Talon väri – ei ihan helppo päätös

Meille tipahti tiistaina postilukkuun oikein mieluinen kirjekuori – myönteinen rakennuslupa! Eli tässä sitä nyt ollaan, ison askeleen verran lähempänä yhteistä unelmaamme. :)

Tänään meillä vierailee välittäjä Remaxilta, ja pian meidän tämänhetkinen asuntomme on myynnissä. Apua! Hommat alkavat siis lähiviikkojen (ja -kuukausien) aikana edetä ihan kamalalla tohinalla, metsurikin on tulossa heilumaan tontille moottorisahansa kanssa ihan tässä kohta. Ja kun ensimmäinen puu tontilla on kaadettu, ollaan jo aika lähellä sitä hetkeä kun pääsemme herra Longfieldin kanssa maalaamaan iki-söpöä Kannustaloamme. :) Eli eiköhän ole aika valoittaa tulevan talomme väriä.

Talon väriä ei päätetty päivässä eikä parissa. Talon värin päätöksenteon yhteydessä ajettiin kamalan monta kilometriä autolla pitkin ja poikin erinäisiä omakotitaloalueita. Välillä mukaan raahattiin kamera, mutta niinä kertoina kun se ei ollut mukana, napattiin kännyköillä kuvia kivan värisistä taloista.

Meillä oli alunperillä selvillä, että talosta ei tule punaista tai keltaista, kaikille muille väreille olimme avoimia. Tärkeimpänä kriteerinä oli suhteellisen vaalea väri, sillä talomme tulee olemaan yksikerroksinen, ja minusta liian tumma väri antaa talosta todellisuutta matalemman vaikutelman. Muuttovalmiit Kannustalot toimitetaan pohjamaalattuina, joten talon varsinainen maalaus jää ostajan kontolle.

Ihan ensiksi haaveilimme molemmat ns. Kannustalon sinisestä tai sinisen harmaasta talosta. Oikeastaan tämä haave ei ole ihan kokonaan vielä poistunut, vaikka olemmekin päätyneet erääseen toiseen väriin. Jossain matkanvarrella mietimme myös beigen eri sävyjä, mutta ne jäivät unholaan erisävyisten harmaiden tavoin.

Kiertelimme Kariston omakotitaloalueella leidien Karisto-reissulla, ja postauksen kuvat on napattu kyseisen reissun kävelylenkiltä. Ensimmäisessä kollaasissa olevaan siniseen väriin olen kovin ihastunut. Väri sointuu ihanasti punaisen katon kanssa, ja sellainen punainen tiilikattohan on meillekin tulossa.

talon väri

talon väri

talon väri

Löysimme omakotitaloalueelta myös muutaman lempeän vaaleanvihreän talon, ja taitaapa kuulkaas olla, että meille tulee vihreä talo! Anoppini oli hauska kun hän kysyi herra Longfieldiltä talomme väriä, herran vastattua ”semmonen vaaleenvihree, ja sit punanen katto”, anoppini sai pienen naurukohtauksen ja kysyi ”eiku oikeesti minkä värinen siitä tulee?”.

En oikeastaan tiedä miksi olen kovin ihastunut vaaleanvihreään, mutta jostain syystä näen päässäni tontillamme seisovan vaaleanvihreän talon punaisen tiilikaton kera. Soratien talolle näen myös punaisena. Mikäli yritän ajatella tontille sinistä taloa, en vain pysty piirtämään siitä kuvaa päähäni, joten vaaleanvihreän luulisi olevan lopullinen päätöksemme.

Ihan mikä tahansa vihreä ei kelpaa. Juuri sen oikean vaaleanvihreän sävyn metsästys on rankkaa, sillä väri menee helposti liian kirkkaaksi tai liian tummaksi. Emme halua kuitenkaan kirkkaan mintunvihreää taloa emmekä myöskään kuusenväristä tummaa taloa. Ihan lopullista väriä emme ole vielä valinneet, värejä on pakko kokeilla laudanpätkiin tontilla siinä vaiheessa kun talon maalaus on ajankohtainen. Alla olevien talojen värit ovat kuitenkin jo hyvin lähellä sitä mitä haluamme. Ja tuo punainen katto sopii niin ihanasti vihreään, mutta sehän on selvää, sillä punainen on vihreän vastaväri, ja näin ollen värit korostavat toinen toisiaan.

talon väri

talon väri

talon väri

Advertisement

8 kommenttia artikkeliin ”Talon väri – ei ihan helppo päätös

 1. Onnea rakennusluvasta!

  Ohhoh, aika yllättävä väri! Mutta ei ollenkaan hullumpi, varsinkin kun katto on punertava. Tuollainen kaunis murrettu vaaleanvihreä sopii kyllä hyvin teidän talon tyyliin.

  • Jeee, edes yksi on meidän kanssa vihreän kannalla! Vihreitä taloja on muuten oikeasti aika vähän, joten ehkä me myös erotuttaisiin vihreän värisellä talolla (toivottavasti eduksemme). ;)

 2. olet käynyt kuvaamassa kaikki naapuruston talot :-) meillä on nyt vihreä talo ja kohta vihervaara. Meilläkin mietitään vihreää seuraavaankin. Arkkitehti tosin kylvi epäilyksen siemenen. Sanoi, että koulussa opetettiin vihreän olevan haastava väri, koska luonnon kanssa on vaikea kilpailla.

  • Kyllä kameraan on tosiaan muutama talo tullut kuvattua! Taidan olla ihan kunnon stalkkeri. :)

   Vihreä Vihervaara, musta se kuulostaa niin hyvältä! Mutta on kyllä totta, että luonnon kanssa vihreä on aika haastava väri.. Me tosin haaveillaan hyvin vaaleasta vihreästä, jota ei metsästä löydy. Ja talon ympärille on tulossa isot terassit ja paljon valkoisia yksityiskohtia, joten ihan yksin vihreä talo ei vihreän nurmikon keskellä onneksi ole. Ja onpahan sitten hyvä syy tehdä tosi värikäs ja iso puutarha! :)

Kommentti ilahduttaa aina!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s