Mehevä vanilja-suklaa(kuiva)kakku

Ettehän ohita tätä reseptiä ajatellen, että kuivakakut ovat tylsiä ja kuivia?! Tämä mehevä vanilja-suklaakakku ei nimittäin ole tylsä eikä kuiva! Taisin muuten jossain aiemmassa postauksessa mainita tämän kakun nimellä kostea vanilja-suklaakakku, vaikka ”oikealta” nimeltään hän onkin mehevä (ei kuivakakku ehkä kuitenkaan voi olla kostea, siinä on vähän liian suuri kontrastiero).

mehevä vanilja-suklaakakku

Tein tätä samaista kakkua vuosia sitten aika usein. Kerran (vuosia vuosia sitten) kiikutin kakun jopa anoppilaan jouluaattona, mutta vaikka kuinka kehuin kakkua ei sitä tainnut maistaa kuin anoppi, herra Longfield ja mä. Kakku saattaa näyttää tosiaan tylsältä ja kuivalta, mutta jos siitä nappaa palan, tahtoo varmasti myös toisen! Tässäpä olisi siis tarjolla perinteinen, helppo, maukas ja nopea luottokakkuresepti, joka yllättää maullaan ainakin jokaisen suklaafanin.

vanilja-suklaakakku

Mehevä vanilja-suklaakakku

  • 200 g voita
  • 170 g hyvälaatuista tummaa suklaata
  • 2 dl sokeria
  • 3 kpl luomu kananmunaa
  • 1 vaniljatanko raaputettuna (tai 1 rkl vaniljasokeria)
  • ½ dl kermaa
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 3 dl vehnäjauhoja

1. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa.

2. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sekoita suklaasula voin joukkoon.

3. Vaahdota kananmunat ja sokeri. Yhdistä vaahdot.

4. Sekoita joukkoon vanilja, kerma, vehnäjauhot sekä leivinjauhe. Kumoa taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista kakkua 175-asteisessa uunissa vajaa tunti.

mehevä vanilja-suklaakakkumehevä vanilja-suklaakakku

P.s. Jos olisin mukana Koko Suomi leipoo -ohjelmassa, leipoisin tämän kakun jossakin haasteessa ihan varmasti. Kisassa saattaisin tehdä kakun päälle vielä suklaakuorrutteen, jonka kaataisin valmiin kakun päälle epätäydellisen täydellisesti. Kuorrutteen tilalla voisi myös käyttää tomusokeria – jollakin kauniilla kuvioinnilla kakun pinnasta tulisi myös upea. Suklaakuorrutteen tai tomusokerikuvioinnin avulla varmistaisin, ettei kukaan luulisi kakkua tylsäksi tai kuivaksi.


«Vuosi sitten: Lohta kardemummalla ja ilman»
«Kaksi vuotta sitten: Vastanaineet»

18 kommenttia artikkeliin ”Mehevä vanilja-suklaa(kuiva)kakku

    • Ei ole. :) En ole mikään leivontamestari, teen aina tasan niin kuin ohjeessa sanotaan. Mutta on mulla yksi kikka – jos kakun pohja pullistuu, niin leikkaan sen vaan isolla veitsellä tasaiseksi. :)

  1. Hei!
    Tein juuri yllä mainittua suklaa kakkua…
    Todella hyvää.
    Harmiksi vain turposi niin pahasti yli, ettei voinut kahvipöytään laittaan.
    Mun vuoka on tosi iso, ettei ainakaan siitä johtunut.
    Onko käsitystä mitä ihmettä tapahtui?

    • Voi harmi.. :( En osaa kyllä yhtään sanoa mikä meni pieleen.. Seuraan aina vain tosi tarkasti ohjeita, en edes tiedä mikä muu taikinan voi saada kohoamaan paitsi hiiva. :) Mä joskus leikkaan kakun pohjan isolla veitsellä suoraksi jos turpoaa liikaa, olisiko se onnistunut sinulla?

  2. kiitos kivasta ohjeesta:) tein juuri sen muunneltuna kylläkin kun tahdoin mintun makua eikä ollut suklaata, eli suklaan jätin pois, lisäsin 1 munan ja desin sokeria ,kaakaojauhetta 1dl,piparminttutippoja,ja kermaa täys 2dl (vaahdotin voin kans kaakaon kerman ja mintun), tuli tosi kostea ja maukas minttusuklaa-kakku!

    • Voi miten harmi kuulla.. Mutta tottahan se on, että makuasioista ei voi kiistellä! Ihanaa kuitenkin, että testasit reseptiä – ja toivottavasti se maistui muille!!

  3. Kiitos maukkaasta reseptistä! Itse olen jonkin asteinen kuivakakkufriikki, mutta nyt nekin perheenjäsenet, jotka eivät muuten näihin kakkuihin koske, söivät tekelettäni antaumuksella eli muuta kuin huomenna uuden kakun tekoon…;))

    • Voi miten ihanaa! :) Nämä kommentit saavat kyllä minut usein enemmän kuin hyvälle tuulelle.

      Räiskyvää ja kakuntäyteistä Uutta Vuotta 2014! :)

  4. Tästähän tuli hyvää! Myöskin miellyttävä kakku valmistaa, kun saa tehdä kaksi erilaista vaahtoa ja sitten vielä yhdistää ne. :D

  5. Olipa kyllä äärettömän hyvää suklaakakkua, kiitos ohjeesta! Mokkapalojen kuorrutuksen tein vielä päälle, niin meinasi viedä kielen mennessään. ;)

Kommentti ilahduttaa aina!