Grillaa&Chillaa: Chimichurri-marinoitua naudan sisäfilettä

Argentiinasta kotoisin oleva chimichurri-kastike pääsi maustamaan viikonloppuna uudessa punaisessa grillissä grillattua naudan sisäfilettä. Tosin me ei tehty kastiketta, vaan marinadia, jossa lihat saivat lillua yön yli, ennen kuin ne törkättiin grillin uumeniin.

Mun täytyy tehdä yksi tunnustus, tämä oli ihka ensimmäinen kerta kun marinoin lihaa. Tähän asti olen (tyytynyt) maustamaan lihat maustekaapista löytyvillä mausteilla paistamisen/grillauksen yhteydessä, mutta tänä kesänä päätin sitten vihdoin tehdä jotain tosi kreisiä – ja niin mä sitten marinoin lihaa. Tänä kesänä tein kyllä myös jotain oikeesti tosi kreisiä. Kävin nimittäin viime viikolla ensimmäistä kertaa sokeroinnissa, josta multa poistettiin karvat sääristä, bikinirajasta sekä kainaloista. Se, jos joku, oli kreisiä hommaa! Tälläinen leidi, joka omaa mahdottoman matalan kipukynnyksen, oli kyllä ajoittain aika paniikissa siinä hoitopöydällä.. Onneksi lopputulos on kuitenkin hyvä, ja operoinnin tehnyt nainen tiesi mitä teki, ja oli vielä niin mukava, että varasin operoinnin jälkeen jalkahoidon ensi viikolle. Luotan siihen, että jalkahoito ei ole yhtä kivulias toimenpide kuin sokerointi.

Mutta nyt palataan takaisin siihen chimichurri-marinadiin, jonka reseptin nappasin Suolaa&hunajaa-blogista.

Chimichurri-marinadi lihalle

  • 2 dl öljyä
  • 4 rkl punaviinietikkaa
  • 1 kpl yksikyntinen valkosipuli
  • 1 kpl punainen chili
  • Chili explosion -maustetta
  • muutama kourallinen tuoreita yrttejä (esim. persilja, basilika)
  • 1 – 2 tl sokeria
  • suolaa
  • mustapippuria

1. Pilko valkosipuli, chili sekä yrtit.

2. Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja törkkää lihat marinadiin.

3. Anna lihan marinoitua vähintään pari tuntia, mieluiten kuitenkin yön yli.

4. Poista ylimääräinen marinadi lihan pinnalta ennen grillaamista/paistamista.

Ennen kuin herra Longfield aloitti lihan grillaamisen, luki hän hieman grillausvinkkejä netistä. Meillä oli grillattavana naudan sisäfilettä, jota emme totta tosiaan halunneet pilata (lue: kärventää pilalle) grillissä. Kyseinen liha saapui meille muuten oravananahkakauppojen kautta. Meidän vanha grilli (se, jonka sotkin puuöljyllä), meni sitten raksagrilliksi Haarajoelle, jonne kälyni rakentaa taloa miehensä kanssa. Tästä likaisesta grillistä maksettiin meille oikein hyvä hinta, sillä kälyni mies saapui vaihtamaan grillin puolitoistakiloiseen naudan sisäfileklönttiin. :)

Lihan grillaus onnistui oikein hyvin, ja söimme viikonloppuna oikein maukkaan päivällisen. Marinadi antoi lihalle mukavasti makua, mutta ei peittänyt lihan omaa makua kokonaan. Lihan kaveriksi tein toscanalaista leipäsalaattia, eli panzanellaa, josta pidimme molemmat hurjan paljon. Juomaksi väkersin vielä sellaista vesimelonivettä, ihan vain kesän kunniaksi. Panzanellan ja vesimeloniveden ohjeet ilmestyvät tänne blogiin ihan omina postauksinaan, joten malttakaahan hetki niiden kanssa.

Kiireettömät ruokailuhetket terassilla lukeutuvat mun lempparihetkiin kesässä..


«Vuosi sitten: BBQ ribs and brownies»

2 kommenttia artikkeliin ”Grillaa&Chillaa: Chimichurri-marinoitua naudan sisäfilettä

    • Maistui oikein hyvin! Panzanella oli mulle ihan uusi tuttavuus, mutta rakkaus syttyi heti kun ensimmäisen haarukallisen suuhuni sain. ;)

Kommentti ilahduttaa aina!