Nusa Lembongan: Devils Tears

Tiedättekö sellaiset kokemukset, jotka juurtuvat mieleen, eivätkä poistu sieltä koskaan?

devils tears nusa lembongan (13)

Viime syksyisellä synttärimatkalla mun mieleeni painui kolme kokemusta, joita en tule unohtamaan koskaan. Ensimmäinen niistä koettiin Singaporessa, jossa pääsin vuosien haaveilun jälkeen pulikoimaan Marina Bay Sands -hotellin Infinity-altaassa. Toinen WOW-kokemus koettiin matkan toisella viikolla, kun kävimme ihailemassa Jatiluwihin riisiterasseja Balilla. Kolmannen ikimuistoisen kokemuksen koin reissun viimeisten päivien aikana möllöttäessämme pienellä Nusa Lembonganin saarella.

devils tears nusa lembongan (5)devils tears nusa lembongan (11)

Nusa Lembonganin pientä saarta pieksee suuret aallot lähes joka puolelta. Saari on etenkin surffareiden suosiossa isojen ja mahtavien aaltojen takia. Saaren lounaisosassa sijaitsee Devils Tears -niminen näköalapaikka, jolta voi ihailla suurenmoisia auringonlaskuja, joista Nusa Lembongan on tunnettu.

Henkeäsalpaavien auringonlaskujen lisäksi Devils Tearsillä voi ihailla meren armotonta voimaa. Joka ilta hieman ennen auringonlaskua Devils Tearsin kivikkoiset rannat täyttyvät paikallisista sekä turisteista. Porukkaa ei pienellä saarella ole mitään jättimäisiä määriä, joten jokainen kyllä löytää oman paikkansa, jossa saa ihailla maisemia, auringonlaskua sekä korkealle ilmaan lentäviä vesipatsaita kaikessa rauhassa. Sieltä sun täältä saattaa kyllä kuulua komeimpien aaltojen aikana WOW-äännähdyksiä: varsinkin kun ensimmäisen ison aallon iskeytymisen kallioihin pääsee näkemään, tulee kaikkien suusta jotain mystistä mongerrusta.

devils tears nusa lembongan (4)devils tears nusa lembongan (2)nusa lembongan bali devils tears (11)devils tears nusa lembongan (14)

Devils Tears koostuu useammasta hieman hevosenkengänmuotoisesta kolosta, jotka ikään kuin imevät valtavia vesimassoja sisäänsä ja puskevat ne sitten ilmaan korkeina vesipylväinä. Koko alue on ropeloisen kivikkoista, joten jalassa kannattaa olla jotain muuta kuin släbärit, ellei halua varoa jokaista askeltaan. Terävien kivien lisäksi alueella pörrää paljon rapuja, joille kosteat oltavat meren lähettyvillä ovat ihan omiaan. Eli kannattaa myös tarkkailla mihin kohtaan pehvansa asettaa ennen kuin istahtaa alas ihailemaan auringonlaskua ja tyrskyjä.

devils tears nusa lembongan (7)devils tears nusa lembongan (9)devils tears nusa lembongan (8)devils tears nusa lembongan (12)

Devils Tearsia voi mennä ihailemaan myös päivällä. Silloin paikalla ei ole juuri ketään, huonolla tuurilla saattaa ehkä törmätä pariin muuhunkin turistiin. Me kävimme ihailemassa meren voimaa oman reissumme aikana kolmesti – kaksi kertaa auringonlaskun aikaan ja kerran aamupalan jälkeen porottavan kuumana aamupäivänä.

Vaikka Nusa Lembongan ei ole kovin suuri saari, voi olla hyvä idea vuokrata skootteri ja päräyttää sillä Devils Tearsille. Me köpöttelimme paikalle kerran, ja matka oli kuuma sekä hikinen, jonka lisäksi teitä ei Nusa Lembonganillakaan ole suunniteltu reippaille turistikävelijöille. Tiet ovat kapeita, ja niillä suhisee joka suuntaan skoottereita.

Näitä upeita maisemia en tule unohtamaan koskaan! Eikä tule muuten varmaan Gia, Miika ja Bellakaan, jotka kävivät ihailemassa tyrskyjä vuoden alussa. Lue heidän fiiliksiään sekä kurkkaa upeat kuvat Matkakuume-blogista.

devils tears nusa lembongan (1)devils tears nusa lembongan (15)devils tears nusa lembongan (10)

2 kommenttia artikkeliin ”Nusa Lembongan: Devils Tears

Kommentti ilahduttaa aina!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s