Brunssi: Brasserie Kämp (HKI)

Talon maalaus oli valtaisa urakka. Viime viikon sunnuntaina maalaus oli vielä kesken, ja olimme herra Longfieldin kanssa jo kohtuullisen kyrpiintyneitä koko hommaan (maalaus saatiin pakettiin tämän viikon perjantaina, mutta olen niin täynnä koko maalaamista, etten jaksa kirjoittaa asiasta vielä mitään. Palataan maalattuun taloon siis siinä vaiheessa kun pelkkä ajatuskin maalaamisesta ei enää okseta). Olimme molemmat paiskineet maalaamisen eteen tavattoman paljon hommia, joten pieni hemmotteluhetki oli enemmän kuin tarpeen. Varasin salaa brunssin Brasserie Kämpiin, jonka ”luksus”brunssia olimme molemmat halunneet testata jo pidemmän aikaa.

Viime sunnuntaina herran alkaessa keittää aamukahveja sanoin hänelle, että jätäppä hani homma sikseen, nyt lähdetään brunssille! Päämäärää en kuitenkaan kertonut, vaan nappasin herran autoon ja ajoin auton Espalle parkkiin. Loppumatka käveltiin käsi kädessä siisteissä (!!) vaatteissa kohti Brasserie Kämpin ovia. Sisällä meidät ohjattiin upeaan saliin, jossa pöytähopeat, valkoiset kangasservetit sekä notkuvat pöydät odottivat nälkäisiä maalareita (kynsissä, hiuksissa ja käsissä oli molemmilla maalia vaikka kuinka).

brasserie kämp brunssi

Brasserie Kämp brunssi

Brasserie Kämp brunssi

Alkupalapöydän antimet olivat kerrassaan herkullisia. Kaikki maistui raikkaalta ja ruoka-aineiden laadusta sai erityisen hyvän kuvan ainakin maun perusteella. Herra kehui kanttarellikeiton maasta taivaisiin (itse unohdin koko keiton), kun minä taas ahdoin sisuksiini taivaallista leipää, savulohta, feta-couscous- sekä caesarsalaattia. Enkä saa missään nimessä unohtaa palvattua porsasta orzo-pastan kanssa (nam!).

Alkupalojen aikana kaivoin laukustani pienen paketin herralle. Paketista paljastui Arabian Muumipeikko, joka teemaan sopien kantoi käsissään maalipurkkia ja -sutia. Muumi osallistui brunssiin ja nököttää tällä hetkellä ruokailutilan vitriinissä muistuttaen meitä aina isosta urakasta, josta selviydyimme hienosti!

Arabia muumi

Arabia muumi

Yllätyin, että Brasserie Kämpin brunssilla pääruokaa ei tarjoiltu pöytiin, vaan tarjolla olevat pääruoat olivat myös buffetpöydässä. Tämä oli kivaa vaihtelua, sillä syöminen onnistui täysin omaa tahtia ja samalle lautaselle pääruokien kanssa saattoi lähes huomaamattomasti napata alkupalapöydän parhaimmistoa.

Meille vain kävi pääruokien kanssa vähän hassusti. Ahdoimme pääruokien hakureissulla lautasille ensin ”ihan vähän” alkuruokia, jonka seurauksena pääruokia mahtui lautaselle tosi vähän. En viitsinyt edes napata kuvaa pääruokalautasesta, sillä se pursusi lähinnä alkupalapöydän herkkuja. Sen verran voin kuitenkin kertoa, että poron osso bucco oli tosi hyvää (kanankoipia ja katkarapukakkuja en maistanut).

Ennen jälkkäreihin siirtymistä oli pakko pitää tauko. Kävelimme päättömästi ympäri ämpäri upeaa salia ja kävimme lisäksi vessassa ennen kahvin tilaamista. Olemme oppineet, että brunsseilla kahvi kannattaa tilata ja odottaa sen pöytään saapuminen ennen kuin hakee jälkkäreitä ollenkaan. Tällä(kin) kertaa kahvin saapuminen kesti tooosi kauan, joten jälkkärit olisi varmuudella syöty ilman kahvikupposta, jos emme olisi odotellaan kahveja kaikessa rauhassa.

Tässä kohtaa on muuten pakko antaa noottia Brasserie Kämpille. Arvaatteko paljonko kahvi maksoi täällä? Brunssi kustansi ilman kuohuvaa (ja ilman kahvia) 39 euroa per naama. Kurkkasin laskua maksun yhteydessä ja huomasin kahden kahvin lisänneen loppusummaa 10,40 eurolla!? Sairasta. Ja kahvi ei edes ollut mitenkään erikoista. Tunnuslukua näppäillessäni ajattelin, että ainakin täällä oli tarjolla tosi hyviä itse tehtyjä mehuja – niistä saisi monessa paikassa maksaa ekstraa.

Ylihintaisen kahvin kaverina oli onneksi tosi hyviä jälkkäreitä. Olimme hieman peloissamme luettuamme menukortista, että jälkkäreinä oli mm. pannukakkuja tervakastikkeen kera. Turhaan pelkäsimme, yhdistelmä toimi loistavasti! Vielä kun oppisi itsekin tekemään täydellisen rapeita ja muhkeita pannukakkuja.

Brasserie Kämp brunssi

Brunssi oli maittava ja se katkaisi ihanasti maalausurakan edes hetkeksi. Kyllä me silti taidettiin maalaamisesta jutella melkein koko aika.. Hups. Brunssi olisi täyden kympin ja plussankin arvoinen jos kahvi ei olisi ollut niin pirun kallista.. Arvosana siis tippuu hieman, mutta yltää silti korkealle, 10-.

Brasserie Kämp

Pohjoisesplanadi 29, 00100 Helsinki
puh. 09 5840 9530
brasserie_kamp@hotelkamp.fi
varaukset kätevästi Kämp Groupin -sivujen kautta


«Vuosi sitten: Český Krumlov»
«Kaksi vuotta sitten: Pienen pallin tarina»

4 kommenttia artikkeliin ”Brunssi: Brasserie Kämp (HKI)

  1. Ihanaa kuulla, että on noin hyvä. Meitä sama ihanuus odottaa ensi sunnuntaina.

    Onnittelut maalausurakan loppuunsaattamisesta!

    • Brunssi on kerännyt kehuja paljon muiltakin, joten saatte varmasti nauttia viikonloppuna. :P

      Kiitokset! Maalausurakka on nyt hetkellisesti ohi (kaiteiden parissa jatketaan tämän viikon jälkeen) ja nyt keskitytään hetki tupareiden järjestämiseen. Se on kivaa. :)

  2. Kämpin brunssia moni on kehunut ja hyvältähän tuo näyttää. Meillä on Kämpistä yksi huono kokemus, mutta ehkäpä saan Siipan houkuteltua jonkin kerran, kun kerron että se Saulin käsialaa. Siippa kun on tehnyt yhden työkeikan Saulin kanssa ja kehui miestä kovin.

    Kahvista laskuttaminen erikseen on parilla muullakin brunssilla ärsyttänyt. Kyllä peruskahvi saisi kuulua hintaan tuon hintaisilla brunsseilla.

    • Joo muistan sen teidän huonon kokemuksen.. :( Ymmärrän kyllä, että paikkaan ei kiinnosta mennä uudestaan! Jos Siippa ei lähde mukaan, niin lähes vieressä oleva Salutorgetin sekä Stockan F8 brunssi olivat lähes yhtä hyviä. :)

Kommentti ilahduttaa aina!