Joulukalenteri 3: Maitosuklaa-pistaasitaatelit

Tyttöjen jouluun on päästy kurkistamaan jo muutamankin postauksen verran. Eikä loppua näy! Suurin osa tämän vuoden joulukalenteripostauksista liittyy jotenkin tyttöjen jouluun. Tänään vuorossa olisi maitosuklaiset pistaasitaatelit, joita syötiin tyttöjen kanssa alkupalana olohuoneen sohvan uumenissa. Taateleita huuhdeltiin alas tämän joulun hitillä – Glöetillä. Onko glögiskumppa teille jo tuttu? Alkosta se oli eilen päässyt taas loppumaan, joten menekki on selkeästi ollut hyvä.

suklaataatelit_c_joulu_.jpg

Taatelit maistuvat minusta joululle. Taatelit ovat tahmeita, pehmeitä ja ehkä aavistuksen hunajalta maistuvia makeita suupaloja, joihin jää koukkuun yhtä helposti kuin irttareihin. Herra Longfield työmatkaili syksyn aikana neljä viikkoa Qatarissa, ja hän toi sieltä tuliaisina mm. jäätävän ison kasan taateleita, joihin jäi itse reissuillaan koukkuun. Qatarin taatelit ovat tuoreita, ja niissä on vielä kuivattujen taateleiden pehmeys tallella. S-marketista ostetut taatelit tuppaavat usein olemaan kuivahkoja, eikä niiden mausta voi puhua edes samassa lauseessa qatarilaisten taateleiden kanssa.

Meillä on siis viimeiset viikot herkuteltu qatarilaisilla taateleilla. Tiesittekö muuten, että taateleissa on hedelmistä eniten sokeria? Tuoreiden taateleiden sokeripitoisuus kun on yli 50 prosenttia, ja kuivattujen jopa 70 prosenttia. Ei siis ihme, että tämä sokerihiiri pitää niistä! Mutta on niissä kuituakin – suunnilleen 7 prosenttia, onhan sekin jo jotain.

suklaataatelit (2)

Osa herran Qatarista mukanaan tuomista taateleista ei ollut ihan halpoja. Mustat, suhteellisen pienet taatelit, maksoivat 40 dollaria per boksi. Taatelit oli pakattu boksiin kuin suklaakonvehdit omiin pieneen papereihinsa. Nämä maltaita maksavat taatelit ovat taatelimyyjän mukaan muslimien pyhiä taateleita, joita he syövät ramadanin aikana. Muslimit uskovat saavansa kyseisistä taateleista proteiinia tai hiilareita, riippuen siitä, syödäänkö niitä parillinen vai pariton määrä. Uskoo ken tahtoo. Herrasta tarina oli sen verran hauska, että överihintaisia taateleita oli pakko ostaa kotiin.

suklaataatelit (1)

Maitosuklaisiin pistaasitaateleihin en tuhlannut hienoja mustia taateleita. Niihin käytin herran ihan tavallisesta qatarilaisesta ruokakaupasta ostamia taateleita, joita meillä on iso laatikko vieläkin jäljellä.

Maitosuklaa-pistaasitaatelit

noin 30 kpl

  • noin 15 kpl pehmeitä, kuivattuja taateleita (kivettömät käyvät myös)
  • 100 g maitosuklaata
  • 25 g voita
  • kuorittuja pistaasipähkinöitä (pieni määrä kannattaa ostaa irtokarkkilaareista)

1. Puolita taatelit pituussuunnassa ja poista mahdolliset kivet taatelien sisältä. Aseta puolitetut taatelit sisäpuoli ylöspäin leivinpaperin päälle.

2. Sulata maitosuklaa ja voi vesihauteessa, sekoita ainekset hyvin keskenään. Täytä esim. pienen lusikan avulla taatelinpuolikkaat suklaa-voiseoksella. Painele suklaalla täytettyjen taateleiden päälle muutamia pistaasipähkinöitä.

3. Nosta taatelit jääkaappiin kovettumaan muutaman tunnin ajaksi.

suklaataatelit (3)

Advertisement

Kommentti ilahduttaa aina!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s