Nyt olisi viimeisen reseptin vuoro aiemmin alkusyksystä testaamastamme Anton & Antonin ruokakassista. Jätin ruokakassin herkullisimman ruoan viimeiseksi, vaikka täytyy kyllä myöntää, että jokainen kokkaamamme ruoka oli oikeasti tosi hyvää ja helppo valmistaa. Mutta parasta oli kylmäsavukirjolohilasagne purjosipulilla.
Ruokakassin kaksi muuta reseptiä löytyvät seuraavien linkkien takaa:
- Kasvissosekeitto luomu fetajuustolla
- Sitruunakanaa, Pikkalan kartanon maissia ja valkosipulikastiketta
Kylmäsavukirjolohilasagnen valmistui onnistui helposti ja nopeasti tuorepastalasagnelevyjen avulla. Lisukesalaatiksi teimme ruokakassin ohjeen mukaan rucola-nektariinisalaattia, jonka kirpsakka maku oli omiaan muhkean lasagnen kanssa. Epäilimme molemmat aluksi hedelmäistä salaattia, mutta jälleen kerran ihan turhaan. Kirpsakkaa salaattia tullaan varmasti kokkaamaan meillä vielä uudemman kerran. Kuten tullaan tekemään myös lohilasagnea, se on nimittäin ihan tajuttoman hyvää. Kokeile vaikka!
Kylmäsavukirjolohilasagne purjosipulilla
3-4 annosta
- 1 kpl purjo
- 200 g kylmäsavustettua kirjolohta
- 1 pkt Pasta Factoryn lasagnelevyjä (tuorepasta)
- 30 g voita
- ½ dl vehnäjauhoja
- 5 dl maitoa (meillä oli rasvatonta)
- suolaa
- valkopippuria
- 80 g raastettua parmesaanijuustoa
1. Halkaise ja pese purjo. Leikkaa purjo ohuiksi suikaleiksi. Paista suikaleet rasvassa/öljyssä.
2. Sulata rasva (30 g) kattilassa ja lisää sekaan vehnäjauhot ja sen jälkeen maito. Sekoita vispilällä koko ajan sekoittaen noin 5 minuuttia. Lisää joukkoon ¼ parmesaaniraasteesta ja mausteet (suola ja valkopippuri). Sekoita vielä sen verran, että juusto sulaa kastikkeen joukkoon.
3. Levitä voideltuun laakeaan uunivuokaan kerroksittain valkokastiketta (aloita kastikkeella), kalasiivuja, purjoa ja lasagnelevyjä. Kaada päällimmäiseksi kerrokseksi valkokastiketta ja ripottele pinnalle sen jälkeen loput parmesaaniraasteet.
4. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, tai kunnes juusto on kauniin ruskeaa. Lisää syömisen aikana tarvittaessa esim. rouhittua mustapippuria (me lisäsimme).
Lisukesalaatti
- rucolaa maun mukaan
- 2 kpl nektariineja
- oliiviöljyä
- balsamicoviinietikkaa
- suolaa
- rouhittua mustapippuria
1. Pese ja lohko nektariinit, kuorimista ei tarvitse tehdä. Sekoita viipaleet rucolan kanssa sekaisin.
2. Mausta maun mukaan oliiviöljyllä, balsamicoviinietikalla sekä suolalla ja mustapippurilla.
Paluuviite: Kylmäsavukirjolohilasagne purjosipulilla Anton&Antonin tyyliin | Herkkusuu.fi
Hedelmäiset salaatit ovat ihania, ne sopivat monen ruoan kanssa erinomaisesti. Lohilasagne on varmasti myös herkullista!
Olet kyllä täysin oikeassa! :) Lohilasagnea pitää kyllä jossain välissä tehdä uudestaan. Kivaa kun pääsee taas itse kokkaamaan parin viikon loman jälkeen.