Tomaattikeitto paahdetuista tomaateista

En ole koskaan ollut Jamie Oliver -fani. En voi sietää Jamien ruokaohjelmissa olevaa hätäisyyttä ja kameran jatkuvaa heilumista. Liikaa mulle.

paahdettu tomaattikeitto (1) paahdettu tomaattikeitto (2)  paahdettu tomaattikeitto (4)

Kuten moni varmaan tietää, olen aikamoinen jästipää. Ja koska tämä jästipää ei pidä Jamie Oliverista, ei meidän keittiössä ole koskaan kokattu herran ruokia. Muutamia kertoja olen niitä muiden kotona kyllä syönyt, ja maku Jamien safkoissa on aina ollut tosi hyvä. Sitten kävi niin, että sain Jamie Oliverin Food Tube -kirjat blogin kautta testiin. Food Tube on Jamien pyörittämä YouTube -kanava, josta on sitten kehitelty Food Tube -kirjasarja. Kirjasarja pitää sisällään (tällä hetkellä) kolme reseptikirjaa:

  • Jamie Oliver’s Foodtube – BBQ grillauskirja, Jamie Oliver & DJ BBQ
  • Jamie Oliver’s Foodtube – Kotiruokakirja, Jamie Oliver & Kerryann Dunlop
  • Jamie Oliver’s Foodtube – Kakkukirja, Jamie Oliver & Jemma Wilson

Näin opintovapaalla testiin pääsi ensin kirjasarjan Kotiruoka-kirja, jonka resepteistä vastaa Kerryann Dunlop (hei, eihän nää ookaan Jamien reseptejä – jeeee!). Korvamerkkasin kirjasta monen monta opintovapaalle sopivaa lounasta, ja viime viikolla kokkasin keittoa paahdetuista tomaateista.

paahdettu tomaattikeitto (3)paahdettu tomaattikeitto (5)paahdettu tomaattikeitto (6)

Keitto maistui tomaattikeitolle. Maku parani ja vahvistui vielä seuraavana päivänä. Lisäsin keittoon omatoimisesti Fontanan luomu fetajuustoa, josta pidämme herra Longfieldin kanssa molemmat hurjan paljon. Eipä sitten muuta kuin käsiksi reseptiin.

Tomaattikeitto paahdetuista tomaateista

4 annosta, valmistusaika noin 1,5 tuntia

  • 1 kg kypsiä terttutomaatteja
  • 1 kpl yksikyntinen valkosipuli
  • 8 tuoretta timjamin oksaa
  • merisuolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • oliiviöljyä
  • 1 l kanalientä
  • tuoreen basilikan lehtiä
  • 1 pkt (Fontanan luomu) fetajuustoa

1. Säädä uuni kuumenemaan 220 asteeseen.

2. Puolita tomaatit ja jaa ne tasaisesti uunivuokaan leikkauspinta ylöspäin. Lisää myös tomaatinvarret vuokaan. Paloittele valkosipuli ja lisää sekin vuokaan. Nosta pinnalle timajaminoksia ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Lorauta viimeiseksi päälle vielä oliiviöljyä. Nosta uuniin reippaaksi puoleksi tunniksi. Tomaattien tulee olla pehmenneitä ja reunoilta aavistuksen ruskistuneita.

3. Poista vuoasta tomaattien varret sekä timjamin oksat. Siirrä paahdetut tomaatit kattilaan ja lisää joukkoon kanaliemi (myös kasvisliemi käy). Anna kiehahtaa ja laske sen jälkeen lieden lämpötilaa miedommalle (keitto saa porista juuri ja juuri). Anna keittyä kasaan noin 20 minuuttia.

4. Sekoita joukkoon kourallinen tai pari tuoreen basilikan lehtiä. Surauta keittö sauvasekoittimella soseeksi. Anna sopan keittyä vieläkin noin 30 minuuttia sekoittamalla sitä satunnaisesti.

5. Tarjoile valmis keitto basilikan lehtien sekä hyvän fetajuuston kanssa. Lisukkeena voi tarjoilla rapeaa maalaisleipää.

paahdettu tomaattikeitto (7)

5 kommenttia artikkeliin ”Tomaattikeitto paahdetuista tomaateista

  1. Paluuviite: Tomaattikeitto paahdetuista tomaateista | Herkkusuu.fi

  2. Meillä taas on ihan päinvastoin – en juurikaan tykännyt noista tube-kirjoista, mutta en sijaan tykkään Jamiesta muuten. En tosin katso paljonkaan hänen ohjelmiaan – kirjallisessa muodossa ei kamera heilu :-)

  3. Jamiella on paljon hyviä ohjeita, sopivat tällaiselle kokille, joka ei jaksa pipertää pitkään, Välillä katson ohjelmiakin. Jamie on kuitenkin symppis miljonääri-ruokamoguli.

    • Muhun Jamielle luotu brändi ei vaan tehoa.. Mutta kuten Jonnalle jo kommentoin, kirjalliset tuotukset ovat upeita ja tosi herkullisia. :P

Kommentti ilahduttaa aina!