Westerby Gård, Inkoo

westerby gård24_c_matka_

Vuoden ensimmäisenä päivänä vietimme herra Longfieldin kanssa puuhääpäivää. Se tarkoittaa, että takana on nyt yhteensä viisi auvoista aviovuotta. Hääpäivän viettoon olin varannut meille huoneen Westerby Gårdista. Sanooko paikka teille mitään? Kyseessä ei ole uusin design-hotelli Helsingin keskustassa, vaan tavattoman suloinen kartanohotelli Inkoossa.

westerby gård13

Kertoessani työpaikalla missä aiomme hääpäivää viettää, ilmestyi monen työkaverin naamalle iso kysymysmerkki.

Te siis aiotte viettää hääpäivän Inkoon maaseudulla, keskellä ei mitään? Kyllä.

Kartanohotellissa, jonka kehuttu ravintola on vierailunne aikana kiinni? Kyllä.

Hotellissa, jossa ei ole kyseisinä päivinä ketään muita asiakkaita? Kyllä, eikö se ole aika täydellistä?

Ja sitä se oli. Täydellistä!

westerby gård27

Tilan yksi omistajista, Gunilla, oli meitä vastassa vuoden ensimmäisenä päivänä Westerby Gårdin tilan päärakennuksessa. Tänä päivänä tiluksilla seisova punainen päärakennus on valmistunut vuonna 1857. Päärakennus on kolmikerroksinen, ja siinä toimii nykyisin mm. hotellin respa sekä ravintola, joka on kerännyt kehuja kovasti. Meidän vierailumme aikana ravintola ei tosiaan ollut auki, mutta minä olin onneksi jo päässyt maistelemaan ravintolan herkkuja syyskuisella Länsi-Uudenmaan ruokakierroksella muutaman muun bloggarin kanssa.

Gunilla toivotti meidät tervetulleiksi, ja ohjasi meidät päärakennuksen vieressä olevaan hotellisiipeen, joka on päärakennuksesta täysin erillinen punainen rakennus. Tilan hotelliosuus valmistui vuonna 2008, ja se pitää sisällään 10 persoonallisesti sisustettua kahden hengen huonetta. Meille oli varattu kustavilainen huone, joka oli kompakti ja jossa oli ihana sänky tavattoman pehmeillä ja hyvälaatuisilla lakanoilla varustettuna. Niissä nukkuisimme hyvin.

Gunilla toivotti meille mukavia hetkiä, ja sanoi että hänet tavoittaa tarvittaessa puhelimitse. Ja sitten me jäimme herran kanssa Westerby Gårdiin ihan kahdestaan.

westerby gård3westerby gård2westerby gård19

Ihan ensiksi lähdimme patikoimaan. Vaihdoimme ulkoiluvaatteet päälle, pakkasimme reput ja läksimme karttojen kanssa metsään. Kyllä oli puuhääpäivä hyvä viettää metsässä puiden ympäröimänä kuuma kaakao toisessa ja ruisleipä toisessa kädessä. Talsimme kaikessa rauhassa noin kolmen tunnin ajan, pysähdyimme syömään eväitä, ihastelimme jäätynyttä merta ja juttelimme niitä näitä.

westerby gård4westerby gård12westerby gård16

Hotellille palatessamme Gunilla oli lämmittänyt meille saunan ennen pois lähtöään. Kävelimme hotellin käytävää pitkin vain pyyhkeet päällämme kohti lämmintä saunaosastoa – olimmehan paikan ainoat asiakkaat, joten sama se missä asussa siellä köpötteli.

Saunaosastolla meitä odotti myös poreamme, jonka olin vähän niin kuin yllätykseksi varannut käyttöömme. Kuuma sauna ja poreileva vesi tuntui hyvältä pitkän patikkaretken päätteeksi. Aika kului kaikessa rauhassa, saunoimme todella kauan. Mihinkään ei ollut kiire. Se tuntui hyvältä.

westerby gård31

Iltaa päädyimme viettämään hotellin päädyssä olevaan tilaan. Tilasimme inkoolaisesta pitseriasta sapuskaa, ja pelasimme monta erää Carcassonnea kynttilöiden loisteessa. Yhdeksältä marssimme takaisin huoneeseemme, jossa uppouduimme valtavan ihanien lakanoiden väliin katsomaan elokuvaa. Puolen tunnin päästä minä olin jo unessa, herra oli katsonut leffan loppuun asti.

Vaikka hotellin ravintola oli kiinni, oli meille silti toki tarjolla aamupala. Sitä tarjoiltiin itsepalveluperiaatteella hotellirakennuksen päädyssä. Meille oli katettu pöytä kahdelle, ja jääkaapista löysimme kaikki tarvittavat aamupala-ainekset. Oli jotenkin aika absurdia olla kauniissa maalaisromanttisessa hotellissa ihan vain kahdestaan. Pihalla pureva pakkanen teki tuloaan samalla kun me popsimme herkullista aamupalaa yökkärit päällä. Emme viitsineet turhaan vaihtaa edes vaatteita, kun emme kehenkään kuitenkaan olisi törmänneet.

westerby gård42

Aamupalan jälkeen saimme viettää aamupäivää vielä kaikessa rauhassa. Gunilla oli kertonut meille, ettei meillä ollut mikään kiire poistua. Meidän tuli vain pirauttaa hänelle kun haluamme lähteä kotiin. Jossain välissä soitimme Gunillalle ja sanoimme heipat ihastuttavalle puuhääpäivälle Inkoossa, keskellä ei mitään. Täydellistä.

Westerby Gård
Västerbyvägen 95
10210 Inkoo

westerby gård49

47 kommenttia artikkeliin ”Westerby Gård, Inkoo

 1. Aivan ihana ja romanttinen paikka! Mahtava vaihtoehto täyteen buukatulle ketjuhotellille Helsingin keskustassa. Itse saattaisin varata juurikin tuollaisen jälkimmäisen ihan vain siksi, etten ollut tällaisista kuullutkaan. Tulee mieleen kun ajoimme kerran majapaikkaamme myrskyssä Islannin itärannikolla ja saimme olla ison B&B paikan ainoat asiakkaat. Heillä oli sisäpalju ja niin kuunneltiin myrskyn kohkaamista lämpimästä vedestä. Tuo on parasta :)

  • Oli kyllä unohtumaton kokemus! <3 Täytyy alkaa metsästää vastaavia muualtakin. Islantiin olisi myös ihan pakko päästä. se on ollut haavelistalla jo aivan liian pitkään.

  • Kiitokset teille! Westerby Gård oli ihana. Kesällä siellä on varmasti aivan erilainen fiilis, olisipas kiva kokea myös kesäyö Inkoossa. :)

  • Upeaa kuulla, että Westerby Gård on muillekin tuttu! Luin iloisena ennen lähtöä paikan vieraskirjaa, siellä oli oikein mukavia kommentteja tyytyväisiltä asiakkailta. <3

 2. Minäkin luin ensin, että puuhapäivä! :D

  On kyllä kaunis ja ihanan tunnelmallinen paikka. Tuonne varmasti sopiikin hyvin aivan oma rauha – jossain isossa hotellikompleksissa ainoana asiakkaana oleminen alkaisi ehkä käydä vähän aavemaiseksi. Varsinkin tuo aamupalahetki näyttää melko täydelliseltä, kun ei ole muita asiakkaita hölöttämässä ympärillä. :) Onnea hääpäivän johdosta!

  • Kiitos Johanna! Aamupala oli kyllä toden teolla aika ihastuttava. <3 Jos mulla olisi tosi paljon rahaa voisin hyvin varata vaikka Klaus K:n kokonaan itselleni, se olisi aika siistiä!

 3. Mä oon käynyt täällä illallisella kerran, oli kyllä söpö paikka. Mielelläni viettäisin tuolla romanttisen viikonlopun – tosin täytyy myöntää, että mua ehkä vähän oudoksuttaisi, ainakin aluksi, olla ainoat vieraat siellä. :D Mutta mikäs siinä, ihana oma rauha ja poreallas olis kyllä luksusta!

  • Meitä kyllä vähän harmitti, ettei päästy maistelemaan ravintolan herkkuja. Mutta toisaalta falafelitkin olivat ihan ok. Kesällä voisi kyllä käydä täällä myös ravintolan puolella. :P

 4. Olipas tunnelmallinen paikka kauniissa ympäristössä! Mun mielestä kenenkään ei mitenkään tarvisi perustella sitä, jos haluaa juhlia ns. normeista poiketen. Tärkeintä on se, että tekee juhlapäivästä omannäköisen. :) Tuosta paikasta en ollut kuullutkaan, mutta varmasti se olisi varteenotettavana vaihtoehtona, jos tuolta suunnasta joskus majoitusta tarvitsisin. Varmasti aivan huikeaa olla paikan ainoat vieraat!

  • Komppaan sua Noora! Jokainen juhlikoot miten haluaa. :) Tällä kertaa me mentiin näissä merkeissä, katsotaan mitä keksitään vuoden päästä. <3

 5. Hyvää hääpäivää!
  Ihanan näköinen paikka :) Eikös tuo just ole hääpäivän (tai no ylipäätään yhteisen laatuajan) täydellinen kohde: Vähän tämän arkikiireen ja somemaailman ulkopuolella rauhassa :)

  • Kiitos! Ja kyllä se taitaa mennä just noin kuin sanoit. Puhelimet olisi toki voinut jättää pois, nyt kun piti tietenkin pari kuvaa Instaan reissulta laittaa. Ihan vaan silleen nopeesti. ;)

  • Ulkona oli aika viileä, olisiko ollut jotain 15 astetta pakkasta. Mutta sehän on vain vaatetuskysymys! Evästauolla tuli vähän vilu, mutta kun lähdettiin taas liikkeelle, niin kylmyys kaikkosi. Ja viimeistään saunan lauteilla oli taas oikein hyvä. :)

 6. No tällaista ei voi jokainen sanoa tehneensä :)! Ensinnäkin onnittelut vuosipäivästä! Oli varmasti todella romanttinen kokemus ja tunnelma suorastaan huokui ruudun tälle puolelle. Taattua rentoutumista :).

  • Kiitos Jerry! :) Ihana kuulla, että hyvä fiilis paistoi läpi. Inkkoosta suunnattiin suoraan veljenpoikien kanssa viideksi tunniksi Flamingon vesipuistoon, siitä oli rentoutuminen kaukana. :D

  • Oli kyllä aika spessupäivä! Saa nähdä koetaanko vielä joskus uudestaan se, että ollaan hotellin ainoat asiakkaat. Ihan heti sitä ei varmaan kyllä tapahdu.

 7. Onnea hääpäivän johdosta! Kuulostaa (ja näyttää) aivan ihanalta, suorastaan täydelliseltä! <3 Ei ollut minullekaan aiemmin tuttu tuo paikka, mutta voisin hyvinkin kuvitella joskus suuntaavani sinne rauhoittumaan kiireen keskeltä.

  Kuten joku aiempi kommentoija, minäkin luin aluksi puuhahääpäivä. Sellainen pitäisi tosiaan joskus järjestää :D Ehkäpä seuraavalla kerralla!

  • Puuhailu on kivaa, joten ehdottomasta järjestelmään sellaista. :) Ja kiitokset, Westerby Gård oli kyllä ihastuttava ja sillä vietti puuhapäivän oikein mielellään. <3

 8. Mielenkiintoista – enpä ole tuolla suunnalla ajatellut hotelleja edes olevan! Ehkä joskus tällekin tiedolle vielä löytyisi käyttöä. Tosin nyttemmin (ja paljon matkustavina) juhlapäivät kotona tapaamme viettää kotona – jos oikein tsempataan, niin saatetaan lähteä syömään tai elokuviin :-)

  • Meillä menee Pirkko aika samalla kaavalla! Elokuviin meno on jo iso askel, omalla sohvalla kun sarjoja ja leffoja on niin helppo katsella. ;)

 9. Kuulostaa ja näyttää kyllä mukavalta paikalta! Nyt kun me ollaan tovi jo tallattu täällä kaukomailla, on sitä kummasti ruvennut arvostamaan enemmän kotimaan kohteita sekä rauhaa. Pyörikö millaisessa hintaluokassa tämä paikka? :) Täytynee itsekkin ruveta Oulunseudulta kattelemaan tän tyyppistä majapaikkaa. Onnea vielä viisvuotishääpäivän johdosta!

  • Yö maksoi noin 120 euroa ja siihen tuli päälle saunan ja porealtaan käyttö (olisiko ne olleet yhteensä 39 euroa). En tiedä onko kesällä sesonkiaikaan korkeammat hinnat, mutta kyllä tuon hääpäivänä maksaa mieluusti – varsinkin kun hotellissa ei yöpynyt ketään muita. :)

 10. Mun on monesti tehnyt mieli tilata hotelliin pitsaa, mutta se ei ole tuntunut kovin luontevalta, joten on jäänyt tekemättä. Mutta jos on paikassa kahden, ei tarvitse miettiä, mitä respa ajattelee, kun pitsalähetti porhaltaa aulan poikki. :) Kivalta näyttävä paikka tosiaan.

  • Eipä olla mekään ennen sapuskaa hotlaan tilattu, mutta nyt ei ollut muuta vaihtoehtoa. :) Ollaan kyllä viety omat eväät monta kertaa hotellihuoneeseen, sekin vähän silleen salaa, kun on vähän hävettänyt viedä Mäkin hampurilaisia huoneeseen.

 11. Mahtavaa! Ja kun minä etsin ruokapaikkaa Inkoosta, mistään ei löytynyt mitään! Samoiten on tämä paikka minulle tuntematon, vaikka luulin tuntevani jo joka nurkan tästä omasta maankolkastani. Aina oppii! Olen myös ollut hostellissa täysin omineni ja se on ollut täyttä hemmottelua.

  • No nyt laitat vinkin korvan taakse. Ravintola on auki pääsääntöisesti kesäaikaan, muuhun aikaan on tarjolla esim. joulupöytää. Lisätiedot löytyvät hotellin nettisivuilta.

 12. Aivan ihanan oloinen paikka! Jos oikeasti haluu rentoutu niin punainen mökki maalla on sata kertaa parempi vaihtoehto kun joku Helsingin design-hotelli.

 13. Aivan ihastuttava paikka! Kyllä minäkin valitsisin mieluummin tuollaisen keskellä ei mitään kartanon kuin ruuhkaisan hotellin keskellä kaikkea hulinaa! :) ♡
  Järjestääkö kartano tällaisia talvisia yksityismajoituksia ihan yleisesti vai oliko tämä spesiaalitapaus?
  Onnea puuhääpäivänne johdosta!

  Titta / IKILOMALLA

  • Ei tässä ollut mitään spesiaalia. Hotelli on auki ympäri vuoden ja me vaan olimme ainoat jotka olivat varanneet huoneen. :) Tai siis toki meille aika spesiaalia, mutta ei siis maksettu mitään ylimääräistä yms.

 14. Kuulostaa siltä, kuin mökillä olisitte olleet! Aikamoista saada koko hotelli käyttöön ihan itsekseen. Olitteko varaustilanteessa tietoisia siitä, että näin se tulisi menemään, eli oliko tuo hiljaisuus suunniteltu juttu vai mukava yllätys?

 15. Tosi ihana hotelli! Tykkään tosi pajon juuri tällaisista pienistä idyllisistä hotelleista. Espanja-syksynäni Pohjois-Espanjaa kierrellessä joka kerta valittiin juuri tällainen pieni, ja joskus mekin oltiin siellä miehen kanssa sitten ihan kahdestaan. Oli aikasta mukavaa! Ja onnea puuhääpäivän johdosta!

  • Mukava kuulla, että muutkin ovat saanet kokoa yksin hotellissa -fiiliksin. :) Espanja on niiiiin ihana. Sinne pitäisi päästä taas uudestaan! ❤️

 16. Tästä tulee mieleen työreissu pariksi päiväksi Rantasalmelle, jossa yövyin yön televisiostakin tutussa Ruusuhovissa (http://www.ruusuhovi.fi/) vuosia takaperin. Olin hotellin ainoa asiakas talvella ja henkilökunnankin edustaja nukkui yön muutaman kilometrin päässä kotonaan. No ei ollut kylillä paljoakaan tekemistä, joten kävin korjaamassa eläkkeellä olevan herrasmiehen nettiyhteyden keskellä ei mitään. Herrasmies oli tyytyväinen ja hänen nuori aasialaisvaimo tarjoili maukkaan illallisen. Eli Suomessa todella voi saada ainutlaatuisia elämyksiä ihan arkipäivinäkin, kun pitää silmät auki ja mielen avoimena.

  • Kuulostaa oikein mukavalta, todellinen win-win-tilanne kaikille! Suomi on upea matkailumaa, meillä meni heti aikaa ennen kuin ymmärsimme sen, mutta tästä edespäin kotimaanmatkailua tullaan tekemään entistä enemmän!

Kommentti ilahduttaa aina!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s