Huli aviomiehen silmin

Vietimme herra Longfieldin kanssa heinäkuun 31. päivä kihlajaisvuosipäiväämme sekä samana päivänä yhteistä, 15 vuotta kestänyttä, yhteiseloa. Satuin törmäämään samoihin aikoihin Panun matkat -blogissa kivaan haasteeseen, jossa bloggarin vaimo/mies vastaa bloggaria koskeviin kysymyksiin. Bloggari voi vielä halutessaan vastata puolisonsa antamiin vastauksiin, mutta minä päätin jättää selittelyt tällä kertaa väliin, ja antaa herra Longfieldin vastata rauhassa kysymyksiin, sillä herra taitaa kuitenkin tuntea mut 15 vuoden jälkeen aika hyvin. Turha siis enää tässä vaiheessa alkaa selitellä mitään. Heh!

monte faeta

1. Jos vaimosi katsoo telkkaria, mikä siellä todennäköisesti pyörii?

Varmaan joku sarja HBONordicilta, sieltä tulee kaikenlaista kateltua yhdessä. Ei Huli muuten taida telkkaria oikein katsoakaan nykyään. Leffojakin kyllä välillä yritetään, mutta niiden kesken se aina nukahtaa. Nyt ois kanssa tarkoitus jossain vaiheessa alkaa katsoa Serranon perhe alusta asti uudestaan, joten sekin sieltä vois tulla.

2. Minkä kastikkeen hän valitsee salaattiinsa?

No voi hitto. En minä tiedä. Salaatti itse on varmastikin caesarsalaattia kanalla, mutta enpä tiedä yhtään mitä mömmöä sinne sekaan pitäisi Hulin mielestä laittaa. Vastaan että ei mitään, koska Elina on sanonut että ei saa.

3. Mikä on hänen inhokkiruokansa?

Jaa. Joku rasva-möykky, tyyliin uppopaistettu voipaketti. Burgeri tulee viimeaikaisten tapahtumien vuoksi kanssa mieleen, mutta sekin on nyt vissiin joku väliaikainen vaihe vaan. Toivottavasti. Vastaan Saarioisten lättypizza.

4. Menette ulos illalliselle ja drinkeille, mitä hän tilaa?

Ei ainakaan kaljaa. Kaikista kalleimman ja hienoimman drinkin, josta voi ottaa hienon kuvan Instagramiin ja Facebookiin ja blogiin. Jos se drinkki on alkoholillinen, niin sitten siitä juodaan muutama siemaus ja mä juon sen loppuun koska se maistuu liikaa viinalta. Sit jos ei jaksa kuvailla, niin valkoviinin ja vissyn sekotuksen.

5. Mikä on hänen kengänkokonsa?

40. Tai 39. Menisköhän 41 joskus kanssa? 42 on ainaskin liian iso. Ja 38 varmaankin pieni. Niiden väliltä siis joku.

6. Jos hän keräilisi jotakin, mitä se luultavasti olisi?

Maita joissa on käynyt. Possuaiheisia tavaroita joskus keräsi hän, mutta ne on jäänyt. Nykyään kerätään lasipurkkeja, niistä aina liotetaan etiketit pois eka ja sitten ne laitetaan semmoseen vetolaatikkoon keittiössä. Niistä voi juoda, ja sitten niihin voi laittaa kaikkea ruoka-aiheista juttua, ja laittaa etikettejä ja naruja, ja ottaa sit mukamas puolihuolimattomasti kuvia pöydästä, jossa ne millintarkasti asetellut purkit on tarkan suunnitelman mukaisesti huolettomasti asetellun näköisesti sillee että kultainen leikkaus osuu hyvään kohtaan, etiketti on kameraan päin ja narun rusetti on kivasti sivussa. Sitten ne kuvat laitetaan Instagramiin ja siihen johonkin juttuun missä on vaan kuvia ihan hitosti. Ei se ollut Snapchat se, joku Picture.. eiku Pinterest, joo, sinne menee aina ne lasipurkkikuvat muiden muassa.

7. Mitä hän voisi syödä päivittäin kyllästymättä?

Maksalaatikkoa. Tai siskonmakkarakeittoa. Ja Oululaisen jälkiuunipaloja. Ja jogurttia ja marjoja marjoja marjoja.

8. Minkälaista musiikkia hän kuuntelee?

Semmosta kauheeta moskaa lähinnä, mitä soi aina kaikilla radiokanavilla. R’n’b:tä, Jennifer Lopezia ja Pirates of Caribbean -biisiä (sitä kuunnellessa pitää välillä tehdä naama irvessä BodyCombat -liikkeitä). Välillä kyllä sitten Apulantaakin ja Musea, koska olen vähän onnistunut aivopesemään Hulia kunnon musiikinkin pariin.

9. Minkälaisista elokuvista hän pitää?

Semmosista joita katsellessa voi itkeä. Tosin itkeä voi melkein missä leffassa tahansa, kun joku vaan sanoo jollekin jotain kivaa ja samalla taustalla soi tunteellinen musiikki. Romanttiset komediat aika hyvin aina toimii. Viimeksi katsottiin kyllä Moneyball, se oli kuulemma tosi mielenkiintoinen, mutta niin vaan sen katsominen jakautui kolmelle illalle kun Huli nukahti aina kesken kaiken. Taru Sormusten Herrasta -leffoista Huli innostui niin paljon, että rupesi leffateatterissa huitomaan ilmaa kuvitteellisella miekalla kun Rohanin ratsuväki rynnisti rinnettä alas örkkien kimppuun. Varmaan se itkikin siinä samalla.

10. Minkä väriset silmät hänellä on?

Ruskeat. Ne on kivat.

11. Kuka on hänen paras ystävänsä?

Minä tietenkin. Jos mua ei lasketa, niin varmaan edesmennyt Harmaa karvainen kaveri ja Horatio, niille se aina juttelee ääneen, ja ne vastailee sille myös, tosin jostain syystä Hulin äänellä. Jos harhaisia koirahahmojakaan ei lasketa, niin sitten on vähän tasaisempaa. Kaksi vaihtoehtoa tulee mieleen, mutta en mä tiedä onko niistä toinen jotenkin paras vai onko molemmat yhtä hyviä, ja onko niitä sit vielä lisääkin. Melko varma olen siitä, että Teemu Selänne se ei ole.

12. Asia mitä usein teet, josta hän ei pidä?

Unohtelen asioita ja kyselen miljoonatta kertaa että miten joku asia meni tai missä joku juttu on ja mitä meidän nyt piti silloin ja silloin tehdä. Pyyhkeiden kanssa en myöskään osaa yhtään toimia oikein, jätän ne aina jonnekin lojumaan, tai käytän semmosta liian kauan ennen ku laitan pesuun, tai laitan sen liian aikaisin pesuun. Helvetin pyyhkeet, ne on vaikeita kapistuksia.

13. Missä hän on syntynyt?

Sairaalassa veikkaisin. Öhö-höhö! Vantaalla Huli on koko lapsuutensa asunut, samassa talossa ekat 18 vuotta elämästään.

14. Jos leipoisit hänelle synttärikakun, millainen se olisi?

Varmaan aika ruma, en oo kovin taitava koristelemaan. Mutta suklaata siinä pitäisi olla, ja varmasti se maistuisi hyvältä. Instagramiin siitäkin kyllä varmaan tulisi kuva, olisi se sitten kuinka ruma hökötys tahansa.

verona (3)

15. Minkä parissa hän viettää mielellään monta tuntia?

Blogin. Ja valokuvauksen, eritoten kuvien käsittelyn. Nyt sillä on joku uusi ohjelma, en muista mikä, millä se vääntää kuvista jotain värisävyjä ja valaistuksia ja ties mitä kondikseen illat toisensa jälkeen. Sitten se esittelee niitä mulle että kato miten hienoja näistä tuli. Mä en ikinä näe niissä mitään ihmeellistä, yhtä hienoja ne on kun tähänkin asti ilman sitä uutta superohjelmaa. Sitten se kanssa tykkää järjestellä asioita kaappeihin, välillä se menee innoissaan jonnekin kavereillensakin tätä harrastamaan. Joskus teen sille vielä yllätyksen, ja kerään kaikki tavarat meidän kaapeista isoksi keoksi olohuoneen lattialle. Sitten saa Huli innosta puhkuen laittaa ne kaikki takas kaappeihin hienoon järjestykseen. Tai sitten minä saan ottaa siitä keosta omani ja muuttaa muualle.

16. Mitä hän osaa erityisen hyvin?

No valokuvauksessa se on tosi hyvä mun mielestä. Ja ylipäätään semmosessa asioiden hoitamisessa ja järkkäämisessä. Ja ihmisten kanssa oleminen sujuu kanssa ihan luonnostaan. Ruokaakin se tekee tosi hyvin. Kauheen taitava se on kyllä monessa asiassa.

17. Mikä on oudointa ruokaa mistä hän pitää?

Kaikki missä on korianteria. Hyi hitto, en ymmärrä miten kukaan voi syödä mitään missä on tuota sonnalta haisevaa ruohoa. Mutta Huli syö. Mitenhän jos Saarioisten roiskeläppään laittaisi korianteria päälle, niin menisiköhän se? Baradoks!

18. Mitä kolmea asiaa hän kantaa aina mukanaan?

No kännykkää nyt ainaskin, et voi kattoo Instagramista 500 kuvaa minuutissa tai kuunnella WhatsAppin viestimerkkiääntä ja ehkä jopa lukea ja vastailla niihin viesteihin. Lompakko välillä sopivasti unohtuu, viimeistään autoon siinä vaiheessa kun mennään kauppaan, mutta aika usein sekin kyllä on mukana. Kamera vois sit olla kolmas, vaikka ei se nyt kyllä aina ole mukana, mutta en jaksa sanoa jotain meikkejä tai niitä semmosia hiuksiin laitettavia ihme metallipinnejä joita kaikkialta aina löytyy. Kotiavaimet on semmonen normaalisti ihmisten mukanaan kuljettama asia, jota Huli aika harvoin vie talosta ulos. En oikein tiedä miten se selviytyy aina niillä viikoilla kun oon matkoilla. Onkohan se joskus ollut koko viikon lukittuna ulkopuolelle, ja sit kun tuun himaan niin se mukamas just on siellä pihalla jotain ruusupuskia siistimässä tai harjaamassa terassin portailta hiekkaa?

19. Mikä saa hänet ärsyyntymään?

Jos oon unohtanut ottaa pyykit koneesta. Tai joku arvostelee Hulin työpaikkaa. Tai kun joku on avuton jonkun Hulin mielestä ihan arkipäiväisen asian kanssa. Tai kun kone tökkii, kun sillä on siinä 530 tuhatta kuvaa käsittelyssä ja neljätoista muistikorttia ja 68 ulkoista kovalevyä siirtelemässä 34 teran edestä kuvia toisiinsa yhtä aikaa. Tai Teemu Selänne. Jos Teemu Selänne tulis joskus selittämään Hulille, että se ei osannut ottaa pyykkejä koneesta, koska Hulin työpaikassa on jotain väärin, samalla kun Huli tuskailee tökkivän koneensa kanssa ja lattialla on liian monta kertaa käytetty pyyhe, niin maailma räjähtäisi.

20. Entä piristymään?

Se kun Teemu Selänne kerää hampaitaan lattialta. Tai jos kotona on siistiä, tai lähdetään piknikille, tai on tuotu kukkia, tai on ollut kivat juhlat, tai Horatio on näköpiirissä, tai on ollut Elinan BodyCombat, tai joku on sanonut jotain kivaa Hulista, tai ruoka on valmista. Aika pienilläkin jutuilla. Vielä kun osais laittaa pyyhkeen just optimaaliseen aikaan pyykkiin.

21. Ketä julkisuuden henkilöä hän ihailee?

Jennifer Lopezia. Jostain yläasteelta asti on JLo ollut maailman ihmeellisin ihminen. Joku vuosi sitten Jennifer käväisi Suomessakin, Huli ja yksi toinen Jenniferiä yläasteelta asti fanittanut kaverinsa menivät toki ennen keikkaa Kämpin eteen päivystämään, josko Jenskusta näkisi vilauksen. Ja näkihän siitä, siellä ne oli jossain seuraavan päivän lehtien kuvissakin kuvaajien seassa kun Jennifer hotellista lähti ulos ja siitä oli sitten jotain paparazzi-otoksia otettu.

22. Millainen hän on naisena?

Mitähän ihmettä tähän nyt pitäisi sanoa. Ei niinku että millainen hän on, tai millainen hän on ihmisenä, vaan että millainen naisena? Ööö.. no siis.. ihan onnistunut nainen hän kyllä on, ei siinä. Naisten vaatteet osaa hienosti pukea aina päälleen, ja sitten muutenkin on kyllä ulkoisesti naisen näköinen otus. En kyllä lähtisi yhtään arvostelemaan että huonosti on Huli nainen, ehei, oikein hyvin se sujuu. En sit tiedä tuleeko siitä miinusta että Huli tekee kyllä semmosia ehkä vähän enemmän miehisiksi puuhiksi luokiteltaviakin asioita, nikkaroi kaikenlaista muunmuassa (tikkataulun taustan ja tukipylvään se tuolla pihalla viimeksi laudankappaleista väsäsi), ja kaikista teknisistä vempeleistä on paljon paremmin perillä kuin esim. minä. Mutta en mä kyllä siitäkään lähtis mitään miinus-naispisteitä antamaan. Tosi outo kysymys. Kysyppä joku toinen.

23. Milloin hän tapasi vanhempasi?

Jaa. Kai se oli joskus siinä 2000-luvun alussa. Äidin varmaan Huli tapasi ekaksi, kun kävi meillä joskus mun siskon vieraana, mutta kyllä isäkin siinä aika nopeasti tuli tavattua. I-S-Ä, noin, nyt minäkin tavasin sen, melko nopeasti sujui kyllä minultakin. Hyvin ovat tulleet onneksi toimeen keskenään, äiti varsinkin aina muistaa Hulia ylistää kun sai minut potkittua ruotuun ja ojennukseen.

24. Mikä on hänen uusin villityksensä?

Horatio on melko kokopäiväinen villitys just nyt. Sit jumpasta ja juoksusta sille on tullut kauhea into, ja vielä on tää uus mahtava superkuvankäsittelyohjelma. Ja nyt se sai valmistumisjuhlista kavereiltaan pyytämänsä aikuisten värityskirjan, sitä se on alkanut nyt värittelemään. Joku aika sitten palapelit oli kanssa kauhea hitti, mutta sitten kun ostin sille joululahjaksi semmosen palapelimaton ja hemmetin ison palapelin, niin se into vähän kuivahti kasaan ennen kuin palapeliä oli saatu valmiiksi. Jossain vaatekomeron lattialla se matto ja puoliksi koottu jättipalapeli vieläkin on, niitä ei oo sentään kirppikselle vielä viety.

25. Millainen on hänen kotilookinsa?

No semmonen rento, yllättäen. Töistä kun tullaan himaan niin taitaa se aika usein käydä vaihtaa jotkut semmoset kivemmat vaatteet päälle. Viikonloppuisin se saattaa haahuilla yöpaidassa vaikka kuinka pitkään. Paitsi talvella kun talossa on vaan 22 astetta lämmintä, eli ihan sairaan kylmä, silloin kotilookiin kuuluu villasukat, semmonen joku villakaapusysteemi, ja kaksi päälle heitettyä peittoa. Karvahattu varmaan vielä jossain vaiheessa tulee, ja semmonen lämpöpuku joka päällä voi hypätä vaikka talvisin mereen ja killua siellä pari tuntia ilman että tulee hypotermiaa.

verona (1)

Advertisement

12 kommenttia artikkeliin ”Huli aviomiehen silmin

 1. Tämä oli hurmaava! Nauroin ääneen kohdille 11 ja 19 ;D Taidatte olla aika onnellisia yhdessä :)

  • Kiitos! :) Mä nyt vastaan kommentteihin, että pääsen edes vähän selittämään, hah! Kyllä me onnellisia tosiaan ollaan, ihana kuulla, että se välittyy tästä postauksesta. Rakkaus on ihanaa! <3

 2. Haha! Hei jes! Nyt mulla on todistusaineistoa! Täytyy näyttää tää kohta miehelle ”Kotiavaimet on semmonen normaalisti ihmisten mukanaan kuljettama asia, jota Huli aika harvoin vie talosta ulos.” :D Mä en kans melkein koskaan kanna kotiavaimia mukanani ja saan kyllä aina kuulla siitä. Mies aina sanoo et kaikki muut ihan varmasti ottaa avaimet mukaan kun lähtee jonnekin.. :D

   • Meillä ei oo edes vara-avainta, joten oon kerran jos toisenkin odotellut kiltisti oven takana että mies tulis kotiin.. Mäkin ihmettelin muuten tota maksalaatikkoa kuten Annekin :D Ja pakko vielä kysyä, että mitä vikaa Teemu Selänteessä on? :D

    • Se on pitkä tarina! :D Mutta lyhyesti sanottuna, Teemu ei VARMASTI ole niin kiltti kuin antaa ymmärtää. Eikä se ole, mä tiedän. :)

 3. Jotenkin mä arvasin, kun avasin tän, että tää tulee olemaan ehdottomasti hauskin juttu, mitä oon näitä lukenut. Koska Mr. Longfield saa mut aina naurun partaalle. :D Tälläkin kertaa. :D

  Huli, sulla ei oo hätää, meillähän miehen kanssa on sivupersoonat (miehellä on useampia), jotka keskustelevat toistensa ja ihan oikeiden minien kanssa. :D :D :D Vastailen miehen sivupersoonille yhtä tottuneesti kuin miehelle itselleen. Mutta eipä puhuta siitä enää, tai jää tän päivän blogipostaus julkaisematta, kun joku naapuri näkee tän ja soittaa lanssin pihaan…

  • Kiitos kommentista JonnaH! :)
   Teidän sivupersoonat kuulostaa vielä oudommilta kuin mun ja ”koirien! väliset. Loistavaa kuulla, että muutkin harrastavat samaa keskustelua. :D

 4. Ihana teksti!! Viluisuus, korianteri ja JLo 👍👍 samiksia ollaan muuten, mutta maksalaatikko ja siskonmakkarakeitto – wtf nainen?!?! 😬😳

  • Saarioisten perinteinen maksalaatikko rusinoilla on aivan sairaan hyvää! Kuten on myös äidin tekemä siskonmakkarakeitto. Maksalaatikkoa kiskoin keväällä opintovapaalla pari viikkoa putkeen lounaaksi, sitten tuli stoppi. Nyt kyllä maistuu taas. :P Niin ja kiitos kommentista, J.Lo jyrää AINA! <3

Kommentti ilahduttaa aina!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s