Mehevä mustikka-jogurttikuivakakku

mustikka-jogurttikakku

Blogin kautta aikojen lähes suosituin postaus on ollut mehevän vanilja-suklaa(kuiva)kakun resepti. Eikä se mikään ihme kyllä ole, kyseinen kakku on kaikessa yksinkertaisuudessaan hirmuisen hyvää ja sopii kahvipöytään kuin nakutettu.

Tällä kertaa otetaan käsittelyyn toinen lemppari(kuiva)kakkuni. Mehevä mustikka-jogurttikakku maistuu erityisen hyvältä kesällä tuoreista mustikoista tehtynä, mutta mikään ei estä tekemästä sitä syksyllä tai talvella pakastetuista marjoista. Kakku on ihanan kostea paksun kreikkalaisen jogurtin vuoksi, joten kuivakakusta ei tämän herkun kohdalla voi oikeastaan puhua, vaikka kakku tehdäänkiin perinteiseen kuivakakkuvuokaan.

mustikka-jogurttikakku

Vein kakun kesällä ex-naapurillemme, joka asustelee nykyään muumitalossa Siuntiossa. Saimme ihastella illan aikana komeaa ukkosmyrskyä, rajua sadetta ja lopulta myös kauniin aurinkoista ja sateen virkistämää iltaa.

Suolaisilla herkuilla ja meidän tuomalla kakulla herkuteltiin kynttilänvalossa sateen hakatessa keittiön ikkunaan. Tunnelma oli mukava ja lämmin, komeat myrskypilvet pimensivät koko taivaan ja me kahvittelimme lämpimässä muumitalossa vaihtaen kuulumisia kuluneiden kuukausien ajalta.

ukkosmyrskyorkidea ja kynttilämustikka-jogurttikakku

Mehevä mustikka-jogurttikakku

  • 200 g vehnäjauhoja
  • 2 rkl maissitärkkelystä (Maizena)
  • 1 rkl leivinjauhetta
  • ½ tl suolaa
  • 3 kpl luomu kananmunaa
  • 200 g ruokosokeria
  • 250 ml kreikkalaista jogurttia
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 sitruunan kuori raastettuna
  • 200 g tuoreita mustikoita (pakastemarjatkin käyvät varmasti)

1. Lämmitä uuni 180-asteiseksi. Voitele kakkuvuoka rasvalla.

2. Sekoita isossa kulhossa vehnäjauhot, maissitärkkelys, leivinjauhe sekä suola sekaisin.

3. Vispaa toisessa kulhossa kananmunat, sokeri, jogurtti, oliiviöljy sekä raastettu sitruunan kuori. Sekoita tämän jälkeen kuivat aineet märkään seokseen.

4. Lisää taikinaan lopuksi mustikat ja kääntele taikinaa varovasti muutaman kerran.

5. Paista uunin keskitasolla 30-40 minuuttia. Kakun tulee olla täysin kypsä. Voit testata kakun kypsyyttä esim. puisella cocktailtikulla, tikun pään tulee olla kuiva kun nostat sen taikinasta.

6. Anna kakun jäähtyä kokonaan ennen kuin kippaat sen tarjoilulautaselle.

mustikka-jogurttikakku

11 kommenttia artikkeliin ”Mehevä mustikka-jogurttikuivakakku

  1. Paluuviite: Mehevä mustikka-jogurttikuivakakku | Herkkusuu.fi

    • Semmoista normaalia kuivakakkuvuokaa.. :) Varmaan noin 2 litraista. Kakkuvuoka on saatu äidiltä ja se on tosi vanha, mutta 2 litraa on varmasti aika hyvä arvaus.

Kommentti ilahduttaa aina!