Pizzeria Grosseto Vinohrady, Praha

Prahassa sataa lunta. Kaikkialla on valkoista. Olemme shoppailleet koko päivän kahden ystäväni kanssa Arkády Pankrác -ostoskeskuksessa, jossa Visat vinkuivat kuumimpaan alennusmyyntiaikaan kuin viimeistä päivää noin seitsemän tunnin ajan. Olemme käyneet suihkussa ja laittaneet päällemme hieman glitteriä ja silmiin mustat rajaukset. On aika aloittaa lauantai-illan vietto.

Pizzeria_Grosseto_Prague5

Prahassa asuvani ystäväni on varannut meille pöydän Prahan parhaaksi nimetystä italialaisesta ravintolasta. Pizzeria Grosseto Vinohrady sijaitsee lyhyehkön metro- sekä ratikkamatkan päässä Prahan vanhasta kaupaungista. Suuntaamme ravintolaan ystäväni perässä. Hän neuvoo, miten ostamme metroon liput ja johdattaa meidät tottuneesti ensin oikeaan metroon ja sen jälkeen oikeaan suuntaan menevään ratikkaan. Kätevää, kun ei tarvitse itse roikkua jatkuvasti nenä kiinni karttakirjassa.

Hyppäämme ratikkamatkan päätteeksi muutaman loikan loskaisen suojatien yli, ja sen jälkeen olemme Pizzeria Grosseton etuovilla. Paikka on tupaten täynnä. Astumme sisään ja ystäväni juttelee tarjoilijalle, joka johdattaa meidät pöytäämme ravintolan takaseinälle.

Pizzeria_Grosseto_Prague1

Saamme menut käteemme ja alamme tutkia niitä. Ei ihan helppo tehtävä, valinnanvaraa olisi vaikka kuinka ja lopulta menen niin shokkiin, että tilaan alkuun tomaattikeiton ja pääruokasi vuohenjuustosalaatin. VUOHENJUUSTOSALAATIN PRAHAN PARHAASSA ITALIALAISESSA RAVINTOLASSA, jonka pitsat paistetaan 10 vuotta vanhalla aidolla kiviuunilla. Mikä mua vaivaa?! Onneksi toinen ystävistäni on sen verran fiksu, että tilaa sen kehutun pitsan.

Tomaattikeitto on todella hyvää! Niin on kyllä salaattikin, mutta annos on aika pieni ja annoskateushan siinä iskee, kun katsoo samassa pöydässä olevia pasta- sekä pitsalautasia. Onneksi saan maistaa molempia isolla kädellä.

Pizzeria_Grosseto_Prague7Pizzeria_Grosseto_Prague6Pizzeria_Grosseto_Prague8

Ruoka siis toimii ravintolassa hyvin, mutta palvelu tökkii. Tai ei oikeastaan töki, se on hieman tökeröä. Tiedä sitten johtuuko se vieraasta kielestä, jota tarjoilijat joutuvat meille puhumaan. Ravintola kehuu palvelutasoaan omilla verkkosivuillaan, mutta meistä siinä olisi parantamisen varaa. Kävimme tyttöjen viikonlopun aikana itse asiassa saman ketjun toisessakin ravintolassa, jossa palvelu pelasi englannillakin aivan tautisen hyvin. Grosseto Marinasta tulette kuulemaan bloginkin puolella vielä uudestaan.

Pizzeria_Grosseto_Prague3

Istumme, juomme sekä syömme kaikessa rauhassa. Grossetossa on hälinää, mutta se ei tällä kertaa haittaa yhtään – meistä kolmesta lähtee nimittäin varmasti eniten ääntä. Nauramme vedet silmissä tyhmille jutuillemme. Päivä on ollut pitkä, olemme olleet liikkeessä koko päivän ja jo se vaikuttaa juttujen tasoon. Ruoan päätteeksi alkaa hieman väsyttää, ja päätämme lähteä yksille lähemmäksi vanhaa kaupunkia, josta pääsee nopeasti hotellin vällyihin jos väsymys ottaa kokonaan vallan.

Hyppäämme ratikkaan, joka tuo meidät ystäväni kodin lähelle. Kipitämme aiemmin bongaamaamme cocktail-baariin, mutta se on niin täynnä, ettei sisään ole mitään asiaa. Päätämme lähteä poikkeamaan yhdessä Prahan sadoista sisha-baareista. Ilta jatkuu räkätyksen parissa. Jossain vaiheessa baarin työntekijä tulee jopa tiedustelemaan meiltä, onko meillä kaikki hyvin. Samalla hän tiedustelee ystäväni puhelinnumeroa. Sitä ei heru ja me jatkamme räkätystä.

Grossetto Vinohrady
Francouzská 2, náměstí Míru, Prague 2
online-pöytävaraus onnistuu

Pizzeria_Grosseto_Prague2_c_matka_

Advertisement

2 kommenttia artikkeliin ”Pizzeria Grosseto Vinohrady, Praha

  1. Kuulostaa mielenkiintoiselta, rakastan italialaista ruokaa :) Hyvä, että sait maistaa pizzaa ja pastaa ystäviltäsi, nam. Täytyy sanoa, että itselleni palvelu on puoli ruokaa ja sillä, että se on ystävällistä ja huomaavaista on äärimmäisen tärkeää onnistuneen kokemuksen saamiseksi. On ihanaa, että Helsingistä on alkanut löytyä tällaisia helmiä. Iltanne kuulosti erittäin onnistuneelta!

    • Olen täysin samaa mieltä, palvelu jopa pelastaa osittain hieman kökköä ruokaa. Tällä reissulla meillä oli onneksi keskenämme niin hauskaa, ettei tökerö palvelu päässyt häiritsemään juuri yhtään. Ja edelleen olen sitä mieltä, että tökerö palvelu saattoi johtua siitä ettemme puhuneet paikallisten kanssa samaa kieltä juuri yhtään.

Kommentti ilahduttaa aina!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s