Raparperi-vuohenjuusto-juustokakku

Nyt olisi tarjolla aika erikoinen kakkuresepti. En oikeastaan edes tiedä onko kyseessä makea vai suolainen herkku. Ehkä jotain siltä väliltä.

Tämä hieman oudolta kuulostava raparperi-vuohenjuusto-juustokakku keräsi aitoja kehuja, ei-niin-aitoja kehuja, muutaman ”tää on tosi erikoista” -lausahduksen sekä ainakin yhden suoran ”en tykkää” -kommentin. Kyseessä on siis varsinainen mielipiteiden jakaja.

Oma mielipiteeni tästä omituisuudesta on lähinnä hämmennys. En vieläkään osaa sanoa pidinkö kakusta vai en. Enkä edes tiedä, voiko tätä kutsua kakuksi, sillä se maistui niin paljon vuohenjuustolle. Mutta jos olet rohkea ja pidät vuohenjuustosta, kokeile ihmeessä! Raparperi-vuohenjuusto-juustokakkua ei varmasti tule joka kesteillä vastaan!

raparperi-vuohenjuusto-juustokakku

Kakun alkuperäinen resepti on kotoisin Food from Hel -blogista.

Raparperi-vuohenjuusto-juustokakku

  • 1½ dl vehnäjauhoja
  • ¼ dl sokeria
  • ½ rkl vaniljasokeria
  • 75 g kylmää voita
  • ½ luomu kananmuna
  • 1 rkl kylmää vettä

1. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja leikkaa kylmä voi kuutioksi.

2. Vispaa kananmuna ja vesi sekaisin ja lisää muiden aineiden sekaan. Sekoita esim. käsin tasaiseksi taikinaksi.

3. Levitä kakunpohja ympyrävuoan pohjalle. Ympyrävuokaan voi halutessaan laittaa leivinpaperia tai voidella hyvin.

  • 250 g raparperia (noin 1 cm paloina)
  • 2 rkl vettä
  • 2 rkl sokeria

1. Laita vesi ja sokeri kattilaan ja kuumenna kunnes sokeri on sulanut kokonaan.

2. Viskaa raparperinpalat mukaan ja keitä 2-3 minuuttia.

3. Anna seoksen jäähtyä hieman ja levitä sen jälkeen kakkupohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi.

  • 300 g kunnon pehmeää vuohenjuustoa
  • 2 kpl luomu kananmunan keltuaista
  • 2 dl sokeria
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl Maizenaa
  • 50 g smetanaa tai ranskankermaa
  • 35 g sulatettua voita
  • 2 kpl luomu kananmunan valkuaista

1. Sekoita kaikki muut ainekset sekaisin paitsi kananmunan valkuaiset.

2. Vispaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita sen jälkeen varovasti muun massan sekaan.

3. Levitä massa raparperien päälle ympyrävuokaan.

4. Paista 175-asteisessa uunissa noin 60 minuuttia.

5. Laita valmis, jäähtynyt kakku vähintään pariksi tunniksi (yön yli passaa hyvin) jääkaappiin ennen tarjoilua.

raparperi-vuohenjuusto-juustokakku raparperi-vuohenjuusto-juustokakku

Advertisement

4 kommenttia artikkeliin ”Raparperi-vuohenjuusto-juustokakku

Kommentti ilahduttaa aina!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s