Toscana-ilta & Matsu-viinit & Pulled Pork

Me ollaan lähdössä kesäkuun lopulla kahdeksi viikoksi Italiaan. Jee! Ensimmäisen viikon majailemme 16 hengen kaveriporukalla isossa talossa Toscanassa, josta jatkamme herra Longfieldin kanssa matkaa kahdestaan ainakin kohti Cinque Terreä, Gardajärveä sekä Venetsiaa. Ei huono!

Järjestimme meillä viime viikon torstaina Toscana-illan, jonne olimme kutsuneet kaikki tyypit, jotka ovat tulossa mukaan Toscanaan. Emme tunne kaikki toisiamme, ja rennon illan aikana oli mahdollisuus tutustua uusiin mukaviin tyyppeihin hyvän ruoan ja juoman merkeissä.

matsu wine and pulled pork (7)

Teimme herran kanssa vieraille purtavaa, jonka lisäksi tarjolla oli liuta Matsu-sarjan punaviinejä, joita saimme testattavaksi kevään kunniaksi Viikon viinin kautta. Matsu-sarjan viinit ovat varmasti monelle jo ainakin etikettien puolesta tuttuja. Etiketeissähän komeilee kolme miestä: El Picaro (kloppi), El Recio (äijä) sekä El Viejo (ukko). Etiketeillä on myös ihan oikea tarkoitus, ne kertovat pullossa olevasta viinistä – mitä iäkkäämpi herra etiketissä on, sen pidempi tammikypsytys viinillä on takanaan, ja sen iäkkäämmät viinirypäleköynnökset on kyseessä. Kaikki Matsu-sarjan viinit on valmistettu Tempranillo-rypäleistä.

matsu wine and pulled pork (3)matsu wine and pulled pork (6)matsu wine and pulled pork (1)

Matsu-sarjan viineistä meille oli entuudestaan tuttu sarjan nuorin tapaus, eli El Picaro. Kyseistä täyteläistä punaviiniä joimme mm. viime kesänä ystävien kanssa piknikillä Auroran puistossa (piknikpostauksessa vilahtaa muuten pari kuvaa harmaasta karvaisesta kaverista, tuli vähän surku ja iso ikävä kuvia katsellessa..).

Pyysimme kaikkia Toscana-iltaan osallistuneita kertomaan kommentteja maistelemistamme viineistä. Kokosin alle illan aikana tulleita mielipiteitä viineistä.

Matsu El Picaro

Kloppi on herttainen, väsymätön ja nahkainen, mutta kuitenkin lopulta aika kökköä verrattuna sarjan vanhempiin miehiin.

Matsu El Recio

Äijä on mausteinen ja pirteä. Elämänhaluisempi kuin kloppi ja äijä. Rehellinen, viinaisa, mutta silti helposti juotavissa oleva.

Matsu El Viejo

H*lvetin hyvää! Tuoksu on miellyttävä ja hyvä. Pehmeä, lempeä, hilloisa ja helposti juotava. Ukko-viini sopisi varmaan loistavasti pihvin kaveriksi.

matsu wine and pulled pork (5)matsu wine and pulled pork (8)

Viineistä jatketaan luontevasti ruokaan. Tarjosimme vieraille Matsu-viinien kaveriksi juustolautasen, sekä pitkään ja hartaasti muhinutta pulled porkkia. En ole koskaan tehnyt pulled porkkia itse, ja nytkin herra Longfield kokkaili murean possun pöytään asti (minä valitsin vain tarjoiluastian). Pulled porkkia tarjoiltiin bruchettan tapaan tulisen salsan, ruohosipulituorejuuston ja rapeiden patonkiviipaleiden kanssa. Nam!

Olut Pulled Pork

annoksesta riittää syötävää noin 10 hengelle

  • 4 kpl pienehköä keltaista sipulia silputtuna
  • 1 kpl yksikyntinen valkosipuli murskattuna
  • 2 tl chilijauhetta
  • 2 tl suolaa
  • 2 tl kuminaa
  • 2 tl kuivattua korianteria
  • 2 tl ruskeaa sokeria
  • 1 kg porsaan luutonta kylkeä
  • 1 kg porsaan kassleria
  • n. 4 dl olutta (meillä oli Gauloise Brunea)
  • n. 3 dl vastapuristettua appelsiinimehua
  • n. 3 dl Puljongin kanalientä
  • BBQ-kastiketta maun mukaan (meillä oli Bronko’s Smoke House BBQ -kastiketta)
  • suolaa ja mustapippuria

1. Silppua sipulit ja murksaa valkosipuli. Aseta sipulit uunivuoan pohjalle.

2. Sekoita esim. morttelissa mausteseos (chili, suola, kumina, korianteri ja ruskea sokeri). Hiero mausteseos tasaisesti lihojen päälle, hiero mausteseosta ihan joka puolella lihoja. Aseta maustetut lihanpalat sipuleiden päälle uunivuokaan.

3. Sekoita kulhossa olut, appelsiinimehu sekä kanaliemi sekaisin. Kaada seos lihojen päälle uunivuokaan.

4. Nosta uunivuoka (meillä oli käytössä kaksi vuokaa, sillä lihaa oli niin paljon) 125-asteiseen uuniin noin 6-8 tunniksi. Liha on valmista kun sen sisälämpötila on noin 85-90 astetta. Kääntele lihoja mahdollisuuksien mukaan muutaman kerran kypsennyksen aikana ympäri. Lihoja on myös hyvä kostuttaa pari kertaa kypsennyksen aikana uunivuoassa olevalla nesteellä.

5. Siirrä valmis liha pois uunivuoasta, poista ylimääräinen läski ja revi liha lopuksi esim. haarukan avulla sopiviksi suupaloiksi.

6. Lisää suolaa sekä mustapippuria oman mauan mukaan. Mukaan voi sekoittaa myös BBQ-kastiketta, mikäli lihaan haluaa enemmän makua (suosittelemme).

matsu wine and pulled pork (2)matsu wine and pulled pork (4)

Postauksen viinit saatu yhteistyön merkeissä Viikon viinin kautta.

p.s. Me ollaan hot! Jos et usko, kurkkaa Edessä on pitkä kuuma kesä -postaus, ja anna sen jälkeen meille äänesi Blogiringin Kesän kuumin blogi -äänestyksessä (meidät löytää ruokablogien alta). Äänestäneiden kesken arvotaan 300 eurolla Arabian kesäisiä astioita! Onnea arvontaan ja kiitos jokaisesta äänestä.

kesän kuumin blogi blogirinki

6 kommenttia artikkeliin ”Toscana-ilta & Matsu-viinit & Pulled Pork

    • No niin on! Mahtavaa kun kesä taitaa vihdoin olla täällä. Läpimiä iltoja on ollut ikävä, niistä pääsee onneksi nauttimaan ihan kohta Italiaan. :)

    • Saa nähdä kuinka tungosta Venetsiassa on! Vähän jo pelottaa. Mutta hyvin me mukaan mahdutaan. :) Barcelona in IHANA, tuhat kertaa ihanampi kuin mikään Italiassa. <3

Kommentti ilahduttaa aina!