoppi maalattiin täysin samalla värillä kuin talokin, jotta se sopisi pihapiiriin mahdollisimman hyvin.

varastokoppi

Heti maalausurakan jälkeen tontille saapui maatyömies isoine koneineen. Piha myllättiin aivan uuteen uskoon, ja kahdessa päivässä sinne oli tupsahtanut kivimuuri ja kivillä reunustettu istutusallas. Näiden lisäksi pihalle oli levitetty ja tampattu kuusi lavallista multaa.

Kun maatyömies lähti, oli meidän aika astua estradille nurmikonsiementen kanssa.

varastokoppi varastokoppi varastokoppi

Nurmikon siementämisen jälkeen varastokopilla ei päässyt edes käymään. Nurmikkoa kasteltiin ahkerasti, ja siinä kävelyä vältettiin pitkään ja hartaasti. Nurmikko alkoi vihertää kunnolla kesäkuun lopussa, ja ensimmäisen kerran tuuhea nurtsi leikattiin heinäkuun 8. päivä.

Varastokopin viimeistelyt jätettiin tarkoituksella kesälomalle, jotta nurmikko saisi kasvaa alkumetrinsä kaikessa rauhassa.

varastokoppi varastokoppi varastokoppi

Kesälomalla heinäkuun lopussa jatkoimme varastokopin tuunausta. Tilasimme terassilautaa sekä varastokopin eteen tulevaa terassia että rinteeseen suunniteltuja portaita varten.

Portaita tai terassin siistiä kotelointia emme olisi herran kanssa osanneet itse tehdä, joten apuun pyydettiin isäni. Iskä saapui eräänä lämpimänä päivänä työkalujen kanssa meille, ja sitten niitä hommia paiskittiinkin iltaa asti.

Saimme yhden päivän aikana sekä terassin että portaat valmiiksi. Huikeaa! Portaiden kanssa meni hieman aikaa, mutta lopulta nekin saatiin valmiiksi ja iskä lähti väsyneenä ja hikisenä kotiin. Iso kiitos hänelle!!

varastokoppi

Pidän siitä, että asiat ovat järjestyksessä ja kaikella on oma paikkansa. Eräänä iltana sain tarpeekseni siitä, että polttopuut olivat rumasti sikin sokin pressun alla varastokopin takana. Laitoin kumpparit jalkaan ja työkäsineet käsiin, ja kävin iltapuhteeksi nostelemassa polttopuut nättiin pinoon varastokopin seinää vasten. Isoimmat pölkyt pinosin varaston taakse, ja kaarnoille kaivoin varastosta valkoisen ison ämpärin. Suurinta osaa polttopuista säilytämme talon terassin alla, josta niitä saa käyttöön pitkin vuotta paljon kätevämmin kuin varastolta.

Parin tunnin sekoilun jälkeen kaikki oli nätisti omilla paikoillaan.

varasto (1) varasto (2)

Tältä varastokoppi näyttää tällä hetkellä! Ensi kesänä terassille täytyy tuoda enemmän kukkia ja koristeita, ja toivottavasti saamme valotkin jossain vaiheessa asennettua. Tai emme me niitä asenna, vaan naapurin mukava sähkömies. Varaston sisälle herra Longfield on kaivanut jo piuhat valmiiksi, joten enää pitäisi päättää minkälaiset valot haluamme, ja pyytää sen jälkeen naapuri kylään.

Ero on aika suuri kevään alkuun verrattuna, vai mitä? Nyt on hyvä laittaa pillit pihahommien osalta vähäksi aikaa pussiin ja nauttia pimeistä illoista kynttilöiden palaessa sisällä. Ensi keväänä hommat jatkuvat samalla vimmalla!!

p.s. Ennen kuin pillit voi laittaa oikeasti pussiin, pitää vielä istuttaa 40 krookusta, 70 tulppaania, 30 helmililjaa, pari kurjenpolvea ja syysvuokkoa sekä viisi pinkkiä hanhikkipensasta. Niin ja tehdä syyslannoitus, ajaa nurmikkoa vielä jokunen kerta, haravoida lehdet ja katkoa kuolleet perennat. Siinä sivussa matkustelen, täytän 30 vuotta (apua!!), teen kasan koulujuttuja ja juhlin koko syksyn erinäisiä ihania juttuja. Sitten ehdin ehkä vähän nauttia niistä kynttilöistä ennen kuin joulutohinat alkavat. Hah!

2 kommenttia artikkeliin ”Pihalla tapahtuu: varastokoppi

    • Niin on! Ajatukset virtaa pois mm. työjutuista. Se tekee hyvää. Mä olen nykyään kuunnellut äänikirjoja samalla kun puuhailen puutarhassa, se sopii mulle tosin hyvin. :) Aika menee siivillä ja saan niin kirjojakin luettua, tai siis kuunneltua!

Kommentti ilahduttaa aina!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s