Toinen tähti oikealla ja suoraan aamuun

Lauantaiaamu valkeni ihanan aurinkoisena, joka oli oikein mukavaa, sillä lauantai oli täynnä kesäistä tekemistä. Ensin tiedossa oli jo perinteeksi tullut viikonloppubrunssi, jonka jälkeen suuntasimme masut täynnä kohti Suomenlinnan kesäteattaria, jossa pyörii tänä kesänä Peter Pan. Mikä-mikä-maahan tutustumisen jälkeen pyörimme vielä tunnin jos toisenkin kesäisessä Suomenlinnassa, kierrellen sen pieniä polkuja ympäriämpäri jutellen samalla niitä näitä.

Brunssipaikaksi olin valkannut täksi viikonlopuksi Panimoravintola Bruuverin. Bruuveri sijaitsee Kampin kauppakeskuksessa ja brunssia siellä ollaan tarjoiltu minusta vasta muutaman kuukauden ajan. Olin valkannut Bruuverin tämän viikonlopun brunssipaikaksi jo iät ajat sitten, ja meillä kävi hyvä tuuri, sillä jokunen aika sitten Bruuverin brunssille sai ostettua lahjakortin facediilin kautta. Lahjakortti kädessä suuntasimme siis lauantaina Bruuverin brunssille, josta saatte lukea tarkemmin joskus toiste, sillä brunssit ansaitsevat tässä blogissa aina ihan oman postauksen. Jatketaan matkaa siis kohti Suomenlinnaa..

Hyppäsimme klo 13.00 JT-Linen botskiin Kauppatorilta. Ilma oli niin lämmin, että päätimme viettää pienen merimatkan yläkannella, vaikka kaikki istumapaikat olivatkin jo varattu. Menimme seisomaan botskin perään, jossa sain napsittua muutaman mukavan kesäisen kuvan.

Peter Pan alkoi kello 14.00, joten meillä oli hyvin aikaa siirtyä teatterin oville jonottamaan hyviä paikkoja eturiveiltä. Tänä kesänä Suomenlinnassa tosiaan pyörii Peter Pan, joka sai ensi-iltansa aiemmin tällä viikolla. Viime vuonnahan olimme katsomassa Ronja Ryövärintytärtä, jossa lavalla nähtiin mm. Iina Kuustonen. Iina sattuu olemaan kovasti Herra Longfieldin mieleen, joten hymähtelin kovasti sisältäpäin, sillä sain tänä vuonna katsella Riku Niemistä (joka taas on kovasti minun mieleeni) koko esityksen ajan. Hahah!

Hesari kirjoitti tämän päivän numerossaan oman arvostelunsa esityksestä – arvostelu ei ollut kovin hyvä (tai ainakaan ylistävä). Siinä mm. vähäteltiin Peter Panin (Riku Nieminen) sekä Kapteeni Koukun (Robin Svartström) roolisuosituksia. Minä ja herraseni ollaan asiasta ihan eri mieltä, Riku sekä Robin vetivät esityksen meistä todella hyvin, ja molemmat hahmot olivat meidän suosikkejamme (Simo-nimisen merirosvon lisäksi). Vaikka esityksen aikana sai nauraa ihan tosissaan, pääsi minulta myös muutama kyynel siinä vaiheessa kun Leena oli lähtemässä Mikä-mikä-maasta. Niisk.

Ja kyllä siinä hesarissa muuten onneksi kehuttiin edes jotain.

Hieman nukkavierusta visualisoinnista huolimatta esityksestä löytyy toki vauhtia ja näyttävyyttä. Taistelukoreografiat ja säästellen käytetyt lentokohtaukset ovat vaikuttavia.

Menkää siis ihmeessä katsomaan Peter Pan tämän kesän aikana, ei se hesari ollut oikeassa silloinkaan kun väittivät valkokärpässientä herkkusieneksi.

Esityksen jälkeen lähdimme sitten kiertelemään suloista Suomenlinnaa. Ihmisiä oli paikalla todella paljon, suurin osa vietti päivää piknikin merkeissä nurmikoilla tai kallioilla lojuen. Reippailijoitakin oli – törmäsimme useisiin koiranulkoiluttajiin, kiinalaisiin turistiryhmiin, lapsiperheisiin sekä pyöräilijöihin. Ilta toi mukanaan taivaalle synkkiä pilviä, joten kuuden jälkeen meidän oli aika tallustaa kohti botskia ja Kauppatoria. Ehdimme kotiin juuri sopivasti ennen sateen alkua, ja loppuilta sujui mukavasti jalkapallon ja jäätelön parissa sohvan uumenissa mötkötellen.

Suomenlinnasta tarttui kameran muistikortille kesäisiä kuvia, joita törkkään tähän postauksen loppuun. Oikein leppoisaa viikonlopun jatkoa!

6 kommenttia artikkeliin ”Toinen tähti oikealla ja suoraan aamuun

  1. Ihania Suomenlinnan kuvia, kiitos niistä! Pitää itsekin suunnata Suomenlinnaan ja ottaa Jimi mukaan. Suomenlinna on kiva ulkoilmamuseo, johon koiratkin voi tutustua omalla tavallaan, kiva kun koiranulkoiluttajatkin ovat löytäneet paikan :).

    • Eipä mitään! Kiva, että kuvat kelpaavat. :)
      Meidän karvaiselle kaverille Suokki on vähän liian hardcore-reissu. Mä en todella jaksa kantaa sitä takaisin lautalla, saati takaisin autoon. ;) Jimi on onneksi niin vanttera, että jaksaa sekoilla tuolla varmasti vaikka koko päivän!

  2. Kesä-Helsinki on kyllä ihana. Suokissa en olekaan vielä tänä kesänä käynytkään, Kesälomalla voisi tehdä päiväretken.

    • Kyllä Suomenlinnassa on ainakin kerran kesässä käytävä. :) Onneksi olimme siellä eilen, tänään ilma olisi ollut aika kaamea..

  3. Paluuviite: Rakkaudesta Helsinkiin: Suomenlinna | Keltaisessa keittiössä

  4. Paluuviite: Rakkaudesta Helsinkiin: Suomenlinna – Tasty Travelissimo

Kommentti ilahduttaa aina!