Vihreä Vihervaara

No nyt taidan olla valmis näpyttelemään edes muutaman sanan meidän vastamaalatusta vihreästä Vihervaarasta (maalausurakan aikaisia fiiliksiä kirjoittelin jo aiemmin). Maalausurakkaan tuhraantui tosiaan ihan koko kesäloma, tarkalleen ottaen reilut kolme viikkoa. Isomman terassin kaiteet jätimme kiireen takia maalaamatta, ja niiden pariin on tarkoitus palata vielä ennen syksyn tuloa. Meidän on tosin lähes pakko saada vielä ennen lumentuloa varasto tontille pystyyn, joten jos aikaa ei vain riitä, maalataan kaiteet ensi keväänä.

Kannustalon muuttovalmiit talot ovat pohjamaalattuja, joten päädyimme maalaamaan talon yhteen kertaan oikein paksusti. Kyselimme asiasta kymmeniltä ja kymmeniltä ihmisiltä ja saimme sen verran monta omaa mielipidettämme vahvistavaa vastausta, että päädyimme lopulta yhteen maalikerrokseen. Kaikki valkoiset osat maalasimme kuitenkin kahteen kertaan, sillä valkoinen sävy vahvistui ja näytti paljon paremmalta toisen maalikerroksen jälkeen.

vihreä Kannustalo

vihreä Kannustalo

vihreä Kannustalo

vihreä Kannustalo

Juurikin valkoisten osien maalaamiseen meni tuhottoman paljon aikaa. Rajausteipin vetäminen oli hidasta puuhaa, ja vaikka teipillä yritti rajata rajoja kuinka tarkasti tahansa, jouduimme käymään tosi paljon rajoja läpi vielä teippien irrottamisen jälkeen muovisen lastan ja hirmuisen pikkusen pensselin kanssa.

Rajausteippeihin, maaleihin, kunnon pensseleihin ym. tarvikkeisiin meni toki aika paljon rahaa. Ostimme koko K-raudan kalleimmat ja parhaimmat pensselit, ja tätä päätöstä emme katuneet kertaakaan maalaamisen aikana. Hyvien pensselien avulla maalaus kävi sutjakasti, pensseli liukui puun pinnalla hyvin eikä maalia tippunut harjaksista juuri yhtään. Jouduimme myös vuokraamaan kolmeksi viikoksi kuuteen metriin asti ylettyvät telineet (ehdottomasti edullisimmat löysimme Vuokra-Pekoilta) sekä ostamaan sellaiset monitoimitikkaat, joiden avulla saimme maalattua kattolipat kaikista kätevimmin.

Maalaustarvikkeet: pensselit, hanskat ja kasa maalisia vaatteita

Maalaustarvikkeet: pensselit, hanskat ja kasa maalisia vaatteita

Kolmen viikon ajan me siis sudimme, sudimme ja sudimme. Ystäviä kävi auttamassa tosi upeasti, kiitos teille kaikille! ♥ Vaikka emme siis käyneet kesäloman aikana juuri missään, oli meillä yllättävän sosiaalinen loma. Kolmen viikon jälkeen talo oli kuitenkin maalattu ja se näytti juuri niin hyvältä kuin päässämme olimme ajatelleet. Vihreä Vihervaaramme on siis saanut ylleen arvoisensa kaavun, ja ensi keväänä pääsemme tositoimiin pihan kanssa. Tästä tuli ja tulee niin upea!

vihreä Kannustalo

vihreä Kannustalo

vihreä Kannustalo


«Kaksi vuotta sitten: Auschwitz»

9 kommenttia artikkeliin ”Vihreä Vihervaara

  • Kiitos Lumo! Tässä ollaan jo reilut kaksi viikkoa palailtu urakasta, ja pian sitä täytyy taas jaksaa tarttua uuteen urakkaan (eli siihen varastoon). Onneksi Nykin loma häämöttää jo aika lähellä. :)

 1. .. Niin, tuohon rajaukseen… Hitto kun en tajunnut kertoa. Me käytettiin sellaista leveää metallilastaa (leveys n. 40-50 cm) jota liikuteltiin pensselin kanssa ja maalattavan listan tms. alla samaan aikaan. Toimi hiton hyvin…

  • Kyllä se teipilläkin meni suht hyvin, ei vaan oltu tajuttu kuinka kuivalla pensselillä teipin kohdalta olisi kannattanut maalata (ensi kerralla osataan!). :) Lastan kanssa siistiminen kävi nopeasti niistä kohdista, joissa lastan sai ujutettua just listan ym. alle. Muuten oli aika ärsyttävää hommaa..

 2. Mielenkiintoinen postaus ihan siitä syystä, että mekin parhaillaan maalataan :D . Toistaiseksi olen innoissani hommasta, saatan maalata viisikin tuntia putkeen pitämättä yhtään taukoa. Jotenkin koukuttavaa hommaa… Katsotaan koska alkaa tympiä :D .

  Me ollaan toistaiseksi sudittu niillä rautakaupan halvimmilla pensseleillä ja ainakin vielä ne ovat toimineet hyvin. Toisaalta meidän talo on varmaan simppelimpi maalattava kun se on ulkoasultaan hyvin yksinkertainen. Voin vaan kuvitella, mikä homma noissa Vihervaaran terassinkaiteissa on ollut. Mutta onhan ne sen vaivan arvoisia, niin hyvältä nyt näyttää!

  • No mä oon huomannut, että te maalaatte! Ja ihana kuulla, että olette innoissaan. Jatkakaa samaa rataa! :)

   Me maalattiin ihan ekana halvoilla pensseleillä ja sitten päädyttiin ostamaan pari tosi hyvää (ja kallista). Sen jälkeen ei niihin vanhoihin enää koskettu. Joten älkää menkö ostamaan kalliita! :)

 3. Paluuviite: Jimi tupareissa | Meanwhile in wild wide backwoods...

 4. Hei, talonne on ihanan värinen. Voisitko tarkemmin kertoa mikä sävy kyseessä? Meillä sama projekti edessä ja tämä olisi juuri se mitä olen etsinyt :) Kiitos!

Kommentti ilahduttaa aina!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s