Sitruunakanaa, Pikkalan kartanon maissia ja valkosipulikastiketta Anton&Antonin tyyliin

Eräs lukija toivoi kommentissaan enemmän reseptejä testaamastamme Anton & Anton ruokakassista, sillä ruokakassia ei toimiteta lukijan kotiseudulle. Lukija oli kokannut jo aiemmin postaamaani kasvissosekeittoa Anton & Antonin ohjeella ja tykästynyt keittoon suuresti. Lukijan toive täytetään tänään, sillä nyt olisi vuorossa toisen ruokakassista kokkaamamme reseptin vuoro.

Herkutellaan seuraavaksi mehevällä sitruunakanalla, nam nam!

Anton & Anton ruokakassi

En tehnyt tämän ruoan eteen yhtään mitään, sillä herra Longfield kokkasi kanan maisseineen päivineen minun ollessa tanssitunnilla. Kotiin tullessani nälkä oli valtava, ja oli ihanaa istua suoraan valmiiseen pöytään. Toki annoksesta piti ensin räpsiä kuvat, mutta sen jälkeen saattoi vain alkaa syödä.

Tuore maissi oli hirmuisen hyvää keitettynä, vaikka ensin pliisu keltainen mötkäle näytti lautasella vähän hassulta. Mutta kun päälle hieroi vähän oivariinia, suolaa ja rouhittua mustapippuria, ei tämä leidi miettinyt hetkeäkään söisikö maissin vai ei.

Nostimme molemmat lautasillemme kaksi kananrintafileetä, mutta emme jaksaneet syödä kuin yhdet. Mehevällä kanalla herkuteltiin meillä siis myös seuraavana päivänä.

Anton & Anton ruokakassi Anton & Anton ruokakassi

Sitruunakanaa, Pirkkalan kartanon maissia ja valkosipulikastiketta

2-4 annosta (riippuen nälän määrästä)

Sitruunakana

  • 4 kpl Naapurin maalaiskanan rintafilettä
  • 1 dl tuoretta persiljaa
  • 1 luomu sitruuna
  • 2 kpl valkosipulinkynttä
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • suolaa ja mustapippuria

1. Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen (kiertoilmauuni) tai 200 asteeseen (tavallinen uuni).

2. Pese sitruuna ja raasta sen kuori. Leikkaa sitruuna noin 1 cm viipaleiksi.

3. Pilko persilja. Sekoita silputtu persilja, pilkottu valkosipuli, raastettu sitruunankuori ja oliiviöljy sekaisin. Laita kanan rintafileet marinoitumaan marinadin sekaan vähintään 20 minuutiksi (fileet voivat olla marinadissa myös yön yli).

4. Leikkaa marinoituneiden rintafileiden sivuun terävällä veitsellä syvä viilto ja täytä taskut aiemmin viipaloiduilla sitruunoilla.

5. Ruskista fileen pinta kauniin ruskeaksi paistinpannulla ja laita sen jälkeen uunipellille. Mausta suolalla ja pippurilla ja paista uunissa noin 14 minuuttia (kanan sisälämpötila saa olla 70 astetta). Anna valmiiden kanojen vetäytyä noin 5 minuuttia ennen tarjoilua.

Valkosipulikastike

  • 1½ dl ranskankermaa
  • ½ dl hienonnettua tuoretta persiljaa
  • 2-3 murskattua valkosipulinkynttä
  • suolaa ja mustapippuria

1. Sekoita ranskankermaan mausteet ja murskatut valkosipulit. Anna maustua hetken ennen tarjoilua.

Pirkkalan kartanon tuore maissi

  • 2 kpl tuoretta maissintähkää
  • oivariinia
  • suolaa ja rouhittua mustapippuria

1. Poista maissista suojalehdet ja kanta. Huuhtele maissi hyvin.

2. Keitä maissia kevyesti suolatussa vedessä 3-5 minuuttia.

3. Tarjoile oivariinin, suolan ja rouhitun mustapippurin kanssa.

Anton & Anton ruokakassi

Advertisement

Kommentti ilahduttaa aina!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s