Lounaaksi parsakaali-anjovispastaa

pasta4

Sairausloma on vihdoin ohi! Pää meinasi jo hajota viimeisten päivien aikana. Töihin paluun lisäksi parhautta on se, että selkä voi astetta paremmin, ärhäkkäin hermokipu on saatu vasemmasta jalasta pois ja liikkuminen sekä oleminen on huomattavasti mukavampaa, kun jatkuva pistävä kipu on ohi. Mihinkään vaiva ei kahdessa viikossa toki katoa, vasan jalka on edelleen säärestä lähes tunnoton, ja jos jämähdän istumaan liian pitkäksi aikaa, alkaa juiliva hermokipu palata pakarasta alaspäin.

pasta3

Sairausloma koostui pitkälti seuraavista asioista: kiireettömistä aamuista, pitkistä aamulenkeistä Horation kanssa, kaappien siivoamisesta, uimisesta, hiihtämisestä, fyssarin kanssa jumppailusta, pitkistä päivälenkeistä Horation kanssa, ruoan laittamisesta, Nälkäpeli-kirjoista sekä leffoista ja lyhyistä iltalenkeistä Horation kanssa.

Loppu”lomasta” päädyin muutamana päivänä pakastepitsoihin, sillä ruoanlaitto ei vaan enää napannut. Ennen kuin ruoanlaittouupumus pääsi yllättämään, kokkasin ahkerasti vihreän Vihervaaran keittiössä aamupaloja sekä lounaita.

pasta2

Eräänä päivänä popsin lounaaksi Jamie Oliverin ohjeella tekemääni parsakaali-anjovispastaa, joka pääsi yllättämään oikein positiivisesti hieman jännittävästä anjoviksesta huolimatta. Kyllä tätä söi yhtä hyvällä ruokahalulla kuin Il Gabbianon pasta carbonaraa. Heh!

Parsakaali-anjovispasta

2 annosta

  • 150 g spagettia
  • 2 kpl valkosipulinkynttä
  • öljyä
  • ½ kpl sitruuna
  • ripaus kuivattuja chilihiutaleita
  • 100 g anjovisfileetä maustekastikkeessa
  • 200 g parsakaalin versoja tai kukkavarsia
  • 2-4 rkl raejuustoa
  • parmesaania raasteena

1. Keitä spagetti suolatussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.

2. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Laita valkosipuli paistumaan paistinpannulle, jossa on hieman öljyä. Lisää pannulle puolikkaan sitruunan kuori raastettuna, chilihiutaleet sekä pilkotut anjovikset. Sekoita hyvin ja paista parin minuutin ajan.

3. Siisti parsakaali ja pilko sopiviksi paloiksi. Siirrä parsakaalit pannulle ja lisää pari lusikallista pastan keitinvettä. Peitä pannu ja anna kypsyä viiden minuutin ajan tai kunnes parsakaali on pehmentynyt.

4. Siirrä spagetti esim. reikäkauhan avulla suoraan vedestä paistinpannulle ja sekoittele ainekset hyvin sekaisin. Lisää mukaan vielä raejuusto sekä puolikkaan sitruunan mehu. Notkista pasta tarvittaessa spagetin keitinvedellä.

5. Nosta annos lautaselle ja raasta päälle hyvää parmesaania.

pasta1

4 kommenttia artikkeliin ”Lounaaksi parsakaali-anjovispastaa

  1. Kiva, että sairasloma on ohi, toivotaan, että selän tilanne vain kohenee kevättä kohden! Mielenkiintoinen resepti, mutta anjovis on ehkä liian jyrkkää minulle. On jäänyt pieni kammo, kun äitini laittoi sitä aina pizzaan, kun olin pieni :P

  2. Toivottavasti kuntoudut pian kokonaan!
    Parsakaali-anjovispasta on mun ihan ehdoton suosikkipasta kaikista mahdollisista maailman pastoista. Pitääpä seuraavalla kerralla laittaa sitruunaakin, raejuusto on mulle liian eksoottista. :D

    • Oikeesti Veera? Huhuh! :) Kuntoutuminen on hyvässä vauhdissa, aikaa nämä selkävaivat ottavat, pitää vaan olla pirun kärsivällinen.. Aaaaah!! :O

Kommentti ilahduttaa aina!