Hedelmäpommi

Nimesin uusimman jälkkärikeksintöni Hedelmäpommiksi ihan vain siitä syystä, että se sisältää kamalasti hedelmää.

Kyseistä jälkkäriä on tullut syötyä viime aikoina tosi usein, tätä on nimittäin mussutettu eräänä sunnuntaina leffaherkkuna, leidien illassa skumpan kanssa ja vappupiknikillä viinin kanssa. Popsin hedelmäpommia myös eräänä iltana blogin kirjoittelun ohessa. Oli muuten näppäimistö sekä sormet aika tahmeina sen homman jälkeen..

Hedelmäpommin valmistus on tosi simppeliä. Kuorit ja pilkot lempihedelmiäsi tarjoiluvadille, vaahdotat vaniljakastiketta kulhoon ja sitten vain dippaat niitä hedelmäpaloja sinne vaahdotettuun vaniljakastikkeeseen. Toki sen dippaamisen jälkeen se hedelmäpala pitää vielä laittaa suuhun, mutta siihen ei varmaan tarvitse erikseen kertoa ohjeita.

Tein Kiloklubin avulla suuntaa antavan kalorilaskelman tästä herkullisesta hedelmäpommista. Kalorithan riippuvat kamalasti siitä, mitä hedelmiä, ja kuinka paljon, niitä siihen tarjoiluvadille laittaa. Itse pilkon yleensä yhden hedelmän/herkuttelija, erilaisia hedelmiä on sitten kolmea tai neljää eri laatua. Tämän lisäksi käytän vaniljakastikkeena Valion 9 % kastiketta, joka vaahdottuu ihanan kuoheaksi, maistuen samalla samettisen pehmeältä. Yhdestä vaniljavaahtopurkista riittää dipattavaa noin neljälle hengelle – tosin ollaan me saatu se kahdestaankin tyhjennettyä. :)

Kyseessä on todella moneen taipuva jälkkäriherkku, joten nyt vain hedelmäostoksille ja tekemään pommin varmaa jälkkäriä – tästä ei voi olla tykkäämättä!

Advertisement

Kommentti ilahduttaa aina!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s