Chalupa avasi ovensa Kauniaisissa

Kauniaisten välittömässä läheisyydessä on tähän asti ollut kolme ravintolaa, joista olemme pitäneet. Ne taitavat kyllä olla aika pitkälti myös alueen ainoat ravintolat.. Yksi on Kauniaisten keskustassa sijaitseva Moms, toinen on Nihtisillassa Espoon puolella oleva Peshawar ja kolmas on Kilon KG. Helmikuussa Kauniaisten ravintoloiden lukumäärä kuitenkin kasvoi, kun sinne avattiin minun tietämyksen mukaan Suomen neljäs Chalupa-ravintola. Me kävimme testaamassa Chalupan fast casual –konseptin heti avajaispäivän jälkeen.

chalupa2
Chalupa on osa Kotipizza-groupia. Sen kantavana ideana on raikas meksikolainen ruoka, jota ei tarvitse odotella maha muristen. Ruoka valmistetaan asiakkaan silmien alla, hyvin pitkälti samaan tapaan kuin Subwayssa tehdään patonkeja. Chalupan fast casual –konsepti on meille entuudestaan tuttu ainakin Friends & Brgerista, joiden hampparipihvit sekä ranut kuuluvat kyllä alansa parhaimpiin.

Chalupasta ei saa hamppareita eikä ranuja, siellä syödään burritoja, tacoja sekä nachoja erilaisten täytteiden sekä kastikkeiden kera.

chalupa3

Astuessamme herra Longfieldin kanssa sisään uudenkarheaan Chalupaan, viehätyin heti paikan freesistä ja persoonallisesta sisustuksesta. Tuoleille oli levitetty värikkäitä meksikolaisia mattoja, ja seinillä oli suuria värikylläisiä kuvia.

Päästyämme ravintolan perällä olevalle tilaustiskille, alkoi tiskin takana oleva nuori herra puhua meille englantia.

Okay. So we don’t have any clue how this is working. So many choices.. Mitä sä haluisit herra Longfield syödä? Ei, mä en tiedä vielä mitä haluan. Sano sä eka jos oot valmis. What is that naked burrito? Oh, it’s like a salad? I will take one of those. Mitä sä herra tilasit? Tommosen quesadillan. Yes, no beans for me. Yes, rice please, etc..

chalupa4chalupa8chalupa7

Tilaus saatiin lopulta tehtyä yllättävän helposti, vaikka valinnanvaraa oli paljon ja toki sormi meni ensin kaikkien erilaisten valintojen kanssa suuhun. Tilauksen olisi voinut kyllä tehdä suomenkin kielellä, jos englanti ei taivu, mutta me tilattiin ruoat rallienglannillamme ja ihan oikein ne taisi mennä.

Jäimme syömään paikan päälle ravintolaan, ja olin hieman pettynyt siitä, että tarjoiluastiat olivat kertakäyttöisiä. Varsinkin muoviset aterimet olivat aika hankalat – herra Longfield sai yhden haarukan rikkikin yrittäessään pilkkoa kuumaa quesadillaansa sopiviksi suupaloiksi.

chalupa5chalupa6

Ruoka oli kuitenkin kertiksistä huolimatta meistä hyvää pikasafkaa. Oli mukava huomata, että paikka veti porukkaa, ja muutenkin olen huomannut ravintolassa olevan välillä oikein ruuhkaa kun olen sen ohi autolla karauttanut.

Katuruoka on ollut jo pidempään kovassa nosteessa, ja toivon, että Chalupa vakiinnuttaa asemansa Kauniaisten keskustassa ja vetää porukkaa hyvin myös alkuinnostuksen jälkeen.

chalupa1

Kommentti ilahduttaa aina!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s