11 asiaa

Sain Harmaassa Aurorassa -blogilta (me Kannustalolaiset pidetään yhtä!) hauskan 11 asiaa -haasteen. Haasteessa on tarkoituksena kertoa 11 asiaa itsestään, vastata 11 haastajan esittämään kysymykseen, ja tehdä vielä 11 kysymystä seuraaville haasteen vastaanottajille. Mä oon tosin vähän tylsä ja en jaa haastetta eteenpäin, mutta kaikki halukkaat saavat sen toki napata itselleen. Kertokaahan ihmeessä jos otatte haasteen vastaan, kurkkaan varmasti suurella mielenkiinnolla teidän vastaukset!

Rajaan haasteen koskemaan ainoastaan sisustus- ja talojuttuja. Olen jauhanut täällä blogissa jo ihan riittämiin omia juttujani esim. Mä en oo koskaan -postauksessa, joten aihealuetta on ihan hyvä tämän haasteen osalta hieman rajata. Mutta mennään sitten asiaan!

Postausta muuten piristää tällä kertaa reissukuvat Ithacan kansallispuistosta.

Ithaca

Ithaca   Ithaca

11 asiaa minusta

  1. Tykkään siitä, että takka on putipuhdas. Imuroin takan tuhkaluukun sekä takkaluukun viimeistään parin päivän päästä takkailun jälkeen. Imuri taitaa olla tämän takia pilalla, sillä se imee nykyään tosi huonosti.
  2. Petaan sängyn vain vieraiden tullessa kylään. Musta petaaminen on muuten täydellisen turhaa ja vie aikaa ihan syyttä.
  3. Mulla on kamala tarve järjestellä tavaroita. Siedän karvapalloja ja hiekkaa lattialla, mutta en kestä mm. vaatteita muualla kuin viikattuina vaatehuoneessa tai mitään ylimääräistä roinaa pöydillä – kaikille pitää olla oma paikka (karvapallojen paikka on maassa/lattialla).
  4. Meillä on kaapit myös sisältä järjestyksessä, sekametelikaappeja ei ole (tai ainakaan en tunnusta mitään).
  5. Mua stressaa ja ärsyttää ihan suunnattomasti meidän täysin keskeneräinen piha. Haluaisin, että kaikki valmistuisi heti.
  6. Tykkään ostaa kirjoja ja pidän kovasti uusien kirjojen tuoksusta, mutta olen kovin hidas ja huono lukemaan. Onneksi olen löytänyt äänikirjat!! Harmi vaan, että niitä ei saa aseteltua nätisti kirjahyllyyn..
  7. Tiedän tarkkaan mistä tykkään ja mistä en. Herra Longfield sanoo mua sisustuksen (ja kuulemma aika monen muunkin asian) tiimoilta hyvin päättäväiseksi.
  8. Edelliseen liittyen on pakko lisätä, että jos päätän jotain, asia myös tapahtuu – tarkasti ja nopeasti. Jos vaikka haluan vaihtaa verhot keskellä yötä, vaihdan, lyhennän ja silitän ne sillä sekunnilla (tai tunnilla). Jos taas en tahdo/jaksa tehdä jotain, en tee sitä vaikka olisi miten pakko (ne hommat hoitaa yleensä herra).
  9. En kestä kylmyyttä. En voi ymmärtää miksi jotkut pitävät väen väkisin sisällä villasukkia ja laskevat lämpötilan johonkin 20 asteeseen (makkarissa joillakin hulluilla on vain 18 astetta!!), vaikka ilman sukkia pärjäisi kunhan vaan nostaisi hiukan lämpötilaa. Meillä on aina patterit (ja nykyään maalämpöpumppu) 23 asteessa. Jos lämpötila laskee sen alle, joudun olemaan sohvalla kahden viltin alla (toinen niistä on 100 % villaa). Mun iskä muuten aina laittaa takan hyvissä ajoin päälle kun mennään sinne kylään, jotten jäätyisi. Aika kilttiä. :)
  10. Sisustustyyliäni voisi kuvailla englantilaisen maalaisromanttiseksi ripauksella modernisuutta.
  11. Ja viimeisenä kaikista mielenkiintoisin fakta! Istun vessassa ovet sepposen selällään (jos ollaan kotosalla ihan kahdestaan). Herra taas lukitsee itsensä aina visusti vessaan.

Ithaca

chow chow

11 kysymystä haastajalta

  1. Elämäsi tähtihetki?
    Tunsin itseni maailman onnellisimmaksi tytöksi kun näin harmaan karvaisen kaverin ensimmäisen kerran (tai siis toisen kerran kun haettiin se kotiin). Se oli jotain niin söpöä, ettei sitä voi sanoin kuvailla (ylläolevat kuvat kertovat söpöyden tason paljon paremmin. Kollaasin voi myös klikata isommaksi, jos haluaa nähdä karvaturrin oikein tarkasti).
  2. Saat 10 000 euroa. Mihin käytät sen?
    Tällä hetkellä menisi auton maksuihin ja loput ensi kevään pihahommiin. Ja pieni osa myös luottokortille, joka on reissun jälkeen vähän huonossa jamassa..
  3. Saisit tilaisuuden matkustaa mihin tahansa maahan, mihin lähtisit, miksi, ja kenen kanssa?
    Just nyt en haluisi lähteä mihinkään, edellinen reissu painaa vielä liikaa päälle. Mutta tammikuun 9. päivän jälkeen lähtisin enemmän kuin mielelläni herra Longfieldin kanssa jonnekin lämpimään ihan kahdestaan möllöttämään vähintään viikoksi. Dubai vois olla kiva, koska siellä ei ole kahdelle suorittajamatkaajalle kovin paljon nähtävyyksiä tai museoita. Vain uima-allas ja me kaksi (ja pari muuta turistia).Ja miksi just tammikuun 9. päivän jälkeen? No siihen päättyy 5 projektin putki ja saatan olla silloin todella helpottunut rankan syksyn ja talven jälkeen.
  4. Vahvuutesi? Missä olet parempi kuin keskimäärin ihmiset yleensä?
    Päättäväisyys ja järjestelmällisyys. Saahan sanoa kaksi?
  5. Kerro itsestäsi jotain, mitä uskot että kukaan ei vielä tiedä?
    Mä oon sen verran kova puhumaan (itestäni), että tätä on tosi vaikea keksiä! Herra Longfield tietää ainakin ihan kaiken, mutta jotkut ei ehkä tiedä, että luin ihan ok arvosanoin pitkän matikan lukiossa, mutta kirjoitin lyhyestä A:n. :) Menin siinä kokeessa jotenkin aivan kipsiin (ja itkin kohtalaisen vuolaasti aika monta tuntia sen jälkeen). Ajattelin mennä uusimaan kokeen syksyllä, mutta pääsinkin jatko-opiskelemaan heti, joten sinne jäi ne korotussuunnitelmat.
  6. Hulluinta mitä olet koskaan tehnyt?
    Jokainen voi itse valita hulluimman mun 50 x Mä oon -postauksesta. Oon kyllä ollut aina aika kiltti, joten mitään kovin hurjaa ei ole tullut tehtyä.
  7. Missä näet itsesi kymmenen vuoden päästä?
    Mansardikattoisessa muuttovalmiissa Kannustalossa.
  8. Mistä haaveilet?
    Yleisimpiä haaveilujen aiheita kautta aikojen ovat olleet matkustelu, Kannustalo, laihuus, valokuvaustaidon kehittyminen, ulkomailla asuminen ja törkeen pähee auto. Näistä on suureksi onneksi toteutunut jo ihan hyvä määrä.
  9. Saisit muuttaa itsestäsi yhden piirteen, mikä se olisi?
    En suunnittelisi asioita, keskusteluja, tapahtumia ym. niin paljon/tarkasti etukäteen.
  10. Voisit antaa merkittävän summan rahaa hyväntekeväisyyteen. Mihin se menisi?
    Haluaisin viedä itseni (omalla kustannuksella) Afrikkaan ja tehdä siellä jotain konkreettista hyvää lasten hyväksi sillä merkittävällä rahasummalla.
  11. Katso ympärillesi. Mitä näet juuri nyt?
    Herra Longfield on vasemmalla, TTK näkyy edessä telkkarissa ja Tuplakupla-valaisin on oikealla.

Ithaca

11 kysymystä eteenpäin

  1. Missä kaupungissa/kaupunginosassa asuisit jos saisit valita ihan itse?
  2. Mikä on parasta kodissasi?
  3. Mihin remonttiin ryhtyisit heti jos siihen tulisi ajallisesti ja rahallisesti mahdollisuus?
  4. Oletko enemmän ”kaikki kerralla valmiiksi” vai ”tehdään pikkuhiljaa” tyyppi?
  5. Minkä kahden esineen varkaus tuntuisi kaikista pahimmilta?
  6. Jos talosi olisi tulessa ja sinulla olisi aikaa hakea talostasi kaksi esinettä (ei henkilö tai eläin, ne olisi jo turvassa), mitkä ne olisivat?
  7. Keräiletkö jotain?
  8. Rakkain muistosi nykyisessä kodissasi?
  9. Vaihdatko lakanat viikottain?
  10. Jos saat yllätysvieraita vartin varoitusajalla, mihin käytät sen viisitoistaminuuttisen?
  11. Järkkäätkö mieluummin kunnon kotibileet vai leppoisan rauhalliset hyvällä ruoalla maustetut illanistujaiset?

Ithaca


«Vuosi sitten: Valokarnevaali»
«Kaksi vuotta sitten: HOMO!»

6 kommenttia artikkeliin ”11 asiaa

  1. Kiva lukea, kiitos kun otit haasteen vastaan. :)

    ”Mä en oo koskaan” ja ”50 x mä oon” -postaukset on ollu yksiä ihan mun suosikkeja, sen takia en miettinyt hetkeäkään kun tämän haasteen sain eteenpäin laittaa, tulit ekana mieleen. :D

    Mahtavia kuvia!

  2. O-ou. Kiitos haasteesta. Laitan mietintään kun saadaan noi meijän eskarilaisen synttärit viikonloppuna pois alta. Niistäkin ajattelin jotain postata, ruusunpunaiset suunnitelmat on kattauksien, kakun, koristelun ja muun suhteen. ;)

    • Ihania postauksia siis tiedossa. :) Jään odottamaan innolla! Mä tein noita 50-postauksia aika pitkään, lisäsin juttuja aina sitä mukaan niitä tuli mieleen. Ei sitä ihan tunnissa saanut kokoon. Ihania juhlia teille!

Kommentti ilahduttaa aina!